|
Setí trávníku na zanedbaném pozemku, 22.8.2010 Pokud necháte neudržovanou plochu, zaroste agresivními rostlinami.Jestliže ji budete sekat a sušit, pokvetou tam ruzné luční květiny a trávy.Pakliže ji budete mulčovat bude to jen zelená plocha.Nemusela jste stříkat drahým Roundupem.Stačilo ji prostě... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit včel?, 21.8.2010 Řekněte mu, ať používá výkluzy. To bude čumět, že tomu rozumíte. A jestli nemá nástavkové úly tak ať si je pořídí. Oni se vrátí zpáky do hnízda, nebojte. |
 |
|
 |
Jak přesadit lekníny, 21.8.2010 Naprosto souhlasím. Musí mít dostatek živin jinak nekvetou.Lekníny už pěstuji léta. Jsou to super rostliny.Nemusíte je plít, okopávat,hnojit atd. Množí se tím, že se rozřeže oddenek na jednotlivé rostliny a ty se opět zasadí. Květ se po odkvětu... celý příspěvek > |
 |
Myši všude - jak na ně, 18.8.2010 No kočka chytá myši hlavně když má koťata.Když koťata dospějí vykuluje se u baráku a "loví" granule. Alespoň ta naše.Navíc, klidně jde lovit na pole či k sousedům. Ale milá je.V tom máte pravdu. |
 |
Maliny neplodí, 18.8.2010 Maliník plodí na jednoletých výhonech.Asi potřebuje čas.Vydržte. |
 |
Co s posbíranými slimáky?, 15.8.2010 S těmi slepicemi to je problém. My jsme si vloni odchovali kuřata a ty se ty slimáky naučily žrát samy jak běhaly po zahradě.Teď jako velké je slupnoujako malinu.Staré původní slepice je ale nežerou. |
 |
Pančovaný med, 8.8.2010 Med se ohřát může, nebo lépe řečeno musí, když vám ztuhne. Včely si ho v zimě také ohřívají. Záleží však na teplotě.Neměla by být vyšší než 50°C, kvůli enzymatické složce. Já bych spíše doporučil maximálně 40°C. Med od... celý příspěvek > |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 1.8.2010 No prosypávat zeminou to je sice hezké, ale musíte na to mít čas a hlavně tu zeminu.Když máte kompost na více jak dvaceti metrech čtverečných tak bych vás chtěl vidět jak budete prosypávat nakoupenou/díry na pozemku byste asi... celý příspěvek > |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 1.8.2010 Jo a také lze na kompost sypat dřevěný popel. |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 1.8.2010 Cokoliv organického původu.Od jakéhokoliv hnoje, exkrementů /i těch lidských / až po listí, trávy,skažené jídlo, plesnivé ovoce, atd. Prostě cokoliv.Čím pestřejší složení tím lépe.Jen tvrdé větve, pruty je lepší spálit. |
 |
|
 |
Jak se zbavit včel?, 1.8.2010 Jako včelař se směji tomu, že by vám v tomto případě pomohly thuje. To nechápu. To je nesmysl. Heleďte to není včelař ale magor. Já bydlím na vesnici, ale včely mám na zahradě svých rodičů půl kilometru od nejbližší budovy.... celý příspěvek > |
 |
Kočka na zahradě, 16.7.2010 Je mi 40 a celý život žiji na vesnici.Kočky, kocoury,koťata jsme měli odjakživa.Co tady čtu je pro mě jako zlý sen! Prosím vás kočku NIKDY neodnaučíte lovit ptáky, ještěrky či drábkem tahat rybky z bazénku!! To dokáže i šlechtěná... celý příspěvek > |
 |
Ake su motorove pily Oleo-Mac?, 6.7.2010 Nedoporučuju. Jednoznačně! Oleo-mac prostě ne!! |
 |
Barva listů leknínu, 6.7.2010 Podle druhu leknínu.Některé jsou do hluší vody, některé do mělčí. Jinak do hloubek je vhodné nové rostliny potápět postupně aby stihly vytáhnout list na hladinu. 70ti centimetry nic nezkazíte.Tam poroste každý. Zdravím M |
 |
Muchovnik - kterou odrodu, 6.7.2010 Někomu chutnají, někomu ne.Pokud má dostatek vláhy, sladké plody jsou větší a mají více šťávy.Je jedno jaký si pořídíte.Jsou to naprosto nenáročné keře, které vás nezklamou.Lze z nich dělat živé ploty.Kvetou bílými květy časně na jaře, většinou v... celý příspěvek > |
 |