|
Příspěvky uživatele - 183.242
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Kiwi, 23.2.2010 Díky za tento příspěvek. Mám ve skleníku kiwi asi 10 let, ven jsem se bála, aby nenamrzlo, prý samosprašná odrůda. Každý rok jí slibuji, že půjde, ale potom si říkám, že už konečně musí kvést. Vyzkoušela jsem různě stříhat, návodů a rad několik,... celý příspěvek > | | Semena, 18.2.2010 Asi před třemi roky jsem od nich měla nějaká semena, klíčila velmi dobře, rostliny byly pěkné, přesně podle popisu. Nevyvedly se jen nějaké pnoucí jahody a blahovičník. Ale to bylo spíš rukama než semínkama. Dnes již tolik neexperimentuji a tak mi... celý příspěvek > | |
| | Slepice si vyzobávají peří, 16.2.2010 Já slyšela, že je dobrá i nasekaná cibule, případně nějaká masokostní moučka. Taky písek na zobání. Elena | | Zlte paradajky, 10.2.2010 Rajčatům Ildi říkám zobací. Nemají chybu, opravdu mraky plodů a velká rostlina. V létě, když jdu večer zalévat zahradu a skleník si jich natrhám plnou kapsu a zobu. Jsou dobrá i jako ozdoba jednohubek, chlebů, příloha k čemukoliv, nepouští tolik... celý příspěvek > | | Okurkopapričky, 1.2.2010 Ačokča poroste skutečně téměř všude. Bratr ji pěstuje, samozřejmě z předpěstované sadby, na Bruntálsku. Naše ačokči v Brně slimáci nežrou, asi mají dostatek jiných "pochutin". Elena | | Jste také fandové do bylinek?, 26.1.2010 Pane Vladimíre, věřím nevěřím, proto jsem uvedla, že literatura. Nemám vlastní zušenost, ale dík za informaci a uvedení na pravou míru. Elena | | Broskvoň - jakou?, 22.1.2010 Díky za radu, podívám se u zahradníků na ten Opal, Althanovu mám, ještě nerodila. Elena | | Kočka na zahradě, 22.1.2010 A taky se říká správnej sedlák sní za sezonu kolečka hnoje. Proto si nikdy nelámali hlavu přílišným praním a omýváním ovoce a zeleniny, jedli přímo ze záhonu, otřeli o kalhoty a bylo. Ale také se tolik neužívala všechna možná chemie. | | Jak na krtky, 21.1.2010 Na radu zkušenějších jsem vysadila do zahrady červenou varietu zahradní lebedy. Nechávám již několik let pár sazenic po celé zahradě vyrůst a odkvést, přesemeňují, nezaplevelují. Možná shoda náhod, ale od té doby není krtků ani hrabošů. Elena | | Achocha - Ačokča - historie, 21.1.2010 Nevím, jestli jste si původ již zjistili jinde, ale přesto připojím. Druh pochází z jihoamerických And a pěstuje se v horských tropických oblastech, ale také subtropech Mexika a Peru a rovněž v Asii a Africe. Je nejčastěji pěstovaný z několika... celý příspěvek > | |
| | Jste také fandové do bylinek?, 21.1.2010 To není depka, to je absťák, chybí ruce od hlíny (pan dr. V. by se zlobil), projít po bytě, zjistit co přesadit a dát se do toho. Nebo když hlína, tak keramická dílna. Ale z bylinek - podle Bylinky z klášterní zahrady pomůže čaj z třezalky, zvyšuje... celý příspěvek > | | Broskvoň - jakou?, 20.1.2010 Nevíte náhodou kde by se našly ty velké modré? Já, bláhová, si myslela, že už je mám, ale je to švestka bosenka, chuťově dáááleko za starou slivoní. A žluté, velké skoro jako slepičí (kachní?) vejce, jako by byly medové? Hledám je už dlouho. Elena | | Jste také fandové do bylinek?, 20.1.2010 Monard je jako téměř všeho více kultivarů, může mít i citronovou vůni. Na brutnák ale pozor, je to nádherná rostlina, varují - může být karcinogenní, proto raději jen na koukání. Jako léčivka se používají semna. Krásný je také artyčok, i když to není... celý příspěvek > | | Jakou květinu do závěsného truhlíku?, 19.1.2010 Měla jsem jen jednou závěsný květináč, udělaly si tam hnízdo, přímo v květinách, pěnkavy. Abych je nerušila, nezalévala jsem. Kytka uschla, ale vyvedly 4 mladé. Bylo to prima pozorovat jak létají krmit a jak je učí létat. Elena | | Kniha o zahrade, 18.1.2010 Nebo taky antikvariát, je-li poblíž, dají se tam pořídit i nové za slušnou cenu. Elena | |
|
|
|
|