|
Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 26.8.2015 No jáma v potoce bude dle mého názora vodní dílo povolované nikoli dle stavebního zákona, ale zákona o vodách. |
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 30.3.2015 dle info na webu Vari dotaci platí samo Vari, bez spolufinancování z dalších zdrojů.
Takže spotřeba asi nebude smyslem akce...
|
 |
|
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 27.3.2015 s dovolením se zapojím do diskuze:
Účel ekodotace bude úplně jiný než ušetřit uživatelům peníze za PHM a zlepšit ekologii.
V současné době je snaha dělat vše tzv. na spotřebu, tzn. v podobě, která nelze zcela servisovat doma a je závislá buď... celý příspěvek > |
 |
Jak je to se zobáky u slepica a výška plotu?, 27.8.2012 já měl problémy i s pletivem 150 cm,, přelétly i když měly zastřižené křídlo (samozřejmě je nutné zastřihávat pouze jedno). Při rekonstrukci plotu dostaly 180 cm a je klid. |
 |
Slepičky a dravci, 27.8.2012 pokud mají i nadále přežít ve volném prostoru (na louce), tak max. dohled pasáčka slepic. Nic jiného trvale dravci nezabrání od útoku. Nejrůznější plašiče jsou dle vlastní zkušenosti účinné jen krátce. |
 |
Dily na listovou sekacku - kde?, 10.8.2012 málo info pro radu. Pokud se jedná o novější stroj, tak v místě prodeje, pokud o starší, zkusil bych prodejny a opravny zemědělské techniky (např. Agrozet)
|
 |
Jak obnovit trávník, 18.4.2012 asi tak. Tráva roste vždy a všude |
 |
Jak zorat pole ležící ladem?, 8.11.2010 s touto orbou si poradí vše, co je schopno normální orby... |
 |
Vápnění kmenu stromů, 3.11.2010 já to dělám kvůli zimním slunečným dnům, kdy nabílení kmenu (a třeba i silných větví) sníží jeho ohřev přes den a v noci, kdy je prudký pokles teplot nedochází k praskání vlivu mrazem v takové míře, jako když kmen je tmavý. Dále určitě nabílení... celý příspěvek > |
 |
Jakou směs používáte k pohonu 2 T, 1.9.2010 starý dvoutakt - r.v. cca 70 léta (sekačka) 1:25 - dle návodu - special + modrý Mogul TSF či obdobný pro vysoké zatížení (motorové pily)
nový dvoutakt - r.v. 2007 - 1: 40 - dle návodu, natural 95 + opět Mogul TSF
Starou směs neřeším, benzin kupuji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odvětrání studny, 31.8.2010 škvíry bych nedělal, bude tam padat bordel a hmyzáci, co půjdou kolem :). Já to vyřešil jinak. V poklopu (jeden v celku, ne dva půlkruhy, ale to je jedno) jsem udělal díru na průměr trubky na okapový svod, kterou jsem opatřil kloboukem, aby do studny... celý příspěvek > |
 |
Jak vypadají Vaše brambory?, 17.8.2010 vzhledem k letošnímu počasí a částečně i loňskému by nebylo od věci navzdory agroenviro doporučením pěstovat brambory trochu ve svahu, brázdy po spádnici, aby brambory měly alespoň nějakou šanci přežít extrémy počasí. |
 |
Český výrobce motorů rotačních sekaček, 9.8.2010 nikdo nechce životnost 50 let, ale dvacet let by zvládnout mohly bez problémů. Vemte si takový MF, PF, starý rotaxy - vše motory staré desítky let a jezdí dodnes s minimálními náklady |
 |
Český výrobce motorů rotačních sekaček, 9.8.2010 ano, upsal jsem se v názvu. Byla to jednobubnovka od Jikovu, ale nejnemovala se Líza. Za zbytkem si stojím. |
 |
Mandelinka a brambory, 6.8.2010 ruční sběr je možný, pokud člověk nepěstuje brambory na ploše v řádech ha a pokud se sběrem začne včas, tj. co nejdříve po náletu brouků. Pokud si někdo na mandelinku vzpomene prvně na konci července nebo náhodou v srpnu, když jde kolem brambor, tak... celý příspěvek > |
 |