|
Vertikutace na podzim založeného trávníku, 22.4.2011 Dobrý den, prosím o radu.Hledala jsem odpověď kde se dalo, ale nikde jsem odpověď nenašla.Máme trávník založený na podzim a v něm už nyní roste mech, je možné použít vertikutátor u tak mladého trávníku?Ještě vn něm máme listí které na podzim spadalo... celý příspěvek > |
 |
Ginko, 4.4.2011 Vyzkoušel jsem u tří semen ginkga postup klíčení zde uvedený. Jedno jsem dal klasicky do květináčku do tepla a dva do květináče v garáži kde je teplota přes zimu kolem 2 stupňů. V teple i v zimě jsem květináče zakryl folií s průdůchami. Za 2 měsíce v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ostříhat stromkový angrešť, 2.4.2011 A když ho ostříhám teď, stane se něco. Začal teprve rašit. |
 |
Jak ostříhat stromkový angrešť, 2.4.2011 Dobrý den, mám stromkový angrešť starý 3 roky, chtěla bych se zeptat jak ho mám ostříhat a kdy. Děkuji |
 |
Hvozdík bradatý - stříhání, 8.3.2011 Dobrý den,
stříháte (zkracujete) hvozdíky na jaře? Nějak se to výtáhlo, je to normální?
Děkuji Tonda |
 |
Stavba udírny na jedno použití, 24.2.2011 Zdar všem uzenářům.Před časem mi odešla velká lednice s mrazákem a protože verdikt opraváře zněl vyhodit, bylo rozhodnuto.Celou jsem jí vykuchal aby mi zbyl jen plechový obalOdstranění izolace byl docela problém, ale povedlo se.Torzo jsem pečlivě... celý příspěvek > |
 |
Sloupovitý ostružiník Navaho, 16.2.2011 Mám "Navaho" čtvrtým rokem - minulý rok měli výhony cca 5-6m, přivazoval jsem ke sloupu, potom už ke všemu možnému. Roste bujně, plody velké, chutné, ale nakyslejší. Nejhorší jsou ovšem vosy - všechno napíchaj a nakousaj, samozřejmě když to... celý příspěvek > |
 |
Pěstování sazenic rajč a paprik pod zářivkou, 6.2.2011 hliníkovou fólií se nemusíte zatěžovat, bílá odráží světlo nejlépe. v každém grow shopu Vám to potvrdí. Možná by bylo lepší místo zářivky použít sodíkovou výbojku... |
 |
Pomoc s identifikací rostlin, 27.11.2010 1.Bér sivý
2. Konopice pýřitá
3. Laskavec sp.
4. Černohlávek obecný
5. Třtina křovištní
6. Kakost luční
7. Břečťan - kvetoucí rostlina
8.? - není vidět celá rostlina, rdesno to ale není |
 |
Sloupovitý ostružiník Navaho, 29.9.2010  Dobrý den,
prosila bych o radu zkušené: Jak ostříhat tento ostružiník. Mám ho zasazený od letošního dubna. Hlavní šlahoun, který vede vzhůru je dlouhý cca 2,5 m. Z tohoto šlahounu do výšky 0,5 m vyrůstá 6 šlahouny do strany cca 1 m dlouhé. U země je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zavařovaní - sterilace v myčce, 14.9.2010 Již několik let steriluji v myčce na nádobí. Funguje to perfektně. Stačí 30minut na 75°C. Někdy klidně i s nádobím (oplach)
Tonda |
 |
Solinátor, 12.7.2010 Dobrý večer,
měli bychom zájem o solinátor, ale zajímalo by mne jestli nemáte informace o fungování tohoto zařízení se solárním panelem. Nebude se usazovat sůl v průtokových komůrkách? Pokud by se našel někdo kdo má s chlorinátorem - solinátorem... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku, 6.7.2010 Dobrý večer pane Mirku, děkuji za odpověď a omlouvám se, že nemohu naoplátku sloužit svou radou pro odstranění fleků ve Vašem trávníku.
1) od 1 zavlažovače bych potřeboval pokrýt obdélníkovou plochu min 12x10 m a takový zapuštěný... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku, 5.7.2010 Dobrý večer, ještě jednou děkuji za Vaši odpověď. Já jsem to tuto sobotu zrotavatoroval a nyní vyhrabávám, kameny a kořeny a trochu měním i reliéf. Rád bych instaloval i zavlažovací zařízení a tudíž bych rád využil Vaší nabídky na radu. Tak tedy:... celý příspěvek > |
 |
Úprava vody pomocí elektrolýzy, 29.6.2010 Dobrý večer, jaké máte zkušenosti s elektrolýzou? Máme bazen do 20m3 a kvůli dětem bychom chtěli zdravější koupání.Můžete mi dát tip, jakou jednotku si pořídit?A zda to opravdu funguje.Děkuji za pomoc Marcela |
 |