|
Příspěvky uživatele - 200.145
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Oleandr, 15.4.2010 Pane Jiří, moc děkuji. Tak radikální řez nebude nutný, ale uklidnil jste mě, že se v podstatě dá oleandr zastřihnout "kdekoliv" (tedy i vršek). Zkusím to, snad se rozkošatí. Nora |  | Oleandr, 14.4.2010 Dobrý den, ráda bych se Vás, úspěšných pěstitelů, zeptala, kdy a jak se oleandr zastřihává. Máme doma jeden už skoro do stropu. Je dlouhý a málo rozvětvený. Raději bych ho měla menší, ale košatější. Moc děkuji. Mám strach, abych ho nesprávným... celý příspěvek > |  |
|  | Škůdce na ibišku, 10.4.2010 Dobrý den, již dlouho bojuji s nějakým škůdcem, který mi v nepravidelných intervalech napadá ibišek, někdy i další rostliny. Vypadá jako malé tmavé tečky na spodní straně listů, které vykusují zelenou barvu a listy přestávají být kompaktně zelené, po... celý příspěvek > |  | Kdy zasadit smrk z kontejnerku po vánocích ven?, 9.4.2010 Moc Vám oběma děkuji za reakce. Stromek jsme nadzvedli z květináče, který je poměrně dost velký a zjistili to, čeho jsem se bála. Skutečně více než polovina květináče je vyplněná akorát hlínou. S největší pravděpodobností náš stromeček skoro žádné... celý příspěvek > |  | Kdy zasadit smrk z kontejnerku po vánocích ven?, 9.4.2010 Ne, ne, ne. Odmítám se smířit s představou, že mi i můj vánoční smrček umře. :-(V předchozích letech odešla jak borovička, tak i smrček. Na loňské Vánoce jsme opět koupili smrček v květináči v zahradnictví. Stále ho máme doma v teplotě okolo... celý příspěvek > |  | Anturie - Co to může být?, 20.2.2010 Mám také naprosto stejný problém. Kdybych vyfotila svou anturii, fotky budou téměř totožné. Nachladnutí je u mě vyloučeno. Rostlina je u okna na západ, při teplotě kolem 23 st. Zalévám tak 1-2x týdně, podle stavu substrátu. Stále mi rostou nové... celý příspěvek > |  | Fleky na listech gardénií, 1.12.2009 Mám podobný problém na Gardenii Jasmině. Listy mají rovněž hnědé skvrny, které se rychle zvětšují, posléze list odpadne. Tvoří se dokonce i na úplně nových lístcích. Prosím zkušenější pěstitele o radu. |  | Pokojová růžička, 23.11.2009 Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, co dělat s pokojovou růžičkou teď na podzim? Je krásně zelená a stále raší nové lístky, tak nevím, zda ji seříznout nebo ne. Je na východním okně při běžné pokojové teplotě. V zahradnictví mi řekli, že doma... celý příspěvek > |  | Gardenie Jasmina, 25.8.2009 Moc Vám děkuji, Lído. Taky jsem ji začala denně trošku rosit (na květy se totiž nemá) a posunula ji blíže k oknu (je na sušáku na utěrky - no estetické to moc není, ale hlavně, když přežije :-) Zatím vyčkávám. Poupata neopadávají, začaly pro změnu... celý příspěvek > |  | Přesazení orchidejí, 25.8.2009 Moc Vám děkuji, paní Věrko. Ano, mám Phalaenopsis. Jeden (celkem mám 3) jsem dala do neprůhledného kameninového obalu, myslíte tedy, že ho mám raději vytáhnout? Kvůli světlu pro kořeny...? Jinak se jim zatím daří. Dva odkvetly (taky váhám, co se... celý příspěvek > |  |
|  | Přesazení orchidejí, 25.8.2009 Mám doma asi rok orchidej v plastovém průhledném květináči. Neměla jsem v úmyslu ji přesazovat, leč kořeny se tlačí zespod ven. Květináč praská a stojí křivě. Bude tedy nutné ji přesadit. Nemám však zkušenosti s přesazením orchidejí, proto prosím o... celý příspěvek > |  | Opadávání vánočního kaktusu, 16.8.2009 Dle mých zkušeností vánoční kaktus potřebuje chladno a nepřelívat. Přes léto je mu nejlépe venku na stinném místě (což se mu u nás v bytě neděje). Přesto, že jej mám na záp. okně celoročně v místnosti, kde se netopí, na Vánoce vykvete. Přenesla bych... celý příspěvek > |  | Gardenie Jasmina, 16.8.2009 Dobrý den, prosím o radu týkající se Gardenie Jasminy, kterou jsem dostala před 2 týdny k narozeninám. Má spoustu pupenů, které mi však začínají opadávat. Nejdříve od stonku pupen zhnědne (špička stále zelená) a pak odpadne. Rostlinu nepřelívám, jen... celý příspěvek > |  | Banánovník - Musa, 7.8.2009 Mám poněkud netypický problém. Mám banánovníky, které jsou cca 15 cm vysoké s délkou listů do 10 cm. Již v této malinké velikosti mají kolem sebe minimálně dvě nové odnože. Vždy chvíli počkám, až odnože povyrostou a oddělím je od matečné rostliny a... celý příspěvek > |  | Asplenium, 27.4.2009 Prosím o radu týkající se Asplenia. Ačkoliv ho docela dost zalévám, světlo mu rovněž nechybí, dělají se na listech hnědé skvrny, které se postupně rozšiřují kolem celého okraje listu. Nevím, co s ním. Už mám skoro každý list s nehezkou hnědou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|