Gardenie Jasmina

host - 200.145 (?)
25.8.2009 17:09

Moc Vám děkuji, Lído. Taky jsem ji začala denně trošku rosit (na květy se totiž nemá) a posunula ji blíže k oknu (je na sušáku na utěrky - no estetické to moc není, ale hlavně, když přežije :-) Zatím vyčkávám. Poupata neopadávají, začaly pro změnu listy, tak uvidím, co bude dál. Vyčetla jsem, že proto, aby opět kvetla potřebuje přes zimu velmi chladno, cca kolem 15 st. a hodně světla. Od jara do podzimu pak teplotu kolem 22 stupňů. Zkusím ji na zimu přestěhovat na západní okno panelákové (nevytápěné) chodby.

Ať Vám brzy kvete. Nádherně totiž voní... Petra

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 200.145 (?), 16.8.2009 9:27, zobrazeno: 12069x

Dobrý den, prosím o radu týkající se Gardenie Jasminy, kterou jsem dostala před 2 týdny k narozeninám. Má spoustu pupenů, které mi však začínají opadávat. Nejdříve od stonku pupen zhnědne (špička stále zelená) a pak odpadne. Rostlinu nepřelívám, jen provlhčím substrát a přebytek vody vyliji. Stojí cca 1,5 m od jihovýchodního okna (nesvítí na ni slunce - stíním žaluziemi). V pokoji je bohužel kolem 25 stupňů. Bydlíme v bytě a nemám ji kam přesunout (někam, kde by bylo chladněji), tak doufám, že to není teplotou... Moc díky za každou radu, Petra.

Lýdie - (1) - 119.35 (?), 25.8.2009 16:13

G.jsem přesadila do samozavlažovacího květináče a roste jako blázen, ale do listů. Květy měla jednou-nádhera. Květináč mám v kanceláři u východního okna, kam svítí sluníčko přes žaluzie. Každý den ji rosím, občas hnojím 5-6pH a čekám, že zase vykvete. Měla jsem ji v paneláku u okna na jihozápad, (v létě stále žaluzie) ale nebyla jsem schopná ji zajistit dostatek světla a vlhka. G. nechce ani sucho ani přemokření, ani stín, ani přímé slunce. Tak jak je uvedeno v jedné knize: Nejlíp se jí daří ve skleníku:-)

Přeji hodně štěstí, Lída

host - 200.145 (?), 25.8.2009 17:09

Moc Vám děkuji, Lído. Taky jsem ji začala denně trošku rosit (na květy se totiž nemá) a posunula ji blíže k oknu (je na sušáku na utěrky - no estetické to moc není, ale hlavně, když přežije :-) Zatím vyčkávám. Poupata neopadávají, začaly pro změnu listy, tak uvidím, co bude dál. Vyčetla jsem, že proto, aby opět kvetla potřebuje přes zimu velmi chladno, cca kolem 15 st. a hodně světla. Od jara do podzimu pak teplotu kolem 22 stupňů. Zkusím ji na zimu přestěhovat na západní okno panelákové (nevytápěné) chodby.

Ať Vám brzy kvete. Nádherně totiž voní... Petra

host - 159.230 (?), 31.7.2013 22:20

Dostala jsem jasmínu k svátku 26.7. Byla jsem unešená množstvím květu. Bohužel květy začaly opadávat. Má to tak být, nebo ještě pokvete? Mužete mi někdo poradit? Děkuji Anna

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz