|
Příspěvky uživatele - 178.7
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mravenci a mšice po celé zahradě, 7.7.2014 Boj s větrnými mlýny :-) Nejvíc mě trápí mraveniště v trávníku. Buď o něj zakopnu, nebo vadí při sekání.
Jednou za čas mi lezou po fasádě zdola nahoru do podbití. Mám tam hledat hnízdo? Nebo na to použít postřiky, lepy,...? |  | Říčka, potok, malý vodopád, 4.10.2010 Souhlas, použil jsem čerpadlo Resun 12000, což je průtok 12m3. spotřeba 160W. Jelikož u těchto čerpadel klesá průtok s výškou, do které se čerpá, tak odhadem v potoku teče 7-8 tis l/h.
Kalovka je dobrá leda na vyzkoušení :-). Já jsem si tak... celý příspěvek > |  |
|  | Stříhání tůjí, 1.10.2010 Jak tak čtu, krátí je někdo na podzim? nebo lépe nechat to na jaro? Holt jsem to asi trochu prošvihl :-(
Kdy doporučujete krátit tůje na výšku? Když dosáhnou požadované velikosti plotu nebo hned, jak je to možné? Slyšel jsem oba názory, tak házím do... celý příspěvek > |  | Savo do jezírka, 29.6.2010 Uf, to mě dostalo. Savo? To mě po. Ale jak píšou i ostatní, zřejmě to funguje. hm. |  | Imprergnace dřevěného mola, 19.4.2010 Jsem na tom podobně. v roce 2006 jsem natřel "přírodním" olejem. vybral jsem takový, který se zdál nejméně závadný.
Trámy z dubu drží dobře, prkna z bangkirai také v pohodě. Jestli to v budoucnu budu ošetřovat, budu volit opět nějaký olej,... celý příspěvek > |  | Jaké ryby? pstruh x siven x jesen x okoun x jeseter, 6.4.2010 Kdybych si měl vybrat, jaké ryby dát do koupacího jezírka, dal bych tam pstruhy, které bych na zimu vylovil a hodil na grill.
Nechali jsme se zlákat na Jeseny a Perlíny, ty potvory se rozmnožili a zkřížili mezi sebou. Nyní pro ně hledám okouny nebo... celý příspěvek > |  | Plovoucí ostrov v jezírku, 22.3.2010 Já bych to neviděl tak černě. Orobinec má silné kořeny, měl by to prorůst a uchytit se právě v té geotextili. Taktéž v jezírku se uchytil do geotextilie a nemá problém ani s vichřicí či orkánem.
Nápad je to hezký, zvážím to také. |  | Vysavač, 22.3.2010 Řešení je jednoduché :-)
Kupte drahý vysavač nebo se inspirujte fyzikou. Je to stejné jako čištění akvárka, jen větší :-) |  | Sláma jako mulč, 10.9.2009 Jako mulč můžete použít i slámu. Vezmete-li v úvahu cenu balíku slámy a množství, které tím pokryjete, hm, docela dobrý.
Kamarád to použil na chalupě, kde nezalívá, k jehličnanům. Přírůstky, jaké zaznamenal, nezaznamenal za poslední roky. Pravda,... celý příspěvek > |  | Řasa v jezýrku, 24.8.2009 jezýrko :-) |  |
|  | Pijavice v koupacím jezírku, 14.8.2009 Ryby tam jsou, ale primárně to není určeno pro ryby, takže se jich zbavuji. Příliš dobře se jim tam daří, rozmnožují se a kazí vodu. Holt to byl s rybami takový omyl. Ale napadlo mě zkusit tam pstruhy. Ti by se snad rozmnožovat nemuseli. Už jednou... celý příspěvek > |  | Řasy v jezírku, 13.8.2009 Když se koupu v jezírku, a vadí mi odumřelá řasa na kačírku, pořád si říkám: "ale co, koupal jsem se v rybníku a toto mi taky nevadilo :-)"
I když je pravda, že kačírek bez odumřelé řasy je na podívání hezčí. |  | Vzduchovač či turbínu, 13.8.2009 Nevím, čím to je, ale jezírko máme na slunci, čerpadlo čerpá bez filtru asi 7-8 m3/hod, když se pustí, což je tak cca 30 hod/týden, spotřeba 160W. Voda je čistá, bojoval jsem s řasami. Ať se to líbí nebo ne, řasy jsme vyřešili modrou skalicí á 67 Kč... celý příspěvek > |  | Pijavice v koupacím jezírku, 13.8.2009 A vy se koupete s pijavicemi? |  | Pijavice v koupacím jezírku, 13.8.2009 Máme biotop určený i pro koupání. Poté, co jsme dobojovali s řasou, potýkám se s jiným vetřelcem. Pijavice, či pijavka bahenní, nebo něco takového. Zatím jsem to nedokázal rozpoznat, jsou zatím malé.
Je to nepříjemné, když musíte po osvěžení... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|