|
Broušení kosy, 3.4.2010 Babka je bezvadná věc pokud se to s ní umí. Jinak si lze v krátké době vyrobit na kose či srpu nádherné vlnobití které prakticky nelze opravit. Myslím, že nejlepší je začít s levnou kosou a počítat s tím že to ještě nemusí být ta se kterou budeme... celý příspěvek > |
 |
Pozor na sadbu celeru, 3.4.2010 Přísaha tady asi nepomůže. Ale určitá vodítka vždy najdeme když se s ním dáme do rozhovoru. Ostatně i prodejce často správně odhadne komu to vlastně prodává a umí se podle toho zařídit. |
 |
|
 |
Pozor na sadbu celeru, 2.4.2010 Při sondování situace na trhu se sazenicemi jsem se letos setkal s názorem prodejce že celer snese i slabý mráz. No, určitě snese, ale pak sadba také určitě vyběhne do květu. Myslím, že je na místě si prodejce před koupí trošku prověřit. |
 |
Čím krmíte?, 26.3.2010 Vitamíny si tělo vyrobit neumí!!! |
 |
Čím krmíte?, 25.3.2010 Náš pes dostává k obědu kuřecí maso a speciální granule dental a skin. Veterinářka ho zatím chválila a ptala se čím ho krmím. Námitky zatím nebyly a pes je celkem zdravý. Vzhledem k tomu že granule neobsahují čerstvé vitamíny je vhodné doplnit stravu... celý příspěvek > |
 |
Štěně a bleška, 25.3.2010 Náš pes snáší Advantix což je velmi účinný prostředek ale často proklínaný z důvodu možné alergie. Nicméně je možno zvážit i jeho použití. Účinný tedy je. |
 |
Slepice a trávnatý výběh, 25.3.2010 Mě se také osvědčilo rozdělit pozemek napůl a střídat. Normální venkovský trávník to většinou přežije. Slepice ovšem ničí velmi důkladně takže obnova chvilku trvá. |
 |
Pěstování černého kořene, 25.3.2010 Má velká semínka a dobře se sází (tedy vysévá). Jinak roste spíš do délky než do tlouštky a chuť upřímně řečeno nic moc. Ale zkusit se to může. |
 |
Mrkva - predpestovanie v sadbovaci, 7.3.2010 Zkoušel jsem podobné pokusy jako dítě. Mrkev má ale velmi jemné kořínky a jejich potrhání zpravidla nepřežije. To je hlavní důvod proč musí zůstat na místě kde byla vyseta. |
 |
Dursban, 5.3.2010 Prosím o sdělení jaké máte zkušenosti s Dursbanem zejména na malé zahrádce případně jak se správně aplikuje. Díky. |
 |
|
 |
Celer - hloubka přepichování, 3.3.2010 Opravdu se vytáhne! |
 |
Čím krmíte?, 21.2.2010 Nechci strašit ale pejsek je podobně jako náš na dobré cestě dostávat jen masíčko. Náš snědení granulí podmiňuje stále většími porcemi kuřecího. Je vytrvalý, trpělivý a docela úspěšný. Nějak to s námi umí. |
 |
Králíkárna, 17.2.2010 Zkuste zděnou z cihel. Tvrdí se že je studená ale vůbec to není pravda. Vydrží léta a dá se každoročně bezvadně dezinfikovat vápnem. |
 |
Sadba celeru, 16.2.2010 Myslím že mimořádně důležité je "sadím až po lístečky". To zkusím, díky. |
 |
Sadba celeru, 16.2.2010 Mám ten samý problém. Houbami to nebude, zem jsem podle rady přesterilizoval převařením v hrnci a vysušením. Prý pro sazenice na počátku stačí zem velmi chudá na živiny. Tak nevím. |
 |