|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010 Svitavsko - meruňky prakticky ještě spějí. Dají se odebrat rouby, sem tam květním pupenům začínají růžovět špičky |  | Kroucená vrba, 11.4.2010 Běžné vrby zakoření z prutu, mají-li dost vody. Ty šlechtěné (smuteční, kroucené, aj.) koření někdy hůř. Nechají-li se 1-2 měsíce ponořené v nádobě s vodou, pustí do ní kořeny a pak je ujmutí jisté. |  |
|  | Vysázení třešní, višní v sadě po jabloních?, 10.4.2010 Rakovina jabloní je čsto spojena s přemokřením, těžkou půdou, vysokou hladinou spodní vody. To všechno snášejí třešně ještě hůř než jabloně. Je otázkou, zda výsadba třešní bude dobrá volba. |  | Lze roubovat hrušeň na jabloň?, 10.4.2010  Sám ji mám na semenáči, ale vycházel jsem z oficiálních údajů ČZS, resp. ing. Nesrsty.
|  | Štěpku do půdy?, 10.4.2010 ´Je to trochu složitější. Mikroorganizmy rozkládající dřevo soutěží s rostlinami o volný dusík v půdě a vyšší rostliny jej nemusejí mít za vegetace dostatek. Denitrifikací mohou bakterie uvolňovat volný dusík (není to významné). Víc dusíku může... celý příspěvek > |  | Co naroubovat na kaštánku?, 10.4.2010 Bzurlat a Karešovu bych asi nedával - zrají ve stejnou dobu, Karešová navíc roste o dost bujněji. Třeba skorý rivan a pak nějakou pozdníé chrupku. Uvedenou Napoleonovu mám rád, ale náchylnost na monilii je v posledních letech velká. Ale pozdních... celý příspěvek > |  | Kávová sedlina jako hnojivo, 9.4.2010 Nevím sice, čím se liší kávová sedlina od jakýchkoli jiných rostlinných materiálů a jak to, že kompostu prospěje a půdě ne.
Nevšiml jsem si, že by mi zemina na záhoně bez kávové sedliny patologicky plesnivěla. Jinak půdní bakterie,... celý příspěvek > |  | I toto je Mountfield, 9.4.2010 Stroje nečistím vůbec. Slouží ony mně, nikoli já jim. Přesto ty kvalitní to vydržely. Některé již přes15 let. Možná, že za ten čas, námahu a vodu, co jste věnoval za 15 let čištění, byste měl strojů několik. |  | Popel na zahradu?, 4.4.2010 Čistý oxid uhličitý je plyn bez zápachu. Viz Wikipedie:
Oxid uhličitý, archaicky uhlec je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může v ústech mít slabě nakyslou chuť. Je těžší než vzduch. Vzniká reakcí uhlíku s kyslíkem ... celý příspěvek > |  | Výsadba jabloně, 4.4.2010 ...bez kompostu, kde bych ho vzal. Jsem tak maximálně sadař, ne zahrádkář.
Ze shrabaného listí, z podrcených ostříhaných větví, z posečené trávy v sadu, ze slupek, ohryzků a výlisků jablek, z probírky plodů, z kuchyňského odpadu...
... celý příspěvek > |  |
|  | Popel na zahradu?, 3.4.2010 S tou sírou bych si tak jistý nebyl. Zkuste vybrat z kamen popelník s ještě horkým popelem z hnědého uhlí a čichněte si k němu. Ucítíte štiplavý zápach oxidu siřičitého. |  | Pilatka svestkova, 3.4.2010 Já nezavrhuji postřik proti pilatce jako takový. Ale odmítám jeho provádění na začátku - v době rozkvétání. Včely tolerují Calypso relativně dobře, ale nejsou jediným opylovačem. O tom, že se systémovým přípravkem kontaminuje pyl a nektar jsem už... celý příspěvek > |  | Hnojení česneku, 3.4.2010 Česnek nemá rád chlor a v NPK je draslík v chloridové formě. |  | Kvas, 3.4.2010 Čím by jako škodil?
Akorát ten kvas je tekutý, takže v množství, které denně vypěstuje běžná pálenice, by z každého kompostu odtekl.
Takže jde zřejmě o zbytky po domácím pálení. Nebojte se jej dát v přiměřeném množství na kompost, ani pecky... celý příspěvek > |  | Namrzlý terminál, 2.4.2010 Croncelské patří k odrůdám nejodolnějším proti mrazu, které ve ve dřevě prakticky nenamrzá. Asi bych taky počkal. |  |
 |
|
|
|