Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010
Svitavsko - meruňky prakticky ještě spějí. Dají se odebrat rouby, sem tam květním pupenům začínají růžovět špičky
Kroucená vrba, 11.4.2010
Běžné vrby zakoření z prutu, mají-li dost vody. Ty šlechtěné (smuteční, kroucené, aj.) koření někdy hůř. Nechají-li se 1-2 měsíce ponořené v nádobě s vodou, pustí do ní kořeny a pak je ujmutí jisté.
Vysázení třešní, višní v sadě po jabloních?, 10.4.2010
Rakovina jabloní je čsto spojena s přemokřením, těžkou půdou,  vysokou hladinou spodní vody. To všechno snášejí třešně ještě hůř než jabloně. Je otázkou, zda výsadba třešní bude dobrá volba.
Lze roubovat hrušeň na jabloň?, 10.4.2010 Obsahuje fotku
Sám ji mám na semenáči,  ale vycházel jsem z oficiálních údajů ČZS, resp. ing. Nesrsty.
Štěpku do půdy?, 10.4.2010
´Je to trochu složitější. Mikroorganizmy rozkládající dřevo soutěží s rostlinami o volný dusík v půdě a vyšší rostliny jej nemusejí mít za vegetace dostatek. Denitrifikací mohou bakterie uvolňovat volný dusík (není to významné). Víc dusíku může... celý příspěvek >
Co naroubovat na kaštánku?, 10.4.2010
Bzurlat a Karešovu bych asi nedával - zrají ve stejnou dobu, Karešová navíc roste o dost bujněji. Třeba skorý rivan a pak nějakou pozdníé chrupku. Uvedenou Napoleonovu mám rád, ale náchylnost na monilii je v posledních letech velká. Ale pozdních... celý příspěvek >
Kávová sedlina jako hnojivo, 9.4.2010
Nevím sice, čím se liší kávová sedlina od jakýchkoli jiných rostlinných materiálů a jak to, že kompostu prospěje a půdě ne.    Nevšiml jsem si, že by mi zemina na záhoně bez kávové sedliny patologicky plesnivěla. Jinak půdní bakterie,... celý příspěvek >
I toto je Mountfield, 9.4.2010
Stroje nečistím vůbec. Slouží ony mně, nikoli já jim. Přesto ty kvalitní to vydržely.  Některé již přes15 let. Možná, že za ten čas, námahu a vodu, co jste věnoval za 15 let čištění, byste měl strojů několik.
Popel na zahradu?, 4.4.2010
Čistý oxid uhličitý je plyn bez zápachu. Viz Wikipedie: Oxid uhličitý, archaicky uhlec je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může v ústech mít slabě nakyslou chuť. Je těžší než vzduch. Vzniká reakcí uhlíku s kyslíkem ... celý příspěvek >
Výsadba jabloně, 4.4.2010
...bez kompostu, kde bych ho vzal. Jsem tak maximálně sadař, ne zahrádkář. Ze shrabaného listí, z podrcených ostříhaných větví, z posečené trávy v sadu, ze slupek, ohryzků a výlisků jablek, z probírky plodů, z kuchyňského odpadu...   ... celý příspěvek >
Popel na zahradu?, 3.4.2010
S tou sírou bych si tak jistý nebyl. Zkuste vybrat z kamen popelník s ještě horkým popelem z hnědého uhlí a čichněte si k němu. Ucítíte štiplavý zápach oxidu siřičitého.
Pilatka svestkova, 3.4.2010
Já nezavrhuji postřik proti pilatce jako takový. Ale odmítám jeho provádění na začátku - v době rozkvétání. Včely tolerují Calypso relativně dobře, ale nejsou jediným opylovačem. O tom, že se systémovým přípravkem kontaminuje pyl a nektar jsem už... celý příspěvek >
Hnojení česneku, 3.4.2010
Česnek nemá rád chlor a v NPK je draslík v chloridové formě.
Kvas, 3.4.2010
Čím by jako škodil? Akorát ten kvas je tekutý, takže v množství, které denně vypěstuje běžná pálenice, by z každého kompostu odtekl.   Takže jde zřejmě o zbytky po domácím pálení. Nebojte se jej dát v přiměřeném množství na kompost, ani pecky... celý příspěvek >
Namrzlý terminál, 2.4.2010
Croncelské patří k odrůdám nejodolnějším proti mrazu, které ve ve dřevě prakticky nenamrzá. Asi bych taky počkal.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika