|
Příspěvky uživatele - 214.135
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak se zbavit divokých včel, 6.5.2010 Kdo si poležel na ARO, ten si klidu v obklíčení divokými včelami neužije. Jelikož jsme i s dcerou zdravotnice a dokážeme zahájit protiškokovou léčbu okamžitě, obě jsme si tím prošly. V kůlně sídlí včely, na půdě vosy. Bez milosti je hubím Thiodanem /... celý příspěvek > | | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 5.5.2010 Pane Mirku, to nemá cenu. Kdo neokopával 50 arů záhumenky nebo vinohrad motykou, protože herbicidy pro malospotřebitele nebyly, ten Vám prostě nemůže rozumět. Co je vyrývat "dílek" řepy "rýlem", protože kombajny teprve začínaly. Atd.My máme zkušenost... celý příspěvek > | |
| | Prosím o radu jak napravit chybu, 5.5.2010 Dobrý den. Paní Jarmilo, Váš skleník se mi líbí. Dívat se naň by mě vůbec neuráželo. Co se mi nelíbí? Stodola. Asi proto, že se z oken chalupy na podobnou dívám. Ale příliš to neřeším. Byla tady přede mnou, bude asi i dlouho po mně. Abych alespoň... celý příspěvek > | | Lignohumát - plíseň, 1.5.2010 Nesmíte si tak brát, když se zde občas pošťuchujeme. Ostatně každý z nás za ta léta utratil násobky peněz při svých "pokusech". Za sebe mohu jen dodat, že kdybych pro melouny dojela osobně kamkoliv, zřejmě by vyšly levněji. No, ale uznejte, měla bych... celý příspěvek > | | Choroba sazenic rajčat?, 1.5.2010 Dobrý den. Nespálilo Vám sazenice sluníčko? Od čtvrtka mám pruhované cukety, jak pražilo přes škvíry v přistínění. Bílé poškození je zpravidla od slunce. MH | | Netýkavka - řízkování, 30.4.2010 Dobrý den. Rozhodně není dobré zakořeňovat cokoliv na slunci. Pletiva jsou porušená a výpar vody listy velký. Sundejte řízky parapetu, žiletkou lehce seřízněte stonky a postavte kelímky na světlo, ale do stínu. Ještě bych probrala květy. Listy... celý příspěvek > | | Rajčata a okurky, 28.4.2010 V celé naší kolonii nenajdete skleník či foliák s rajčaty. Je tam teplo a vlhko - ideální pro plísně, pokud se prostor dal odvětrat, rajčata rostla jako v pralese nejen na úkor paprik a okurek, ale také vlastních plodů. Dobré rajče vyroste na záhoně,... celý příspěvek > | | Nejchutnější rajčata, 28.4.2010 To sice píší, ale mimo jiné to znamená, že plod má méně šťávy, je sušší. Je vhodný třeba na saláty, na pizzu, prostě tam, kde je přílišná šťavnatost spíše nevýhodou. Ještě jsem v minulém příspěvku neuvedla, že Bejbina dorostla do délky nejméně tří... celý příspěvek > | | Žloutnutí listů u česneku, 28.4.2010 Žloutnutí listů může být také způsobeno prudkým růstem, kdy se jednotlivé listy nestačí přizpůsobit zesilování stonku. Ale je možná též nedostatečná výživa.Není pravda, že se česnek nehnojí. Zahrádkáři to obvykle nedělají, ve větším je to potřeba.... celý příspěvek > | | Usychání květů na rajčatech, 28.4.2010 Jak často je hnojíte? A podle opadu bych soudila, že nedochází k opylení, je třeba na jednotlivé rozvíjející se vijany lehce prstem poklepat. Mělo by to pomoci. MH | |
| | Papriky už ven?, 28.4.2010 Dobrý den. To bych nedělala. Paprika je velmi choulostivá, poškodí ji i nadměrné chladno zrána. Ani nemusí být přímrazek. Ven až po "zmrzlých" a i to s pár dní rezervou. Bylo by jich škoda. Osvědčilo se mi až kolem 15.5. O týden dříve nám někdy... celý příspěvek > | | Klipsy pro roubování okurek a melounů Semo, 27.4.2010 Červené kolíčky (foto od p. Mirka - "kdy roubovat okurky") jsou skutečně výrazně lepší už proto, že mají branže dokulata, tedy stonky rostlin nejsou tolik zaštípnuty. U bílých je dutinka natolik malá, že se musí brzy odstranit a zvolit náhrada. Dají... celý příspěvek > | | Mrkev zavařování, 27.4.2010 Dobrý den. Mrkev doma nemohu uskladňovat, takže k vaření ji konzervuji. Je úplně jedno, jak ji před zavařením opracováváte. Ale poté je základ, aby byl nálev okyselený, jak už mnozí psali. A převaření se též nemusíte bát. Ocet nebo kys. citronová... celý příspěvek > | | Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?, 27.4.2010 Dobrý den. Doma sice zeleninu neuskladňujeme, ale u rodičů ve studeném sklepě, jak popisovala paní. Mrkve klademe na holou zem širším a užším koncem proti sobě do hraniček. Při pečlivém skládání je vyrovnáme do libovolné výše za současného... celý příspěvek > | | Zinnia, 26.4.2010 Dobrý den. Do volné půdy zinnie vysít můžete, ale hodně řídce. Ještě bych asi týden počkala, aby vzešlé rostlinky nespálil mráz kolem " zmrzlých". Já si vysévám takové ostrůvky, je to sice houští, ale líbivé. Rozhodím semena na záhon a zapravím do... celý příspěvek > | |
|
|
|
|