|
Příspěvky uživatele - 76.254
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Papriky, rajčata a mráz, 13.5.2011 Jasně, nechte to "obrazit"...když to není pryč celý, tak žádný problém... Ostatně důležitější jsou kořeny než to co je vidět... |  | Jahody - černání květů od středu, 11.5.2011 Mám to přesně taky jak píšete a taky si myslím, že to zmrzlo... Nechávám to svému osudu, myslím, že se nějaké zdravé květy najdou... To réva vypadá mnohem hůř... |  |
|  | Papriky - vyštipovat květy?, 3.5.2011 Myslím, že neexistují universální návody. Někdo vyštipuje, někdo ne, např. pan Šipoš z Pribety, který vyšlechtil i u nás známou odrůdu Simona, doporučuje vše co na rostlině narostlo tam nechat. Malá odbočka: o víkendu jsem navštívil "krále... celý příspěvek > |  | Rajče x paprika, 13.4.2011 Myslím že mrazík neudělá dobře ani paprikám ani rajčatům, ale určitě papriky. Opravdový mrazík ale spálí spolehlivě oboje..:-)) |  | Sazenice rajčat jdou do květu, 6.4.2011 Nevím, kde a v čem je máte, ale já bych je postupně otužoval, tj. přes den vynesl ven a pozorně hlídal předpověd nočních teplot, jestli je večer hodím domů nebo je venku už i nechám - někde u zdi apod., případně pod textilií. zase záleží, kam je... celý příspěvek > |  | Co s jahodami?, 30.3.2011 Možností je jako vždy více. Připadalo mě to, jako byste ten záhon vyfotit u svokry:-))) ta má něco podobného, jahody jsou na stejném místě už minimálně 25 let, samy odnožují a jediná péče spočívá ve vyhrabání suchých listů najaře - to udělala právě... celý příspěvek > |  | Muškáty, 17.3.2011 Tak to jsem netušil, že je tak krmím:-))) Když po roce 89 jsme obdivovali muškáty v Německu a Rakousku, vyzvídal jsem na místních, čím to je, že je mají tak nádherný... A ti mi potvrdili, že je to jen a jen ve vhodném hnojení... Zalévat se musí taky... celý příspěvek > |  | Muškáty, 16.3.2011 Do 60 cm dávám 6-7 sazeniček, podle velikosti sadby. Ted už je mám 2 týdny v truhlících, přes den jsou na balkon.Nikdy mě neplesnivěly, v sezoně přidávám denně Kristalon Plod a Květ, občas i Růst ve dvojité dávce než je doporučeno, tj. 2 odměrky na 5... celý příspěvek > |  | Odrůdy paprik, 22.2.2011 Zkusit to jistě můžete, pokud jsou semena vyzrálá stejně jako byl ten plod, který jste snědla, tak mám zkušenost, že i čerstvá semena bez problémů klíčí. Pokud byl plod zelený, je asi otázka, v jaké zralosti byl sklizen. Ale může se to povést. |  | Odrůdy paprik, 22.2.2011 Vyndal jsem semínka z paprik na dovolené již několikrát, např. na Mallorce krásná červená silnostěnná paprika na trhu a vždycky z toho byly krásné plody. Nádherné dlouhé slabostěnné červené z Londýna atd. Musí ovšem být zralá, z té z Číny nebylo nic,... celý příspěvek > |  |
|  | Výsev rajčat, 18.2.2011 O termínech výsevu rajčat se zde vedla diskuze i v minulých letech. Já souhlasím co tehdy psal "vili" myslím, že rajče potřebuje cca 150 dní od výsevu k první sklizni. Pokud chci sklízet koncem června první plody, musím vysít začátkem... celý příspěvek > |  | Poradte okurku, 10.2.2011 Vynikají je Charlotte, je to sice nakládačka, ale když se nechá trochu přerůst, je z ní salát taky výborný..Neskutečně plodná, seju přímo na záhon, loni až kolem 1.6. |  | Snížení kyselosti substrátu, 20.1.2011 Výsledky nějakých výzkumů jsou dobrá věc, ale já vždycky dám přednost tomu, když někdo má vlastní zkušenosti a výsledky a svoje postupy zveřejní. Je jistě rozdíl mezi extenzivním a intenzivním pěstováním čehokoli. Rovněž poukazovat na to, že v... celý příspěvek > |  | Snížení kyselosti substrátu, 19.1.2011 Našel jsem na webu prezentaci pěstitele fíkovníků z New Jersey, který je pěstuje v nádobách, protože podnebí je tam podobné jako zde u nás. Mezitím se mi podařilo navázat s ním kontakt. Substrát který on kupuje má údajně 6,2 pH a přidává 10 liber... celý příspěvek > |  | Snížení kyselosti substrátu, 18.1.2011 Fíkovník. |  |
 |
|
|
|