|
Jak zpracovat nadbytek salátových okurek, 17.8.2015 Již čtyři týdny pijeme, během panujících veder, osvěžující okurkovou limonádu. Na internetu více nebo méně podobných receptů:
1. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na menší kostky, pak ji rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré
2. Do pyré... celý příspěvek > |
 |
Výměna motoru na tera vari, 2.3.2014 Dobrý den, chtěl bych se zeptat majitelů těchto strojů jestli jde vyměnit starý motor s bílým krytem motoru z roku asi 1975 za nový Jikov 1447 DV. Jde mi hlavně o to jestli nepoškodí stávající převodovku T - 20 a bude poznat síla nového motoru v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sejmutí etiket z lahví, 25.12.2013  Krásné vánoce a vše nejlepší v příštím roce.
Vypáleno, odvětráno, dle potřeby naláhvováno, nalepeny etikety a připraveno, třeba jako dárek. |
 |
Zkušenosti s křovinořezy Stiga a Active, 18.8.2013 Dobrý den,
my vlastníme křovinořez Stiga téměř 10 let, konktrétně model SB 52.Celých těch 10 let jede bez poruchy až letos jsem musel dokupovat strunovou hlavu z důvodu silného opotřebení.Na křovinořezu používám dvojjzubý i třízubí kotouč.ještě... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí a usychání listů, 9.6.2012 No vidíte to mě nenapadlo, zmrzly mi smrčky, réva, tak to určitě budou i ty růže. Je mi to líto je až tak sestřihnout ale jestli není jiná možnost... |
 |
Vaše zkušenosti - Pražákovi Droždín u Olomouce?, 19.4.2012 Se všemi z rodiny Pražákových mám jen ty nejlepší zkušenosti. Jezdíme tam pravidelně již několik let. Letos jsme kupovali krásné vzrostlé stromy, za skutečně směsnou cenu (jednalo se o okrasné listnáče). Majitelé ochotně předem nachystali,... celý příspěvek > |
 |
Jak hnojit jabloně, 16.4.2012 Ja Jabloň hnojím hned u kmene protože jabloň díky Hryzcům žadný kořeny nemá sem tam se mi i vyvrátila tak jsem ji přivázal ke kůlu. Kdybych ji přestal hnojit je hned po ní. Tak to mám bohužel se všemi jabloňemi za 5 let vypadají pořád stejně jak... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 29.12.2011 "U nás" - je u nás na střední Hané. A není tu jen ta Bohem požehnaná půda, jakou má pan Stanislaw. Ja mám na zahradě převážnou část té minutové. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 29.12.2011 Už jsem se konečně dočetl konce. To tedy byla dlouhá diskuze. Co se týče té ruční plečky, u nás se tomu říká drcák. |
 |
Sejmutí etiket z lahví, 29.12.2011 Děkuji za pochvalu. Etikety si na počítači, v rámci svých možností, navrhuji sám. Dříve jsem si je na obyčejný papír i sám tisknul, ale při orosení láhve docházelo k rozpíjení obrázku (inkoustová tiskárna). Další roky jsem to, po vytisknutí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sejmutí etiket z lahví, 26.12.2011  To WD 40 musím též někdy odzkoušet.
Jinak všem lidem dobré vůle přeji příjemné prožití zbytku vánoc a vše nejlepší do nového roku 2012.
Zkoušel jsem poslat PF 2012 v PDF, ale neprošlo to, tak to zkusím jinak. |
 |
Sejmutí etiket z lahví, 26.12.2011  Zase tak spolehlivě to nejde. U lahví u konkrétního výrobce (viz foto) to určitě neplatí. Nalil jsem horkou vodu do sklenic a ještě nechal ponořeno v horké vodě ve vědru až do druhého dne a nic. Ale např. od Božkova se etiketa odlepí sama. U originál... celý příspěvek > |
 |
Problém se zemí z kompostu - předpěstování paprik a rajčat, 12.4.2011  Pokuste se co nejdříve vyměnit zeminu, můžete mít v kompostu zbytky reziduí. Pokud je v kompostu vyšší procento ošetřené trávy Bofixem, Lontrelem nebo speciálním hnojivem s herbicidní složkou k ošetření távníků (asi obchodní název Travin - všechny... celý příspěvek > |
 |
Krmítko pro ptáky v zahradě, 23.11.2010  Na dvorku mám krmítko ze dřeva (je pěknější), na zahradě mám krmítko z 2 l barevné PET lahvě (je praktičtější). Do dřevěného létají nejen sýkorky, ale i vrabci a ti všechno rozhazují a přitom mají dostatek krmení u slepic. Též tam někdy nafouká... celý příspěvek > |
 |
Bofix, 25.8.2010  Uvažovala jste dobře. Já jsem si tehdy nepřipouštěl, že bych někde udělal chybu, vždyť trávník takhle obrok bodově stříkám předepsanou a povolenou kombinací Starane + Lontrel (jen kola jetele bílého, pampelišky, jitrocele, pryskyřníku ap.) a kompost... celý příspěvek > |
 |