|
Rybíz - Jonkheer van Tets, 29.6.2010 Záleží jak jej budete zpracovávat. Např. marmeláda z přezrálého rybízu neželírovala ani po přídání želírovacího cukru. Normálně zahušťuje i bez pektinů. Z toho se dá dovodit, že rapídně poklesne obsah pektinů a pektiny jsou z dietetického hlediska... celý příspěvek > |
|
Na vosy bez chemie, 25.6.2010 To se dobře radí, když nejsem závislý na výdělku nebo úrodě. Takže chytat myši do pastí je taky "zločin". A co tak ryby na háček, to je "humanita".Vy jako správný ochránce všeho živého by jste měl zcela razantně odmítnout... celý příspěvek > |
|
|
|
Na vosy bez chemie, 24.6.2010 Když chci alespoň trochu ochránit úrodu jablek před nabodáním vos, tak musím umístit na háček do koruny tak po 2 nádobách s pivem nebo později šťávou z kvasu. Sirupy (asi jsou umělé) nechtějí a sladkou vodu málo. Na ukázku nějaké snímky. |
|
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 23.6.2010 Jak Vás tak "poslouchám", bylo by vhodné pozvat zkušeného sadaře na místo činu (i zaplatit) a to bude velmi prospěšné, protože snažit se přimět k nějakému rozumnému plození strom na konci životnosti neumí ani odborník ale doporučí co... celý příspěvek > |
|
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 23.6.2010 Tak mne před týdnem bouřka vyvrátila švestku. Asi budu muset zajít na úřad a laskavě "požádat radu" co s tím a zda "nepočkat" na vegetačný klid nebo nelépe se optat v Bruselu zda nepodkročím likvidací normu - počet stromů na hlavu... celý příspěvek > |
|
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 23.6.2010 Mám dojem nevím to určitě ale dříve povolení souviselo s mapováním specálních map, které se obnovují každých 5 let a tam jsou osamělé - solitérní stromy v otevřené krajině zanesené. Sadu se každopádně žádné povolení netýká. Já rozhoduji o stromech... celý příspěvek > |
|
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 22.6.2010 Tady musím podpořit poznatek, že nové různé pomologiké popisy nejsou vůbec objektivní pro naše podmínky a skutečnost je jiná, horší. |
|
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 22.6.2010 Rozvedu nějak to o čem píše pan PP.
Dnes je doba, kdy něco ve velkém se nedá dělat polovičatě. Taky jsem měl jako hoby větší sad (33 arů). Zatímco za socializmu i ještě chvíli po jsem prodal ovoce, tak dnes už vůbec. Taky jej pěstuji v minimálním... celý příspěvek > |
|
Co s posbíranými slimáky?, 22.6.2010 Do kýble s nasbíranými slimáky napustit nebo nalít vříci vodu a je to ekologicky ošetřeno. |
|
Něco jako borůvka?, 22.6.2010 A co Vlochyně bahenní? Modré bobule a jedlé. |
|
|
|
Je kos škůdce?, 21.6.2010 Mám zkušenost s panákem velikosti menší postavy pod třešní májovkou. Byl oblečen do teplákové soupravy a trochu se větrem kymácel. Ptáci- kosi se asi 3 dny neobjevili ale pak si zvykli. Zas tak blbí nejsou. |
|
Co je to za potvory, prosím poraďte, 21.6.2010 Na snímku v příspěvku (29.4) jsem porovnal to co mne chodí po terase, to je to menší a to větší je ztažený snímek z webu a to je právě ta sametka červená. Podle mne se to tvarem vůbec nepodobá. |
|
Rybíz - množení, 20.6.2010 Omlouvám se za povrchnou radu, nějak mne to "nedocvaklo". Mluvil jsem o keřovém rybízu. Já stromkový neuznávám ale prosím ať to někdo nebere jako urážku. Velkovýsadba se taky nedělá na stromečkovém. |
|
Rybíz - množení, 20.6.2010 I 20 letý rybíz dokáže plodit ale musí se pořád držet ve formě. To znamená střihat a střihat (u země). Černý má mít nejsterší větve 3 leté, červený 5-ti leté a pak jsou přírustky jednoleté i 3/4 metru a střapce plodů náležitě veliké. Množení řízkama... celý příspěvek > |
|
Nemoc listů švestky, 19.6.2010 Dírkovitost se tomu obvykle říká ale správně asi by mělo být "Suchá skvrnitost peckovin". /Stigmina carpophile/. Je to houbová choroba. |
|