Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zmrzlá švestka, 23.4.2010 Obsahuje fotku
I já se potýkám s nějakou chorobou, která způsobuje odumírání letorostů ve spodních patiích a na dřevu dvouletém se dělají takové "ranky" ale u Domácí to zatím nepozoruji a pravděpodobně se jedná o moníliový úžeh peckovin, který se mne... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 22.4.2010 Obsahuje fotku
Takže terminál silně zakrátit tak, aby převyšoval ostatní větvě pouze o 12 -14 cm. Tu rovinu postraních ještě snížit tak o 5 - 6 cm. A v té rovině ten nejsilnější postranní výhon o 4 - 5 cm ponížit, protože má více vodivých drah a tak by pumpoval... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 21.4.2010
Ten terminál se musí hodně zkrátit, takto to není dobré. Dám nákres zítra a za "odměnu" nám za pár týdnů pošlete foto, kde to začně rašit.
Jak mam zastrihnout tyhle tresne?, 21.4.2010 Obsahuje fotku
"Pro Wimpi" Tady na snímku chci ukázat jaký je rodíl mezi stromky ze školky. Zatímco ten vlevo se považuje za nízkou jakost, tak ten vpravo je I. jakost. A je právě někdy na škodu, že laik toto neví a špatný stromek nebo horší si vybere.... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 21.4.2010
Ale dokáži odpovědět i Vám. Větvě (někdy dočasné) nejsou důležité pro mne ale pro strom. Pamatujte, že tenké a odkloněné se řídí jinými zákony růstu. To by jste musel o tom něco vědět nebo stačí dopěstovat tak 150 stromků a je to v pohodě i bez... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 20.4.2010
Nevím sice kdy je "po plodu" přesně ale provokovat strom na začátku podzimu je akorát tak na zmrznutí. Strom totiž potom neztratí dostatek vody a není připraven na přezimování. Jako letitý sadař odmítám spěchat na jakýkoliv byť první plod,... celý příspěvek >
Když se uřežou větvě, které mají pupeny a vyvinutý nějaký obrost, tak tlak živin probudí tzv adventivní tedy zdánlivě neviditelné pupeny a ty vyraší. V této době, když bude nějaký slabší výhon více odkloněn a navíc to nevadí, to se upraví až později.... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 20.4.2010 Obsahuje fotku
Ukázka z dneška jak mám udělaný výchovný řez u dvou švestek a jabloně. Povšimněte si, že některé slabé výhohony se neřežou aby zbytečně neoslabily stromek a později se uvidí ale s největší jistotou se pro kosterní větve nehodí ale co kdyby. A co je... celý příspěvek >
Jak mam zastrihnout tyhle tresne?, 20.4.2010
Dolpnil bych pouze poznámku aby se nepovažovaly za nevhodné (při výchovním řezu) větvě v nejnižší úrovni, hodně odkloněné, směrující ven a slabé v průměru. Jejich předčasné odstranění zbytečně ubírá stromku asimilační plochu. Na jejich odstranění... celý příspěvek >
S Vámi se nehodlám o řezu bavit, jedině když doložíte foto nějakého stromu vychvaného vaší teorií. Když založím 4 nebo 5 kosterních větví, tak tam bude tento počet až do "smrti" stromu bez prořezávání.
Jak mam zastrihnout tyhle tresne?, 19.4.2010 Obsahuje fotku
Ukázka ze sadu a tvarování třešní (snímnuto dnes). Koupil jsem na trhu 2 třešně před pár lety a ukázalo se, že jsem byl podveden. Byly to ptáčnice a tak jsem je přerouboval a i když to bylo pozdě, tak se snažím je nějak "vychovat". Ta první... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 19.4.2010 Obsahuje fotku
Kdyby to byla má meruňka tak ji "bez milosti" vrátím ztv. zpětným řezem tam kde už měla být dávno a to podle obrázku a hnedka. Až vyrazí spící pupeny a ty vyrazí, protože už je zakořeněna, tak se to upraví.  Ty vyholené místa zmizí,... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 18.4.2010
Já bych to doplnil, že tazatelé chtějí stříhat ve fázi, kdy je jednoduše řečeno pozdě. Měli dřív a teď už nemuseli. To se stačí projít záhadkářskou kolonií a je vidět jak vypadají stomy správě výchovně řezané a neřezané. Co komu pomůže, že to začně... celý příspěvek >
Výchovný řez třešně, 11.4.2010
Podle mne ještě zítra vysazený (na jaře) stromek s řádnou korunkou bude na tom mnohem lépe. Já se nestačím divit a kladu si otázku co bylo uděláno se stromkem před rokem (ještě na původním stanovišti), že se podařilo "zapěstovat" pouze 2... celý příspěvek >
Výchovný řez třešně, 11.4.2010
Platím tu za jakéhosi "neodpovědného kritika" nesprávných výchovných řezů a proto se omlouvám předem a vůbec nebudu radit jak stříhat a kde ale jedno by mne vážení zajímalo, která školka takovéto "korunky" produkuje resp. prodává,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika