Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 9.5.2010
Třešeň je po ořešáku nejvíce citlivá na výšku hladiny spodní vody a literatura uvádí pro třešeň 2,5 m. No ale může vadit i půda přemokřena. Ale to, že by od toho slezla kůra, to nemohu tvrdit s určitostí.
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 9.5.2010
Kdyby jste si pohrál jako "plastický chirurg," tak by jste uřezal nějakou zbytečnou větev, stáhnul kůru (teď to dobře jde) a mezeru vyplnil páskem kůry a poté ovázal páskou. Normálně se tak řeší okusy ale musí se to trochu umět. Nic už... celý příspěvek >
Je toto moniliový úžeh?, 8.5.2010 Obsahuje fotku
Tlak choroby "monílíový úžeh peckovin" je neskutečně veliký. Dělám si nějaké fotky a tak mám jakýsi doklad o něčem co tu dříve nebylo. Prakticky bydlím v sadu 33 arů a denno- denně hledím jak co jde 40 let.  I mnou popisovaná neznámá... celý příspěvek >
Teplota ve skleníku, 8.5.2010
Někde jsem kdysi dávno četl, že teplota ve skleníku by neměla překračovat hodnotu 34°C neb se pak zastavuje růst.
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 8.5.2010
Mne také zaujala ta odchlíplá kůra, protože jsem se s něčím podobným nesetkal i když mne už ze vzorstlého stromu při radikálním přeroubování po 2-3 letech kůra slezla a bylo po stromu. Tady bych to tipoval na souvislost se spodní hladinou vody.... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 7.5.2010
Ano, máte pravdu bylo to vyrobeno v Rusku ale původně z jiných příčin. Dnes myslím, že se může o tom psát otevřeně. Na vývoz titanových slitin bylo přísné embargo a proto se to obcházelo masivním vývozem rýčů, které se potom v jedné evropské zemi... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 7.5.2010
Jeden můj kolega měl v ruce špičkový rýč (někde v zahraničí). Byl vyroben z titanu: Titanová slitina je pevnější než běžná ocel, je lehčí než ocel a co je hlavní nelepí se na něj hlína. Bohužel u nás jsem o takovém výrobku neslyšel a dal bych za něj... celý příspěvek >
Škůdce - něco jako kůrovec?, 6.5.2010
Souhlasím, že nějaký druh kůrovce napadá oslabené stromy. Dokonce i silně zakrácené a přeroubované mne napadl.
Jak to u Vás vypadá s nakvétáním slivoní - švestek, pološvestek?, 6.5.2010
To neví ani odbornější literatura ale říká, že v pátém roce by měla zaručeně, jinak je nějaká vadná.
Letní ranná jabloň, 5.5.2010
Pouze vzhledem a tím, že odolává strupovitostí a to úplně. Ale jinak je to podzimní jablko nevýrazné chuti a krátce skladovatelné. Mám ji ale už z větší části přeroubovanou na Matčino. To je také odolné ale navíc déle skladovatelné a mnohem... celý příspěvek >
Je plánovaný řez hrušky správný?, 5.5.2010
Při vší úctě nemohu souhlasit s vašim názorem, že stromek byl v pořádku ze školky. Tak jak někdo poznamenal přede mnou, stromek neodpovídal normě a je mne líto zákazníků jak tohoto nešvaru školky zneužívají. Jakoby neznaly třídění (ale oni dobře... celý příspěvek >
Odrůdy na zavařování, 5.5.2010
Souhlasí. Ve slovenské pomologii je napsáno: "Williamsova Čáslavka je nejlepšia na kompót ve svetovom meradle". K tomu není co dodat.
Je plánovaný řez hrušky správný?, 4.5.2010
Totéž, odřezat boční větve a letos ponechat tak.
Jak to u Vás vypadá s nakvétáním slivoní - švestek, pološvestek?, 4.5.2010 Obsahuje fotku
Na Valašsku nakvétají ušlectilé švestky blbě. Je to všechno postiženo něčím. Čekám odpově´d na zaslanou dokumentaci od krajské rostlino lékařské správy. Tak pro ilustraci pár fotek o zatím neznámé chorobě.
Postřik proti pilatce, 3.5.2010
Pilatka vylétává ze země ke konci květení (ještě zbývá pár bílých lupenů) a do těch zelených drobných lístků pod květem vykousne dírku a uloží vajíčko a zalepí slinami. Z toho se za pár dnů vylíhne drobunká bílá housenka s černou hlavičkou a zavrtá... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika