Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co s vlky?, 23.3.2010
U hrušně je problém s přílišným odkláněním. Má geneticky zafixován pyramidální růst. Takže pan Vysloužil má pravdu. Ty vlky bych já jenom zakrátil - trochu na vhodně směrovaný pupen. Úplné odřezání bude nutit další vlky k růstu.
Řez třešně, 22.3.2010 Obsahuje fotku
Uvedu pro názornost i radikálně odřezané 2 tlusté větve teď na švestce domácí, kde byly naroubovaná Čačanská a ty už téměř byly suché. Švestka jetě bude dlouho rodit, pokud se to dobře uřeže a zavoskuje
Řez třešně, 22.3.2010
Můžet, když to bude velmi málo a někde nahoře v koruně za účelem mírného snížení nebo potlačení nežádoucího růstu - směru. Silnější uvnitř koruny jenom suché nebo ojediněle i silnější ale která má náběh na uschnutí.
Řezat na větevní kroužek nebo čípek?, 22.3.2010
Když mne jde něco do koruny a chci aby to definitívně přestalo, tak řežu na větevní kroužek. Ponecháním nějakého číkpu nebo pupenů to přímo "provokujete" aby tam něco dlouhého a kolmého vyrostlo. A i když to ořežete na větevní kroužek, tak... celý příspěvek >
Zahradní traktor, 21.3.2010
Děkuji moc za Vaši zkušenost a názor, ale tento typ, který vlastníte nemohu nikde najít, a tak se chci zeptat, jestli to není nějaký už starší typ, nebo výkonově slabší, popřípadě jestli jste se nějak nepřeklepnul v názvu. Jak píšete Vy tak i pro mě... celý příspěvek >
Zahradní traktor, 19.3.2010
Zdravím, máte někdo prosím zkušenosti s traktůrkem Partner P12592 nebo P12597? Uvažuji o koupi a nejsem si jistý jestli ten poměr šířka sečení vůči výkonu motoru není velká. Mám zahradu asi 3000m²
Prosím poraďte s určením odrůdy, 17.3.2010
To poslední je asi renklóta zelená nebo Nancyžská.
Stříhání starších stromů, 15.3.2010
U švestky "B"ohnout tu pravou silnější větev třeba uvázáním ke kolku v zemi a tím zpomalit růst, to okolo se polepší samo. Terminál trochu popožene. U toho stromu "A" nic moc nejde udělat.
Stříhání starších stromů, 15.3.2010
Tyto švestky žádný řez téměř nepotřebují. Ta první má zmršenou korunu neboť se začínalo z dvojáku a to už se napravit v tomto stadiu moc nedá a proto pravá strana převenme iniciativu a bude se vytahovat a tudíž si přirozenou cestou zajistit... celý příspěvek >
Čím se teď na jaře hnojí ovocné stromky?, 15.3.2010
To že jsou stromky malé není ani tak vina hnojení ale záleží na podnoži (jak je bujná). Pokud se sadí do tzv. panenské půdy není důvod k obavám, že stromy budou trpět. Horší je to do unavené půdy a vyčerpané ze stopových prvků.
Úvazek roubu, 15.3.2010 Obsahuje fotku
Léta roubuji stejně a to podle obrázku, tedy za kůru ale na jedné straně přiléhající k roubované větvi dělám fazetku. Důvody jsou delší na vysvětlování.Očko nezakrývám. Kopulaci používám jenom u zhuba stejně silných větví a to u peckovin a to v době... celý příspěvek >
Co je to za chorobu?, 15.3.2010
Tento strom je "kaput". Už vypadá, že byl zmlazovaný a když je trom nějak oslabený a zmlazovaný tak mu tímto způsobem odumírá dřevo i kůra. Takže hlubším řezem už nic "nevyprovokujete".
Jak ostříhat loňskou meruňku, 13.3.2010 Obsahuje fotku
"Beze slitování zkrátit přiměřeně a ohnout".
Jak ostříhat loňskou meruňku, 12.3.2010 Obsahuje fotku
Podle mého soudu a zkušeností je to špatně. Ale abych to mohl posoudit potřeboval bych snímek, kde jsou bez zákrytu všechny výhony a ten kůl konečně pryč. Nač je potřeba u nízkého zakořeněného stromu v druhém roce kůl?  Jestli byla snaha... celý příspěvek >
Hydrogel?, 12.3.2010
Jelikož se zde mluví o hydrogelu, tak mne to nedá zeptat se jetli se nejedná o silikagel. Ten jsem používal jako desicant do opticko mechanických přístojů za účelem nasátí vniknuvší vody, tedy jako vysoušeč. Dokáže nabrat až 100% své hmotnosti a po... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika