|
Jakou jabloň?, 11.4.2010 Mne se Prima neosvědčila. Vypadá sice dobře a není strupatá ale to je všechno. Já se vrátil k odrůdě Matčino. Ikdyž jej už nemám, tak mne vyhovovala odrůda Dukát, protože vydržela dlouho skladování a přitom se dala na pozim jíst. Měla jiné nevýhody. |
|
Vychovny rez dvojrocneho stromceka, 9.4.2010 U těch rad s katastrofickými scénáři bych dodal, že nebyly vyjmenovány všechny, ješte tornáda, meteority a kroupy ale prosím berte to s nadhledem. S přispěvatelem "Wimpi" souhlasím s jednou drobností, že pozdější (květen) řez nedokáže včas... celý příspěvek > |
|
|
|
Vychovny rez dvojrocneho stromceka, 9.4.2010 Ten stromek je tak špatný, že se v podstatě nedá opravit. Mám ten obrázek stažený a toto co tam vidím je jednoznačně důsledek prvního zanedbaného výchovního řezu. Přesto se tady často radí "neřezat". Tady bez radikálního zpětného řezu neze... celý příspěvek > |
|
Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 8.4.2010 V jistém smyslu mate pravdu ale tazatel pak musí říci nám předem kolik si počítá na hodinu, tedy jakou mzdu. Když nic (ani daně a soc. pjištění), tak se mu brambory musí vyplatit pěstovat.
Omluva, vidím, že si nepočítá nic, tak to je tednoduší,... celý příspěvek > |
|
Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 8.4.2010 Pro mne ja ta otázka (s nadsázkou) jako otázka:" Vyplatí se žít?" Odpověď spíš nejezte brambory, to se vyplatí. Právě to pěstování umožňuje docílit toho, co ve velkoobchdě neseženete a to kvalitu a vámi zvolenou sortu. |
|
Co s tímto mladým stromkem?, 7.4.2010 Doporučuji tak, jak řekl přeřečník to "fireplace" a posadit nový stromek, možná úroda přijde dříve. |
|
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 6.4.2010 Pokud skutečně se jedná o velmi staré věkem a zanedbané keře, tak je lepší odstranit a založit na novém místě nějakou zakoupenou a zakořeněnou sadbu. A čím bude lépe hnízdo přpraveno co do kvality a bonity, tak tím lépe to "pojede". |
|
Meruňka - jak o ni správně pečovat, 6.4.2010 Mám stejný názor jak host 176.18. Doplním pouze, že když ty vytáhlé větvě dobře zarodí, ohnou se a pokud se neulomí, tak přestanou růst, protože poloha dolů znamená zatavení růstu. K těm dvojákům pouze doplním. Oprava se provádí tak, že se ten slabší... celý příspěvek > |
|
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 5.4.2010 Pěstoval jsem dlohé roky černý rybíz a proto pár rad. To co už někdo vzpomenul výhonů 5 až 11 max. Uvidíte, když je spočítáte jak je těžko toto pravidlo dodržet, protože je jich tam 25. Rybíz černý nejlépe, nejvíce a největší bobule tvoří na... celý příspěvek > |
|
Odumretie novovysadených hrušiek, 5.4.2010 Asi máte pravdu s tou spálou ale podobně vypadaly mé stomky omylem postříkané herbicídem na plevele. |
|
|
|
Meruňka - jak o ni správně pečovat, 2.4.2010 U všech stromků špatný výchovní řez. U té jedné merunky je zvláště dobře vidět jak na konci dlouhých větví se teprve rozvětvila, protože ji nikdo k tomu větvění nepřinutil. A s těmi dvojáky u těch nektarinek to nemyslíte vážně, to je podle jaké... celý příspěvek > |
|
Ložiska do vřetenové ruční sekačky Husqvarna (54), 29.3.2010 Důvod je původ a to Čína. Tam jsou nejlevnější akorát nectí doporučené rozměry ISO. Konstruktér je "tlačen" aby kostruoval tak, jak káže chlebodárce. |
|
Popínavé jahodníky, 28.3.2010 Je tam toho více zhodného. Jen tak námatkou jsem přidal ty obdélniky. |
|
Jak sít kukuřici, 27.3.2010 Pocházím z kukuřičního kraje a tak pamatuji jak se sázela kukuřice ručně. Kukuřice ma zhruba stejné tepelné nároky na klíčivost jako okurky. Obvykle se sela nebo sadila kolem 25 dubna do 1. května. Neseje se hluboce. Pod motyku se sází asi 3 cm... celý příspěvek > |
|
Jak ořezat starší jabloně, 23.3.2010 Radikální zmlazení se musí ukočírovat i později. Každé i radikální zmlazení počítá s tím, že již předtím byl strom správně výchovně veden. Jeden takový dříve zmlazený je na snímku a na dalším je ukázka na něm jak vypadá po oškrábnutí borky. |
|