Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak ostříhat loňskou meruňku, 3.5.2010
Podle mého mínění někdy méně znamená více. To znamená ponechat méně pupenů (více o něco zakrátit) a všechny se probudí. Obávám se, že některé se neprobudí a tzv. vyslepnou. Mám zato, že bylo ponecháno více než utáhne stromek v této fázi vývinu. No... celý příspěvek >
Co je broskvičce, 3.5.2010
Moníliový úžeh peckovin.
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 2.5.2010
Pokoušel jsem se pěstovat broskve v nadmořské výšce 450 m na jižním svahu ale mírně v mrazové kotlině a bez úspěchu. Na podnož respek. broskoně Alberta jsem naočkoval Kanadskou odolnou HARBINGER. Vše se přijalo i růstlo ale zmrzla podnož resp.... celý příspěvek >
35 let staré jabloně co s nima?, 29.4.2010
Průsvitné letní není zrovna strom- dřevo "dlouhého věku". Přeroubovat starý strom je věda jak zakrátit do rovnováhy (budoucího stejného tlaku živin) aby všechny rouby se vyvíjely rovnoměrně. Další problém je, že na silné větve musí jít více... celý příspěvek >
Co je to za potvory, prosím poraďte, 29.4.2010 Obsahuje fotku
Já jsem ty červené "breberky" porovnával s jinou doporučenou a stáhl jsem to z internetu a nepodobá se to ale název nevím už. Takže posílám foto zvané "super makro".
Co je to za potvory, prosím poraďte, 28.4.2010 Obsahuje fotku
Měl jsem venku "mraky" těchto velikosti asi 0,5 mm ale byly červené.
Je toto moniliový úžeh?, 28.4.2010
Na webu si zadejte do google "monilia laxa", jsou tam dosti dobré fotky této choroby.
Co je to za potvory, prosím poraďte, 28.4.2010
Škoda, že u fotky neleží nějaké měřítko. Zkuste "goglovat". "pisivky".
Jak to vypadá s nakvétáním třešní, 27.4.2010
Mne taky začínají kvést třešně ale už "nemají bliznu" sice to vím už týden, že odumřela mrazem, tak se není nač těšit.
Je kos škůdce?, 26.4.2010
Mám na zahradě tolik kosů, že jsem k vůli nim zlikvidoval májovku třešeň. To nemělo cenu pěstovat. Tak 10 párů to dokáže zlikvidovat, ne sníst. Protože jenom každou asi tak dvacátou třešničku uchopí zbytek je na zemi. Horší je to s jahodami, to nám... celý příspěvek >
Řez třešně?, 26.4.2010
Mne nevadí, že máte jiný názor a klidně může být po vašem alespoń pokud bude dodaná fotka za rok nebo na konci léta, tak to s radostí "porovnám" o co se to zpešilo nebo ne. To co tu řešíme často je právě to podcenění výběru stromku ve... celý příspěvek >
Řez třešně?, 26.4.2010 Obsahuje fotku
Jelikož koruna není dobře založena, máte 2 možnosti. "Zpětný řez", tak aby se zůstalo níže a podařilo se dopěstovat další dvě kostrové větve. Nebo ořezat všechno dole a níže a silně zakrátit tu horní korunku ať se vyprovokuje k růstu... celý příspěvek >
Stříhání rok starých švestek, 25.4.2010
Teď by měli radit odpůrci jakéhokoliv řezu. Ukázkově "zmrvené". To jestli je loňského roku sázené, tak asi na jaře. Stromek reagoval po svém a vykašlal se na spodní a odkloněné větvě a založil si korunu vysoko. Teď jsou 2 možnosti a to... celý příspěvek >
Merunka - jak ji mam zastrihnout?, 24.4.2010 Obsahuje fotku
Ukázka ze dneška jak se detailně probouzí i aventivní pupeny u dříve zobrazené švestky TOPTASTE u ktré vlivem neodborné manipulace (asi) byly vylomeny pupeny. Při silnějším řezu se probouzí náhrada.
Imprergnace dřevěného mola, 24.4.2010
Mám vyzkoušenou (není to z mé hlavy) ochranu dřeva horkou  fermeží s jednou třetinou terpentýnu a to 2x. Takto se mají ošetřovat i okna klasická před natřením, takto doporučuje nějajaká stará norma ošetřit dřevo - trámy k zazdění a takto mulví i... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika