|
Motorová pila Oleo-mac, 13.11.2009 Mám doma shodou okolností pátý rok. Každý rok s ní dělám dříví do krbu takže většinou duby a buky. Pila jede jako pila a je naprosto bez problémů. Já bych neměnil. |
 |
Jak namnožit Cypřišovec leylandův?, 11.11.2009 Odolnost vůči marzům tohoto mezidruhového křížence neznám , ale odolnost vůči mrazům u mezirodového křížence Cypřišovce leylandova je velmi dobrá, na většině území se není čeho bát, snad jen v nejdrsnějších oblastech republiky by asi měl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vertikutátor?, 4.11.2009 Jestli je Honda to co jsem viděl na fotce, tak to není vertikutátor, protože to nemá nože na prořezávání, ale jen pružinky k vyhrabávání. Motorové hrábě snad, ale vertikutátor nikoliv. |
 |
Akát, 3.11.2009 Stal jsem se majitelem pozemku zarostlého akáty. Dal bych nevímco za to kdyby se mi je povedlobezezbytku zlikvidovat. Tak hrozný plevel jako je akát se skoro ani nedá vyhubit. |
 |
Vertikutátor?, 3.11.2009 Zdá se mi, že by to větší plochu nezvládlo. Na nějaký trávníček za domem by to ale mohlo stačit. Když vím jaké divy někdy dělá prořezávání s mým strojem, tak bych takovému motorku moc nevěřil... |
 |
Vertikutátor?, 2.11.2009 Za málo. Jen dvě poznámečky. Asi to sežere dost výkonu, ale to by váš traktor mohl ustát, a taky je třeba vymyslet dostatečnou kapacitu koše na vyhrabané zbytky. (je jich oprvdu neuvěřitelné množství) Jinak držím palce a budu rád jestli se s... celý příspěvek > |
 |
Vertikutátor?, 2.11.2009 Otáčky odhaduji někde mezi dvěma a třemi tisíci, podle zátěže stroje. Nože vypadají nějak takhle.
Vyhrabávací pružinky zase takhle.
A celé je to namontováno v pracovním válci, aby koukaly jen špičky nožů a perka pružinek. |
 |
Sousedka klepna, 22.10.2009 "Není lepší zabezpečovací zařízení před zloději jako zvědavá sousedka.!"
Přečetl jsem si celou dlouhou diskusi a už jsem se bál, že na to nikdo nepřijde. Věřte, že se taková sousedka vyplatí. Taky jsme měli podobnou. Dokud žila,... celý příspěvek > |
 |
Množení a řízkování tůjí, 19.10.2009 Nemůže to být spíše v červnu nevyzrálé=v září shnilé? |
 |
Množení a řízkování tůjí, 19.10.2009 Nejvhodnější doba pro řízkování jehličnanů je srpen. |
 |
|
 |
Hledám pěkný strom, 12.10.2009 Kdybych se rozhodoval já a měl podmínky jako vy tak bych si vybral červenolistý buk. |
 |
Presazeni stromu, 8.10.2009 Úspěšně se dá přesadit všechno. První zásada je nechvátat. Co největší bal by bylo v případě té Conicy asi velmi málo. V první řadě je třeba si rozmyslet, jak veliký bal jste schopen zvládnout. Pak je potřeba obrýt stromek, (nejlépe jen z jedné... celý příspěvek > |
 |
Jak namnožit Cypřišovec leylandův?, 8.10.2009 Řízkovat se tento mezirodový křížšnec dá. Nejlépe se chytají řízky odebrané v srpnu. ale ani pak není vše ztraceno. Držím vám palce! |
 |
Dub červeny, 8.10.2009 Ještě hezčí podzimní vybarvení má, jak už jeho název napovídá, dub šarlatový. Někdy si ho lidé pletou s dubem bahenním. Taky cizák. Nedá mi to abych nezasáhl do diskuse. Podle mne jsou zahrádkáři živel, který nejvíc přispívá šížení nepůvodních druhů... celý příspěvek > |
 |
Spätný náraz, 6.10.2009 Musí se dát pozor na špičku lišty. No a pak na pilu raději ani nešahat bez ochranných pracovních pomůcek. Přilba, štít, protipořezové kalhoty a pořádné boty jsou základ. Když někdy vidím jak jsou schopni se vymustrovat někteří kutilové, tak se... celý příspěvek > |
 |