|
Dotaz na odstranění pařezů, 21.8.2009 Názorný příklad, jak lze bohatnout z lidské neznalosti(mírně řečeno). |
|
Velký propad švestek, 20.8.2009 Podpěry zkříženými palicemi do tvaru X by mělo být samozřejmostí.Někdy i to nestačí.Loni vichřice (spíš tornádo) ukroutilo korunu patnáctileté durancie jako hračku. |
|
|
|
Špatně rostoucí švestky, 19.8.2009 Gabrovská, Stanley,Hanita, Haganta patří mezi rezistentní odrůdy k šarce.Pokud je ale prostředí silně zamořené šarkou ani u rezistentních odrůd jistota není.Jsou ale některé rajony, kde se šarka dosud neobjevuje, nikdo tam ani stromy (např.proti... celý příspěvek > |
|
Velký propad švestek, 19.8.2009 Když si pozorně prohlédnete spadlé plody, pak je rozpůlíte -nepozorujete na nich nic?Ty modré jsou na chuť sladké?Propad plodů u velké násady není nic nenormálního, většinou jsou ale ještě zelené. |
|
Třešeň, 17.8.2009 Klejotok je správný název.Nejste sám, kdo se diví.Podobný efekt mám u meruňky staré 15 let.Přikládám to na vrub úžehové monilii, která si letos pořádně zařádila.Co bude dál, zatím nevím.Podmínky jsou každý rok jiné. AB |
|
Koňský hnůj, 17.8.2009 Nebojte se vzít i čerstvý koňský.Nechejte si na hromadě uležet(máte-li tu možnost) a pak s ním podle potřeby naložit.Rozhozený každý hnůj zbytečně "odvětrává" potřebný dusík. AB |
|
Starý králičí a kozí a slepičí hnůj, 17.8.2009 Samozřejmě že je použitelný.Už pro svoji organickou hmotu, kdy spolu s vlhkostí přinesou po čase tu pravou "prsť". AB |
|
Výroba domácího sýra, 17.8.2009 Děkuji za recept, mám spadeno na kvalitní sýry(místo masa).Hned recept vyzkouším.Mám radost z tohoto portálu a těším se jeho důvěryhodnosti ve světě klamů. AB |
|
Stromkový červený rybíz, 17.8.2009 Brzy na jaře odstranit tmavé, odplozené výhony, celkově prosvětlit korunku. |
|
Nekvalitní půda, 16.8.2009 Asi Vás nepotěším kacířským řešením, ale jako soliteru mám k jihu ořešák.Dost daleko od stavby a k jihu.Zastíněnu mám jen půlku domu přesně půl roku.Převislé větve chrání před sluncem zaparkované auto, ve kterém není tolik horka.Rostl rychle a jeho... celý příspěvek > |
|
|
|
Vedení révy ve skleníku, 15.8.2009 Podmínky ve skleníku jsou pro růst vína příznivější než venku.Nasadil jsem před 5 lety VITRu, což je vhodná odrůda do skleníku a dnes jsem před problémem jak ji ze skleníku dostat raději ven.Naštěstí je zakořeněna venku.Podle orientace víno veďte na... celý příspěvek > |
|
Měření lihoměrem, 13.8.2009 A ještě názornější bude tabulka. AB |
|
Měření lihoměrem, 13.8.2009 Možná by pomohla i tato stránka, tabulky se z ní dají vytvořit . AB |
|
Skvrnité pecky, 12.8.2009 Meruňka může trpět jako peckovina šarkou.Ovoce má normální vzhled a tvar?A co list?Je krásně barevně sytý? AB |
|
Vyhřívané zdivo, 11.8.2009 Šikmý komín v zídce?Ten, panečku, umí zahřívat! Nebo výměník se zastavěnými trubkam na olej i, aby voda nezmrzla...? AB |
|