Příspěvky uživatele - 122.179

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Množení a paragrafy, 4.1.2010
Pepíku, pak jde o nedovolené podnikání bez souhlasu licenčního množitele, který jediný má k tomu oprávnění.Ale:  nedávno prošla médii zpráva, že durancie (abychom zůstali u rostlin) je ošetřena a chráněna coby odrůda někým nejmenovaným.Přitom se... celý příspěvek >
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 2.1.2010
Potvrzuji, kdo neviděl milíře, musí navštívit dubové a bukové lesy, kde se suchou destilací dřevěné uhlí vyrábí.
Nahořklá slivovice, 2.1.2010
Pálit chodím přes padesát let, letos jsem vypálil kvas ne zcela prokvašený (6°Kl.cukernatosti)a žádné problémy s hořkostí nemám.Přesto bych rád oddělil určité množství pecek.Je to možné cezením kvasu doma těsně před pálením.Dá to ale práci, síto... celý příspěvek >
Pozná někdo tuto odrůdu?, 31.12.2009
Starkrimson snad(chce to upřesnit další znaky),Gloster určitě ne.
Co je toto za dřevinu?, 29.12.2009
Udělejte ještě detailní záběr větévky.Může to být i cypřišek.
Dvouletý kvas, 26.12.2009
Vzpomeňte, že např.víno je k tomu, aby se pilo, jako žena, aby byla milována; využijte svěžesti jejího mládí nebo nádhery její zralosti, nečekejte na její sešlost.A s kvasem to bude obdobné.Nevěřte archiváliím.  AB
Kdoule, 25.12.2009
Krátkým předvařením kdoule změkne a dá se ihned konzumovat, jako kompot je docela chutná a nemusí se ani moc přislazovat.Krájení syrové kdoule je pracné.  AB
Zakalená slivovice, 22.12.2009
Říká se také, že to dělají slabší kvasy.Jak silný jste měl tzv."leiter",t.j.jakou průměrnou koncentraci naměřili po prvním procesu(pokud byl použit starý postup pálení a přepalování)?  AB
Kdoule, 22.12.2009
Mám 2 druhy kdoulí, jednu podnožovou(MA) a druhou okrasnou.Žádná z nich něčím takovým netrpí a plodí ustavičně.Nebude lepší vysadit zdravý stromek?  AB
Zakalená slivovice, 20.12.2009
Moje zkušenosti na něco takového jsou: mírný zákal se za čas odstraní sám.S obsahem cukru to nespojuji, spíše s vodou na ředění.   AB
Nahořklá slivovice, 17.12.2009
Příčinu podle mého názoru je třeba hledat v kvalitě kvasu, jeho stáří a pod.Znám případ, kdy majiteli kvasu bylo líto vylét loňský sběr a přidal jeho zbytek do letošního.I to je možné, samozřejmě s hořkým výsledkem.A také zaplačou ti... celý příspěvek >
Prasknutý kmen meruňky, 17.12.2009
U meruněk se to na jižní straně stává.Vyčistím ránu do zdravého dřeva a důkladně zatřu i obyčejným štěpařským voskem.Většinou se rána do dvou let zacelí.Podobnou zkušenost mám i s višní.  AB
Nahořklá slivovice, 17.12.2009
Kvas se po vypálení cedí přes síto, aby se pecky nedostaly do odpadu.Že by někde cedili kvas před pálením jsem nezaznamenal.  AB
Nahořklá slivovice, 15.12.2009
Pokud je kvasu 100 litrů, pak lze o loupání a regulaci objemu pecek uvažovat.U durancií je to snad možné až před pálením.Při větším množství kvasu by to švestkovou slivovici dost prodažilo.Otázka je, zda samotný výluh pecek při kvašení... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 14.12.2009
To, co uvádíte, odpovídá množství přes 13 litrů 50% alkoholu na 100 litrů kvasu. To je úctyhodný výsledek, pokud to nebylo dotováno řepným cukrem.Rozhodující je degustace.U starších stanic je možné sledovat výstupní koncentraci "předběžným... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika