Prasknutý kmen meruňky

host - 122.179 (?)
17.12.2009 14:14

U meruněk se to na jižní straně stává.Vyčistím ránu do zdravého dřeva a důkladně zatřu i obyčejným štěpařským voskem.Většinou se rána do dvou let zacelí.Podobnou zkušenost mám i s višní.  AB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 26.35 (?), 7.9.2009 16:23

Bergeron skusím.A co odrůda Kráska jaké máte zkušenosti.Díky.Lada

Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (187) - 41.2 (?), 16.9.2009 10:04

Mám stejný problém jako Honza, jen se moje meruňka jmenuje Pinkcot (400 mnm), a protože se ho právě pokouším řešit, neporadím. Zatím jsem ránu zatřela balzámem, na zimu dvouletý kmínek obalím. Mimochodem, obalená byla na zimu vždycky, zřejmě to bude jiným ročním obdobím. 

host - 243.249 (?), 7.12.2009 11:56

mě meruňky i broskve praskaly stejně působí změny sucho mokro a hlavně zima teplo přes zimu, řeším to tím že před kmeny dávám rákosí zbytky ustřihlých bylin, a obalím je hlavně ze sluneční strany někdo může natírat vápno bílé netahá tolik teplo, ale já trochu křoví kolem stromů vydržím, také se mi rány dělali třeba od sekačky a pod když jsme nereagoval, chce to hned jak se rána uvidí mazat šťepařským voskem, rány jsou zezačáku malé, takže zásah je malý, pak se do toho dá voda,  hmyz a ráno roste až je velká a jeden nátěr voskem nestačí, pak jakmile vidím ranku neboklejotok, vyškránu starý vosk a dám nový, mám asi 20 stromů vosk mi vystačí na 2 roky, stojí to za to, křes sucho doporučuji zalít občas a vápnit, některé rány je třeba natřít i desetkrát ale zmenšuje se možnost průniku chorob udržovaný strom moc práce nedá průběžně po čtvrtletí pár minut...

host - 122.179 (?), 17.12.2009 14:14

U meruněk se to na jižní straně stává.Vyčistím ránu do zdravého dřeva a důkladně zatřu i obyčejným štěpařským voskem.Většinou se rána do dvou let zacelí.Podobnou zkušenost mám i s višní.  AB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz