Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nahořklá slivovice, 29.11.2010
To Vás chválím, že akceptujete zkušenosti svého otce, to se často nevidí. Mandlová chuť destilátu? Švestkového? Snadná odpověď. Za mandlovou chuť destilátu je vždy zodpovědný amygdalin. Nic proti němu, ale tato sloučenina (glykosid), která je v... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 29.11.2010
Svatá slova!!! P.Š.
Zakalená slivovice, 29.11.2010
Je to přesně tak, nicméně čerstvé destiláty škrabou všechny, až časem se "zakulatí". Ovšem zakalený destilát cosi signalizuje a na filtraci moc nevěřím, protože to je operace na oddělení jakýchsi pevných podílů od kapaliny, ale zákal vzniká obecně ve... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 28.11.2010
To je bohužel omyl, že měď nepomáhá a velká přednost měděných aparatur.  V ovocných máčích hlavně z peckovic,  se vyskytuje ethylkarbamat NH2COOC2H5, který je podezřelý z kancerogenity. Jeho množství, které by se mohlo do... celý příspěvek >
Jablečný burčák, 28.11.2010
Naprosto Vás chápu, já tomu také nerozumím, ale pokud pan Jaroslav tvrdí, že je kapalina sladká a bez kyselé chuti... existuje vůbec taková odrůda jablek, kde je podíl kyselin takto omezen? Pokud není vhodné pH, řekněme 3,5 tak fermentační proces... celý příspěvek >
Zbytkový cukr v trnkovém kvasu, 27.11.2010
Vhodný refraktometr (měří index lomu ve stupnicích Brixi) pro účely stanovení konce kvašení dodává firma Fisher - Scientific Pardubice. Jeho cena je 2380 Kč + 20%DPH. Pracuje se tak, že se vorek (3-4 kapky) kapaliny z máče umístí na hranol,... celý příspěvek >
Jablečný burčák, 27.11.2010
Možná, že by pomoho snížit pH např. kyselinou citronovou nebo vinnou. Otázka je kolik. Zatím bych doporučil rovnou polévkovou lžici rozpustit v převařené, studené vodě a do tří dnů by se kvašení mělo rozběhnout. Přidat můžete vždy, ale aby to... celý příspěvek >
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 25.11.2010
Věřím, chutnala po koňku, že? Kdepak slivovici do sudu, to už za krátký čas není slivovice, ale pít se to dá, a dobře. Do sudu bych dal pouze vínovici, ta tam přímo patří. slosar-petr@seznam.cz
Jablečný burčák, 25.11.2010
Zdravím Vás pane doktore, přiznám se, že občas fušuji do ovocných vín, hlavně rybízových.  Vím, co obnáší přeteklý demižon a lavór jsem používal také. Rovněž pamatuji dobu, kdy bylo v drogerii hafo druhů kvasinek, jen si vybrat.... celý příspěvek >
Chování palíren při destilaci, 24.11.2010
Nezbývá, než-li souhlasit. Věřím tomu, že má pan Jirka bezva zážitek a kdo ví, jestli smí už za dva dny za volant, divil bych se, kdyby mohl. Zde se zjevně snoubí páleničářský um s jeho důvěrou v jeho scholnosti, domácké prostředí, kamarád na... celý příspěvek >
Zbytkový cukr v trnkovém kvasu, 19.11.2010
Nemyslím, pořídíte ho do 3 000 Kč, firmu bych Vám ale musel zjistit, z hlavy to nevím, napíši na tento portál. Neodkládejte zpracování, bosenské švestky nejsou ty klasické, valašské, máč podléhá rychlé oxidaci, tak abyste to neměl samý ocet.... celý příspěvek >
Tabulka na správné změření kvasu, 19.11.2010
Neomlouvejte se, každý jsme nějak začínali. S tou vodou jste udělal samozřejmě dobře a je vidět, že citlivě reagujete na "pasti přírody". Čím jsou švestky sušší, tím více monosacharidů tj. jemnější destilát, ale také větší problémy. Také... celý příspěvek >
Měření hladiny alkoholu ve sladkém alkoholu, 17.11.2010
A Vy znáte někoho, kdo má plynový chromatograf tak říkajíc po ruce? V kuchyni by ho manželky asi špatně snášely. GC stanovení není tak jednoduché. Destilace likéru? Určitě nebude kvantitativní, takže nespolehlivé! Především by se musel... celý příspěvek >
Zbytkový cukr v trnkovém kvasu, 17.11.2010
Také Vás zdravím. Předokládám, že máte k disposici optický refraktometr. Pokud Vám rozhraní ukázalo 4 - 5 Brixi, běžte do palírny, ale není žádný kvapík, švestkový máč je stabilní, ovšem pokud se nejedná o bosenské (velkoplodé) švestky.... celý příspěvek >
Tabulka na správné změření kvasu, 17.11.2010
Tak píšete s hrůzou? No Vás bych nechtěl mít doma, ale k věci. Kolik jste naměřil? Nebylo to číslo nápadně vysoké? Mohla by to být i náramě vysoká cukernatost plodů, bohužel jste nenapsal kolik a kde jste švestky nasbíral, ale stejně Vám závidím... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika