|
Podnož pro hrušeň, 30.11.2008 Já můžu jenom dodat, že onen kříženec byl několikaletý strom s průměrem kmínku +- 20 cm.Je jasné že podnož bude potlačovat růst a dřív odejde, ale když použiju bujně rostrostucí odrůdu může stromek dřív plodit. |
 |
Podnož pro hrušeň, 30.11.2008 Vidět plodící višeň na lísce, by asi leckomu zmrazilo úsměv v úškleb, jestli je to možné nevím, otázkou totiž zůstává kolik z toho jsou báchorky a kolik skutečnost. Zato roubovat hrušku na jeřáb zase za takovou bezbřehost nepovažuji, protože mezi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zlikvidovat vojtěšku?, 30.11.2008 Dobrý den
Sice to sem úplně nepatří, ale potřeboval bych poradit, zdali jde zlikvidovat vojtěšku v jarním období, když jsem ji nestihl na podzim rozháčkovat. Poraďte prosím kdo máte zkušenosti. |
 |
zahraniční zásilkové služby, 29.11.2008 Dobrý den
Troufnul jste si už někdo objednat v zahraničním shopu? O kolik je poštovné dražší, platím v korunách nebo v eurech, jaké máte zkušenosti? |
 |
Co s pyramidálními topoly - kácet, ořezat nebo nechat? , 29.11.2008 Podivejte se, když je necháte, můžou na někoho spadnout. Když je seříznete bude do nich pršet a jejich zdravotní stav se ještě zhorší. Raději vysaďte trvalejší stromy. Do veřejné zeleně se hodí javory mleč a klen, kaštanovník setý, dub letní a lípy... celý příspěvek > |
 |
Kdy a jak na redukční řez?, 27.11.2008 Ořešák je možné řezat od srpna do konce listopadu bude Vám na jaře asi trochu krvácet, ale to je nic proti tomu kdyby jste řez provedli v březnu, dubnu. V tomto období by jste ho zcela zaručeně odepsali. Podzimní řez přežije. Více méně řežte... celý příspěvek > |
 |
Náprava sousedova naschválu na třešni, 26.11.2008 Já bych doporučil vysadit nový strom, protože do takto ošetřených větví poteče voda, strom brzy vyhnije a bude to jen na nepříjemnosti, i kdyby jste ho zdárně zarouboval. Naštestí třešeň rychle roste. Takže buďto nasaďte do blízkosti starého stromu... celý příspěvek > |
 |
úzký živý plot, 26.11.2008 Já bych navrhoval k vlastnímu plotu vysaďte "popínavou" pyracanthu - klasická pyracantha jenže vyvazovaná k opoře, neopadavá. Později ji jenom zasříháváte. |
 |
živý plot - buk nebo habr?, 26.11.2008 V podstatě je to jedno, buk je hezčí v zimě, habr na jaře, oba dva velice pomalu narůstají (když je teda nemáte u potoka), ale nějaký rozdíl by tu byl. Habr tak zvěř neožírá jako buk, schválně se jděte nad jarem do lesa podívat. A buk se hodí spíše... celý příspěvek > |
 |
Poraďte s pěstováním, 26.11.2008 Každá bonsai potřebuje udržovat vlhkost v misce, to znamená v létě za horkého dne i 3 x denně zalít, 1 za 14 dní přihnojit a dlouhodobě stromek nevystavovat přímým slunečním paprskům. |
 |
|
 |
Řízkování břízy, 26.11.2008 Já to vídím prostě, taky máme po prarodičích starou břízu něž ji větr strhl část koruny, byl to 20 metrový krásný smuteční strom. Když budete břízu množit semeny vyroste Vám úplně jiný strom a protože řízkování nepřipadá v úvahu, zbývá pouze... celý příspěvek > |
 |
Roubování třešně, 26.11.2008 Dobry den
jen takový stručný dotaz, můžu roubovat na nezakořeněnou ptačku a přesadit letos zaočkované pláňata? |
 |
Podnož pro hrušeň, 26.11.2008 Mám zaočkovano na jeřáby, mochovník a clapovu máslovku jen tak ze zvědavosti po tom co mi nevzešli rouby z jarního roubování a tak si říkám jestli s pěstováním hrušně na jeřábu nemá někdo zkušenosti. Jinak mi očka přirostly. |
 |
Podnož pro hrušeň, 26.11.2008 Dobrý den
Nevíte někdo jaké má vlastnosti jeřáb jako podnož pro hrušeň. Zda-li hrušeň roubovaná na této podnoži neztrácí své chuťové vlastnosti, nebo snad plodnost? Chtěl bych jej použít, když nemám hrušňovou podnož. |
 |
Rostliny do středozemní zimní zahrady, 22.10.2008 Dík Hraběnce i Ládovi.Jsem rád že mi někdo odpoveděl.Všechny nápady beru v podtas vím co mi tam schází, ale víc hlav víc rozumu.A Hraběnko nezávid oleandry a buganvilie pestuju venku a schováívám na zimu ve sklepě a tahat se s tím není sranda když... celý příspěvek > |
 |