|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Sparťan, 30.9.2009 Mám pocit, že odrůda Spartan byla letos ze sortimentu vyškrtnuta, ale jistý si nejsem. Je proto možné, že s koupí stromku mohou být problémy. | | Rybíz, angrešt, 30.9.2009 Nejlíp koření asi černý rtybíz, nejhůž angrešt. Červený a bílý zakořeňují obvykle bez problémů, krom některých odrůd - např. Heinemanův pozdní. Za důležitější než stimulátor považuji kyprou zeminu bez plevelů, možná je lepší písek. | |
| | Slivoňe? Renklody?, 30.9.2009 Asi jako mezi motorovými vozidly a automobily.
Renklódy patří spolu se švestkami, slívami a mirabelkami mezi slivoně. | | Porovnání plodů, 30.9.2009 Co se týče první dvojice. Já favorizuji Diadém. Zraje o něco málo později, ale má plody krásně zbarvené i chutné a vydrží déle. James Grieve je možná plodnější - je to asi nejúrodnější odrůda vůbec, výborně obrůstá plodným dřevem. Plody mi ale extra... celý příspěvek > | | Co to je?, 30.9.2009 Ohromnou výdrž má mladík s pseudonymem Popelková.
Roháč ořechový neexistuje, dutiny ořechu ani jiných stromů nevykusují dospělí roháči, nýbrž larvy. Jejich trus není mazlavý.
Ale to všichni víme.
Nový druh bude:... celý příspěvek > | | Co to je?, 30.9.2009 Ty rklepeta nejsou rohy, nýbrž kusadla, i když ke zpracování potravy neslouží. Vyrůstají z hlavy a mezi nimi je ústní otvor. | | Pokazil jsem kvas?, 29.9.2009 Výborná rada. | | Sparťan, 29.9.2009 Jistě, bez háčku nad "t" | | Zkušenosti s Vandou, 29.9.2009 S tou pihovitostí máte pravdu. Ani u starších stromů není vzácností. Zejména v letech následujících po větší úrodě, kdy strom tzv. vynechává a zaplodí jen málo. Daly by se čekat mimořádně kvalitní plody, ale opak bývá pravdou. | | Mazání lišty řetězové pily, 29.9.2009 Nu, že v dávných socialistických dobách někdo doporučoval likvidovat olej v hnojišti, ještě nemusí znamenat, že se skutečně beze zbytků rozloží. I když vyloučené to není. Přesto na vlastní zahradě budu radši riskovat poruchu čerpadla, než ji kropit... celý příspěvek > | |
| | Zkušenosti s Vandou, 29.9.2009 Je pravda, že pověst Vandy, tvrdící, že je to král podzimních rezistentů, je zřejmě trochu nadnesená. Jednak je nadprůměrně náchylná k hořké piohovitosti, navíc chuť je trochu více kyselá. Zejména s ohledem na dobu konzumace, kdy konkurují... celý příspěvek > | | Okurkopapričky, 28.9.2009 Pokaždé ji znovu vysévám, jestli by ačokča přezimovala, nevím, myslím si, že ne. | | Pokazil jsem kvas?, 28.9.2009 Taky jsem to o tom míchání slyšel - viz výše. Není mi ale jasné, proč by v nezamíchaném mači nemělo kvašení probíhat v celém objemu a proč by měl mít horší chuť a aroma. Naopak - selským rozumem bych hádal, že při míchání bude aroma kvasu cítit po... celý příspěvek > | | Pokazil jsem kvas?, 28.9.2009 Takže zkoušet vyrobit samotný kvas z medu není nejjednoduší a jak známý říkal už by to nedělal
Je pravda, že med v sobě obsahuje látky chránící jej před mikrobním rozkladem, takže jeho rozkvašení je trochu obtížnější. Podobně jako... celý příspěvek > | | Měření lihoměrem, 28.9.2009 Měřit cukernatost kvasu moštoměrem nemá žádný praktický smysl. Kvas záhy po založení začne kvasit (často ještě před naplněním nádoby), takže naměřené hodnoty nejsou přesné. Sladkost kvasu nemá přímý vliv na procento lihu ve... celý příspěvek > | |
|
|
|
|