|
Filtr, 2.1.2010 promiňte moc často sem nechodím, většinou to nechám tak dlouho dokud voda není čistá, ale ono nejde v podstatě o nečistoty ale o to aby se tam přestala tvořit ta pěna...
Takže jak říkám "okometricky" ;) |
 |
Filtr, 28.11.2009 Já to řeším okometricky, ono je vidět, že se z toho vlivem toho octa vylučuje všechen ten bordel (jde z toho pěna).
Prostě hodťe do kýble (sudu) Váš zeolit a nalejte ocet až to přestane bublat je zřejmě po reakci. Aspoň tak to dělám já:-) |
 |
|
 |
Jaké čerpadlo pro moje jezírko poradte, 28.11.2009 SICCE Aqua 3 4000 koupil jsem před začátkem sezony a musím říct, že bezva, průtok je 3850l/hod max. (nulová výška), příkon je 50W.
Zároveň taky umí přisávat vzduch a bezvadná věc je, že díky dobře řešené konstrukci se nezanáší zdaleka tak rychle... celý příspěvek > |
 |
Kapři koi, 28.11.2009 Pokud používáte léčiva preventivně (nikoli léčebně) snižujete zbytečně jejich účinek...
Když už chcete radit takto je rozumnější použít nějaké několikaminutové koupele ve vodě s vyšší koncentrací ozonu.
Tzn. třeba 10l mísu na focení koi naplnit... celý příspěvek > |
 |
Proti zamrzání jezírka, 25.10.2009 tím tlačením vody nahoru promíchávate vodu o různé teplotě a ochlazujete teplejší vrstvu u dna, kde ryby zimují. |
 |
Zazimování jezírkových rostlin, 15.10.2009 Ani jedno se mi nikdy nepovedlo :/ prý se taky nějak zazimovávájí do vlhkého písku, ale nevím, žádná rada mi nepomohla, takže je asi nejlepší vyzkoušet, když na něco přijdete, podělte se s námi :) |
 |
Zazimování jezírkových rostlin, 12.10.2009 Nevím co konkrétně máte za rostlinky, ale všecky co mám v pobřežní zóně v zimě samozřejmě zdechnou, ale na jaře zase obraší, takže není třeba se s tím zatěžovat. Stačí aby byly pro naší klimatickou zónu. Perfektní je třeba Sítina, ta myslím je... celý příspěvek > |
 |
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 5.10.2009 To ale není stejná folie...0.5 mm je hobbyfol...1mm je alfafol...
Jinak Oase folie spolehlivě už pátý rok, včetně vynořených okrajů v létě i zimě... pohoda :-)
Možná záleží i na kusu, zkušenostech se značkou, no kdo ví :) hlavně ať slouží :-) |
 |
Řasy v jezírku (vláknité) - prevence, 5.10.2009 Některé ryby jsou na měď citlivé, měděné drátky nebo plechy jsou s odpuštěním hloupost.
Co se týče toho kačírku, já bych tam prostě žádný neměl... folie časem poroste hnědým biofilmem a nikdo nepozná zda to je přírodní dno nebo folie...
Jinak... celý příspěvek > |
 |
Řasy v jezírku (vláknité) - prevence, 3.10.2009 při jezírku o objemu 1600 litrů mi ten i-tronic přijde jako předražené řešení... asi jako litá kola za 15000 na škodovce 120... |
 |
|
 |
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 2.10.2009 Oase 1mm nebudu říkat ve které firmě, stojí aktuálně 125 kč/m2...
co se týče mě, tak si Fatra může svou folii nechat :-) |
 |
Filtrace, čerpadlo atd, 17.9.2009 Pokud máte filtraci na gravitační bázi, musíte počítat s tím, že trubky mají nějaký průtok a podle toho volit čerpadlo.
V podstatě, pokud používáte Center Vortex od Tripondu, tak byste tam měli mít myslím 110mm potrubí? To by mělo zvládnout i to... celý příspěvek > |
 |
Štěrk místo kačírku, 17.9.2009 asi máte pravdu, já si vždycky představím takový ten větší ostrý štěrk :-))) |
 |
Štěrk místo kačírku, 16.9.2009 Argument zranění ryb význam má, ale pokud tazatel chce chovat pár karásků tak ho samozřejmě ztrácí...
Viděl jste někdy jak probíhá tření třeba u Koi kaprů? A teď nemyslím nějaké malé čudly ale větší koi? :) Pokud ano, víte, že můj argument význam... celý příspěvek > |
 |
Žabí schůdky, 15.9.2009 suchý kmínek nějakého menšího stromku? :) |
 |