|
Příspěvky uživatele - 248.127
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Organické hnojivo na trávník, 5.8.2009 Dobrý den, koupil jsem nakonec Agro natura trávníkové hnojivo. Na obalu píší, že je především ze slepičí podestýlky a melasových výpalků. Na zahradě jsem si nechal povrch upravit graderem, který zapracoval granule draslíku, fosforu a dusíku do... celý příspěvek > |  | Jak nově vysetý trávník postupuje - houstne, roste?, 4.8.2009 Tráva bude nejen odnožovat, ale bude se zvyšovat i počet "lístků" u každé rostlinky. Ano, bude houstnout.
Při výšce trávy okolo 10 cm proveďte první seč, kterou trávu zkrátíte max. 1/3 délky. Později můžete výšku postupně snižovat. Častým... celý příspěvek > |  |
|  | Ještě jednou základ pod domek, 2.8.2009 Už jsem doma, Lído, díky za jemné upozornění:-) Jen bych ještě pro původního tazatele napsal doporučení, aby raději umístil chatkový rošt na vodorovnou plochu tak, aby se na ni zatížení nesené roštem mohlo rozložit rovnoměrněji - tedy spíše po celé... celý příspěvek > |  | Ještě jednou základ pod domek, 1.8.2009 Jestli jsem Lídu dobře pochopil, tak chce stavět zahradní domek. Pravděpodobně skládaný z připravených dílů (prken) či montovaný - ve stylu těch, co se prodávají v hobby řetězcích (ne-li jeden z nich). Takový domek (podle tlouštky stěny, typu krytiny... celý příspěvek > |  | Zakládání a údržba trávníku, 30.6.2009 Dobrý den,
ve zkratce: Jaro i podzim. Když začnete s přípravami, podzim stihnete. Drny odstranit, povrch urovnat. :-)
A nyní podrobněji: Jarní i podzimní založení trávníku má své výhody a nevýhody z hlediska přibližně prvního roku života trávníku -... celý příspěvek > |  | Organické hnojivo na trávník, 23.6.2009 Zdravím pane Stano,
na vermikompost jsem také koukal. Dokonce jsem si přečetl i jednu publikaci na dané téma od Doc. Iva Zajonce (je z roku 1992). Klady vermikompostu tu určitě jsou. Stejně tak i kvalitního zahradního kompostu vyrobeného v... celý příspěvek > |  | Růst trávníku, vertikutace, aerofikace, 21.6.2009 Tak je Váš trávník prostě řídký
Jinak aerofikace je termín označující pracovní postup, při němž se do půdy dělají otvory (vidlemi či strojem s bodci), po kterém může následovat pískování (zasypání otvorů pískem). Vy jste trávník vyhrabávál s... celý příspěvek > |  | Růst trávníku, vertikutace, aerofikace, 21.6.2009 Máte pravdu, došlo tu k míchání pojmů a dojmů:-) Psal jste o aerifikaci, já zas o vertikutaci. Používal jste stroj, který má válec s drátky, válec s noži... nebo jste to vyhrábával hráběmi obyčejnými či hráběmi, které mají krátké zahnuté nože? |  | Růst trávníku, vertikutace, aerofikace, 21.6.2009 Osobní zkušenost mám dobrou. Ale je to tak, jak říká uživatel/ka v předchozím příspěvku. Velmi pěkně vystižena hlavní "úskalí" Vašeho případu: nezapojený drn u mladého trávníku, nevhodná vlhkost půdy a výška trávníku... a fotka by se... celý příspěvek > |  | Přesazování trvalek v průběhu léta, 19.6.2009 Díky za informace, budu postupovat dle návodu! |  |
|  | Zakládání a údržba trávníku, 19.6.2009 Podle toho, co jsem zjistil, tak ta čísla označují třídu zrnitosti toho písku, respektive rozsah velikosti zastoupených zrn v procentech. PR 30-31 by měl být křemičitý písek, kde převládá velikost zrn 0,56 mm.
Našel jsem ceník jedné kompostárny,... celý příspěvek > |  | Přesazování trvalek v průběhu léta, 19.6.2009 Přesadit jde asi všechno, jen je otázka, zda to přežije:-) |  | Přesazování trvalek v průběhu léta, 19.6.2009 Ony právě teď budou kvést, takže při přesazování budou v květu či blízko po něm. Že se kvetení tento rok zastaví, to je to nejmenší. Jen jsem se obával, abych je nezahubil. Ten trs asi budu zmenšovat. Prostě když přežijí a budou kvést v dalším roce,... celý příspěvek > |  | Re: okraje záhonů, 17.6.2009 Pokud byste měl z obou stran relativně pevný povrch, který bude udržovat pás na místě, tak to zní jako výborný nápad. Díky za informaci! Ale pokud máte z jedné strany travní plochu a z druhé záhon pod úrovní trávníku, tak by se to asi bortilo. Ještě... celý příspěvek > |  | Typ travního osiva pro daný účel, 10.6.2009 Trávník z jedné odrůdy bych osobně nevolil. Právě odrůdová pestrost dává předpoklad, že trávník bude prospívat na různých stanovištích a za různých podmínek obecně - časem prostě převládnou v travním porostu odrůdy, kterým dané podmínky na ploše... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|