|
Příspěvky uživatele - 136.16
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba jablka, 2.1.2009 Během posledních 10 let pozoruji na zahradě na kraji města neustálé zvyšování počtu strak.Myslím, že vytlačily nebo zlikvidovaly drobné ptactvo.Pepík |  | Nádory - klejotok, 2.1.2009 Na ostatních stromech, jabloně,meruňky, višeň, třěšeň,slívy to zatím snad nemám.Pouze u dvou broskví odrůdy Luna, mají obě stejný původ.U jedné 5 míst, u druhé 2 místa.Dokonce o něco starší Redhaven /z druhého konce Čech/ rostoucí vedle tyto... celý příspěvek > |  |
|  | Přeroubování starších stromů, 10.12.2008 Za tu větu"rouby musí být zpožděné za podnoží" díky.Takhle jednoduše a výstižně vysvětlený problém jsem nenašel ani v těch několika knihách které mám.Možná je to v nich ukryto mezi tím balastem kvůli počtu stran.Jsem ZČ,400m.n.m, tak březen... celý příspěvek > |  | Přeroubování starších stromů, 10.12.2008 Na úvod-s roubováním nemám žádné zkušenosti.Loni na jaře jsem rouboval jabloň na kozí nožku.I když byly rouby scvrklé, přijaly se.Rouby jsem řezal okolo vánoc a dal je do ledničky.Možná je lepší v únor-březen, dle počasí, ustřihnout roub a hned... celý příspěvek > |  | Smraďoch?, 4.12.2008 Mám na zahradě několik kulatých skvrn, kde je tráva tmavší a má jinou skladbu než v okolí.Rostou tam houby, jedná se o Hnojník+něco.Možná je to ten výše zmíněný smraďoch.Myslím, že tam zůstal jako památka na složené dříví.Tu sulku zkusím.Pepík |  | Rakytník, 4.12.2008 Nezkoušeli jste rakytník na něco naroubovat?Nerad bych, aby mne odnože vystěhovaly ze zahradyPepík |  | Muchovník, 4.12.2008 Zkoušel jste někdo muchovník množit řízky, očky,roubováním?Děkuji.Pepík |  | Víno a první mrazy, 28.11.2008 Ty bobule jste měl ale vyzrálé před příchodem mrazíků??Myslím si, že po zmrznutí dojde k poškození jak nevyzrálých letorostů tak listů.Voda roztrhá buňky.Vyzrálé letorosty odolají, míza z nich už je dávno v kořenech.Ať už hrozen visí na vyzrálém... celý příspěvek > |  | Jahody ze stromu, 26.11.2008 Trochu méně vážně.Před pár lety jsem si vykopl v křoví červený a žlutý myrobalán.Zasadil je vedle sebe a nyní mám dva oranžové.Chuť plodů nic moc.Zbyl nálev na švestkový kompot a tak jsem udělal pár sklenek myrobalánového kompotu.Byl jsem mile... celý příspěvek > |  | jak na vosy, 20.11.2008 Budu mimo zadané téma, ale chtěl bych poprosit p.Ronyho a zpodrobnění řezu "jako žito".Mám mladý stromek Ontaria, a dokáže udělat přírustky i 1,5m.Zakrátím je na +-0,7m.Po 5 letech mám větve 5x0,7=3,5m.Jestli to takhle půjde dál, tak mi... celý příspěvek > |  |
|  | Starkrimson, 18.11.2008 V této době se cpu odrůdou Kids Orange Red.Musím ji pochválit.K tomu Starkrimsonu-jsem 400 m.n.m.,postřikama se snažím neplýtvat, jen to nejnutnější.Zpod stromu jsen odvezl několik koleček hrbolatých, pokřívaných jablek, tak okolo 5cm.i v dřívějších... celý příspěvek > |  | Co teď s kadeřavostí?, 31.10.2008 K tomu mléku :jedná se polotučné, odtučněné,kozí, kravské nebo vápenné??Pepík |  | Co teď s kadeřavostí?, 31.10.2008 Kadeřavost se objeví u listů vyrašených na jaře.V době, kdy strom obrazí podruhé už je na houbu příliš teplo.Aspoň si to myslím.Můžete blíže popsat to mléko?Kdyby to pomohlo, namáznul bych stromky klidně i jogurtem.Pepík |  | angrešt, 29.10.2008 Před X lety jsem zlikvidoval angrešty, starší odrůdy, kvůli padlí.Nyní začínám uvažovat o obnově.Můžet mi poradit, jaké jsou Vaše zkušenosti s tzv.rezistenty?Které odrůdy preferujete?Pěstujete ještě odrůdy jako Zlatý fík a Citronový obří a jak jste... celý příspěvek > |  | Přeroubování, 22.10.2008 V době květu jsem stříkal kuprikolem, na tu houbu.V květech jsem tu a tam objevil zárodek plodu, pak ale opět přišel mráz.Dal jsem jim poslední šanci příští jaro.V okolí vím ještě o dvou meruňkách,.jsou před obrovskou zdí, otočenou k jihu.Také... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|