jak na vosy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 202.34 (?), 19.11.2008 20:38, zobrazeno: 22117x
Mám na zahradě Ontario, které rodí každý druhý rok.Přesto ovoce sklidím stejně, tedy skoro žádné, vše mi napíchají vosy.Poradí někdo, ptám se možná brzy, Pepa
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 241.251 (?), 20.11.2008 6:45
Jestli jdou po čuchu OSY, to nevím, ale VOSY určitě
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.16 (?), 20.11.2008 11:23
Budu mimo zadané téma, ale chtěl bych poprosit p.Ronyho a zpodrobnění řezu "jako žito".Mám mladý stromek Ontaria, a dokáže udělat přírustky i 1,5m.Zakrátím je na +-0,7m.Po 5 letech mám větve 5x0,7=3,5m.Jestli to takhle půjde dál, tak mi zabere polovinu zahrady.Nejsem z těch, kteří vyjdou na zahradu a řeknou:"ty hektary jsou všechny moje".Zdraví Pepík.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 202.34 (?), 20.11.2008 14:06
Pivo jsem skoušel taky, vždy kupuji co nejlevnější, patrně to bude chtít silnější, nebo zkusím černé, toje sladší.Do láhví dělám nad zůženým prostředkem kulaté otvory, přes něj se jim špatně vylézá ven.Myslel jsem že je i jiný způsob ochrany.I tak děkuji za všechny příspěvky, Pepa
|
|
 |
|
 |
 |
|
Rony - Diamantový Zahrádkář (1084) - 175.250 (?), 20.11.2008 17:08
Omlouvám se za ten výraz "osy" ale Čeština není můj mateřský jazyk a maturitu jsem dělal ještě na Slovensku a tady na Valašsku se správné řeči není možné naučit. Polovina je nářečí a druhá nějaká odnož "Českoslovenštiny". Jinak vosám zde v prvním pádě množného číla se říká "ose".
Ale k tomu omezení růstu výhonů. Samozřejmě u mladého stromku a ještě k tomu bujně rostoucímu nelze pomoci radikálním řezem. Občas, když mne bylo líto výhonů jsem s úspěchem tvaroval a omezoval růst vyvazováním větví do jiného úhlu tedy odklonu. Pomáhá to ale nesmí se to dělat do nějakého oblouku, to potom na vrchlu oblouku rostou doslova vlky. Říká se že úhel pod 45°už zpomaluje růst a zvyšuje tvorbu květných pupenů. O kolik to "narovnat" na to už žádná věda není, jedině to zkusit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |