|
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 13.8.2011 dobrý den, mám podobný problém sekačku jsem taky dostala. mnoho let stála v dílně a údržba byla minimální ale sekala dobře..vždy posekala cokoliv..letos však začala zlobit.Prvně to byly svíčky. pak zapalování.. přítel nakonec sekačku rozjel.. ALE..... celý příspěvek > |
 |
Co s vlky? odstranit nebo zkrátit?, 13.8.2011 dobrý den.Rok se s roke sešel a já znovu píši o radu. "dala" jsem na Vaši radu a ostřihala stromy (Matčino, Rubín). musím přiznat že úspěch se dostavil, Oba sromy mají letos tolik jablíček že jsem jich musela polovinu otrhat a již měsíc mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Myši všude - jak na ně, 18.8.2010 mí rodiče mají roky na chatě kočky od sousedů.. kocoury.. ale myši tam byly vedle nic a nic.. potom jsem vzala mou kočku.. upozornuju že je z panelaku..nikdy nebyla venku. natož aby lovila.. za týden vysbírala snad všechny myši z okolí..každé ráno... celý příspěvek > |
 |
Mohou hryzce zbrzdit růst?, 18.8.2010 dobrý den. přečetla jsem si pár odkazů.. a přiznávám nenapadlo mne.. že je možné že mi hryzce narušily kořeny u merunky.. Na zahrádkářské kolonii jsou sice kočky. ale sousousedů.. a ty na 100% myši ani jinou "havěť" neloví.. jsou to kocouři.. kočky... celý příspěvek > |
 |
Co s vlky? odstranit nebo zkrátit?, 17.8.2010 dobrý den.. chtěla bych se zeptat a poradit.. máme jablonku.. která vloni vyhodila výhony 1 m dlouhé... a tvoří tzv.. další korunu.. stromek je tak vysílený.. že vůbec letos nemá jablíčka.. mám tedy ten pocit.. mám tyto výhony ostříhat celé nebo jen... celý příspěvek > |
 |
Pěstování jabloní, 17.8.2010 pro upřesnění.. stromy nejsou stříhané posledních pár let vůbec.. jinak se stříhaly vždy po sběru na podzim nové šlahouny... všechny pryč... nikdy jindy |
 |
Pěstování jabloní, 17.8.2010 foto dodám.. a děkuji za rady |
 |
Pěstování jabloní, 17.8.2010 dobrý den.. letos jsem získala po babičce zahrádku s nekolika stromy... jabloňkami... vždy byly jablíčka z nich sladké a chuťově vinikající... letos nevím proč.. a jsem z toho dost nešťastná.. na stromech nic není.. vím že jedna jeblon je... celý příspěvek > |
 |
Myš - jak se jí bavit?, 26.9.2009 Dobrý večer, právě před chvíli mi oknem vběhla myš bydlím ve 4 patře a nikdy by mě nenapadlo že se mi tohle stane, teď s hrůzou hledám jak se jí zbavit a ještě se tu dočítám že mají i blechy a kdoví jaký jiný nemoci. Mám 2 děti a začínám se bát, jak... celý příspěvek > |
 |
Sekačka: Mulčování, pojezd, boční výhoz, 22.5.2009 No sice nejsem sice žáden odborník co se sekaček týče jako můj předřečník ale musím mu v ledasčem oponovat s mými zkušenostmi při sekání trávy, mám na členitém pozemku mé chalupy rozlohu asi 600 m a dosud používám /harapák/ el. rotační sekačku s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 7.9.2008 Dobrý den, můžete mi někdo napsat recept na sušení rajčat v sušičce? Rozkrájela jsem je na měsíčky a celková doba sušení byla 11 hodin, přesto se mi zdají pořád mokrá. Někdo je loupe, někdo vydlabe semínka se šťávou, prosím o ověřený postup a způsob... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z dubu červeného a buku - ano či ne?, 20.3.2008 Dobrý den, přemýšlím o výsadbě živého plotu z dubu červeného v kombinaci s bukem nebo habrem v délce cca 40m. Jedná se o poměrně suché stanoviště. Použít habr nebo buk? V jakém sponu sázet? Pokud ma někdo zkušenost s podobnou výsadbou, tak... celý příspěvek > |
 |
dřevitá pivoňka, 19.2.2008 Klidně dřevitou pivoňku postupně omlazujte. Chápu vaše obavy, já se taky bála. Po nešťastném přejetí sekačkou na trávu se nádherně rozkošatila, krásně kvete a dělá mi radost.
Druhá varianta - přihnojujte a určitě se dočkáte mladých... celý příspěvek > |
 |
Tuje Smaragd, 8.11.2007 Zdravím chci poprosit o radu. Chystám se vysadit thuje, ale nevim jaky druh. Nejlepe rychle rostoucí, husté a odolné. Díky P. |
 |
Choroba nebo škůdce?, 10.6.2007 Také se mi kroutí listy na mladých rostlinkách rajčat, dostávají hnědožlutý nádech a navíc na některých je jakoby žlutý poprašek. Nikdy jsem to neviděla, listy pak uschnou. Poradíte někdo? Klasická plíseň bramborová to určitě není. |
 |