|
PH metr - jaký, 30.8.2014 Je s podivem jak chcete vytápět nedostatečně hluboké jezírko. Když si spočítáte náklady vč. spotřeby el. tak Vás ti koi vyjdou dráž než orig. japan. Pokud máte jezírko 4 cub. a 125 cm je pro chov větších koi příliž malé. Než se dáte do nákupu... celý příspěvek > |
 |
PH metr - jaký, 27.8.2014 A co jste naměřil? Byly hodnoty pH v pořádku nebo jste musel ihned zasáhnout a výši pH změnit |
 |
|
 |
PH metr - jaký, 27.8.2014 Měřením pH se nestresujte a za ušetřené peníze si raději kupte pěkného koi |
 |
Husqvarna 40, 9.8.2014 Potřebuji povolit pásku brzdy, ale nevím jak?? |
 |
Husqvarna 40, 5.8.2014 Díky za odpvědi, ale asi jsem to blbě vysvětlil. Jak jsem to rozebral, tak mi prostě drhne bzda, Vevnitř je takový plíšek do kulata a drhne na brzdu. potřebuji to zvětšit, ale nevím si rady. Dík |
 |
Kalné jezírko, 23.7.2014 V podstatě se z Vaším názorem dá souhlasit. Běžné vodní rostliny žádný substrát (výživný v žádném případě) nepotřebují. Stačí pouze kačírek a pak jsou užitečné v čištění vody od živin. Co se týká řasy mám největší problémy v zimě a brzy na jaře... celý příspěvek > |
 |
Hnědá voda, 23.7.2014 Váš test byl velmi zajímavý a profesionální. Bakterie které používám mají v návodu napsáno že se dají úspěšně použít v jezírkách od 5 m.3 vody. |
 |
Kalné jezírko, 19.7.2014 Jen z fotek není snadné najít řešení. Myslím že máte mnoho živin rozpuštěných ve vodě. Jezírko má velkou plochu, malu hloubku, nedostatečný pohyb vody, pravděpodobně nedostatečnou filtraci, nezastíněnou hladinu a tím vysokou teplotu... celý příspěvek > |
 |
Kalné jezírko, 14.7.2014 Před šesti lety jsem při úpravě filtrace "zblbnul" a vypustil vodu ze zaběhnutého jezírka, celé vyčistil a napustil novou. Celou sezónu jsem pak bojoval s čistotou vody. Od té doby viditelnost dobrá 1,8m (na dno). UVC sice mám, ale nepoužívám. Možná... celý příspěvek > |
 |
Půjčení vysavače, 13.7.2014 Máte naprostou pravdu. U malých jezírek je vysavač nezbytným pomocníkem. Odstraní z vody velké množství nečistot které by filtrace jen těžko zpracovala. Voda je pak čistější a radost z jezírka větší |
 |
|
 |
Kalné jezírko, 13.7.2014 Po vydatném dešti se voda v jezírku vždy na den-dva trochu zakalí "zmléční". Není to nic na závadu. Jen by mne zajímalo co jste čistil ve filtraci po dvou měsících od napuštění jezírka při používání štěr. síta |
 |
Půjčení vysavače, 13.7.2014 Dobrý den, pokud hodláte "jezírkařit " i do budoucna, doporučuji pořídit si vlastní. Náklady na půjčovné jsou vysoké a investice se Vám brzo vrátí
|
 |
Hnědá voda, 3.7.2014 Velikost čístící zóny kořenové čističky odpovídající velikosti Vašeho jezírka by měla mít několik "kubíků" kačírku a stovky rostlin. Nevím jak často je pravidelně, ale odsátím ji určitě nevyčistíte. U jezírka bez filtrace se musíte snířit s... celý příspěvek > |
 |
Hnědá voda, 1.7.2014 "Kořenová čistička" je v podstatě druh filtrace. Tak jako každý filtr se časem zanese nečistotami a je nutné jej vyčistit, jinak nečistí ale "znečišťuje". Je to stejné jako by jste např. celý rok vytírala podlahu jednou vodou pořád dokola. Nakonec... celý příspěvek > |
 |
Popínavka na jídlo, 6.6.2014 Kdysi jsem tuhle rostlinu dostala od kolegyně z nějaké dovolené, ale považovala jsem jí za okrasnou. Můžete prosím upřesnit jak se jmenuje a použití v kuchyni. |
 |