|
Nove exoticke ovoce, 15.5.2009 Ano teď už lze vysadit i ven. Náročnost je podobná nakladačkám. Doporučuji pevnou oporu po které se mohou plazit nahoru. Je to zajímavá rarita, ale těch plodů je pak tolik, že člověk neví co s nimi. Dle mého názoru jsou nakládačky lepší lepší... celý příspěvek > |
 |
zmrzlá hlohyně, 16.3.2009 Chvíli bych počkal jestli ještě obrazí (což se nejspíš stane). Pak bych vyřezal vše suché. Už mi takhle taky vymrzla, ale zase se probrala z pupenů těsně nad zemí. |
 |
|
 |
Nasázel jsem kiwi, 26.2.2009 To je divné, protože mně narostou nové šlahouny už v červnu na nějaké 2-3m. Možné příčiny jsou:
-špatná půda či zálivka a výživa
-nějaké poškození rostliny, např kůra na kořenovém krčku
-napadení škůdci nebo nějakou chorobou |
 |
Durian, 26.2.2009 Josefe aspoň napovězte první písmeno super-hypermarketu, ať nemusím objíždět všechny. Docela rád bych to ochutnal. |
 |
Mini Phalaenopsis, 23.2.2009 Taky ji mám a před čtrnácti dny znova vykvetla (asi po půl roce). Velikost je stále stejná a nezvětšuje se - je geneticky kódovaná. Péče je stejná jako o ostatní phalenopsy. Stačí na internetu vyhledat "Phalenopsis".
Aby přežila stačí:
-... celý příspěvek > |
 |
pálení z hrušek, 24.10.2008 V kvasu se začne díky okysličení a bakteriím přeměňovat alkohol na kyselinu octovou. Kyselina octová je bohužel těkavá a tak přechází i do kořalky, o snížení obsahu alkoholu nemluvě.
Majk |
 |
jak stříhat hroznové víno, 10.10.2008 Brede zajímal by mě tvůj názor na tohle:
Zasadil jsem najaře sazenici(skleník), kterou jsem předtím pěstoval několik let v květináči protože je to nějaká skleníkovka(ještě se pokusím zjistit co to je vlastně zač) a neměl jsem pro ní místo. Keř se... celý příspěvek > |
 |
jak stříhat hroznové víno, 10.10.2008 Taky si myslím, že text je vcelku vpořádku a lajk mu porozumí mnohem líp než návodu hemžícímu se odbornými termíny. Jediný problém vidím v tom, že ne každá odrůda se při krátkém řezu na 3 očka odvděčí dobrou úrodou. Takže je potřeba si nejdřív... celý příspěvek > |
 |
Kysané zelí, 6.10.2008 Mám doma ještě recept na takový jakýsi zelný salát právě s křenem. Používá se tam deko k nakládání okurek, takže nedojde vůbec ke kvašení a kyselá chuť se docílí pomocí octa. Výsledný salát jde konzumovat už druhý den a chuťově je bezva, hlavně ten... celý příspěvek > |
 |
kiwi - ůroda, 8.9.2008 Planch. není název odrůdy, ale pouze zkratka botanika, který tento druh popsal... |
 |
|
 |