Příspěvky uživatele - 56.97

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak přesadit Meruňku?, 1.7.2009
Určitě můžete, podle výšky půjde o mladý stromek. Na podzim ji obryjte hodně ze široka a co nejhlouběji aby zůstalo co nejvíc kořenů a i s hlínou ji přesaďte do připravené nové jámy. Nejlépe do lehčí propustnější půdy hlinito-písčité nebo písčito-... celý příspěvek >
Mandloň - prunus amygdalus, 11.6.2009
Dobrý večer, těžko říci co máte, chtělo by to alespoň foto ale někde jste to musela koupit nebo od někoho dostat, pátral bych tímto směrem. Jen mě zaráží, že roste na horách, kdo ví, možné je vše, i to že odnožuje což mandloň nedělá pokud je na... celý příspěvek >
Třešeň Van a její stříhání, 7.6.2009
To, že Vám nerodí na dlouhých kosterních větvích není na závdu, ona zarodí ale dlouhé větve skloněné k zemi u 3letého stromku svědčí o faktu, že nebyl proveden po výsadbě správný výchovný řez nebo žádný. Na kosterních větvích asi ve vzdálenosti dvou... celý příspěvek >
Žluté listy, 7.6.2009
Nepochybně máte pravdu, dalším spouštěcím mechanizmem chlorózy může být chladné počasí- tato forma ustoupí při oteplení, dále nedostatek kyslíku v kořenové soustavě hlavně v těžkých studených a vlhkých půdách což lze odstranit zlepšením struktury... celý příspěvek >
Třešňový týden, 25.5.2009
Třešňové týdny se počítají od nejranějších, např. : 1. týden zraje Rychlice, 2. týden Burlat, 3.týden Spitze Braun, 4. týden Granát, 5.týden Schneiderova atd.           Zdravím
Ochrana třešní před ptactvem, 24.5.2009
Nevím proč ta ironie, jestli se Vám takový způsob nezamlouvá, není nic snažšího než to řešit po svém a můj příspěvek s kalkulačkou máte na tématu  "Odrůda Burlat."  Prostě to tak funguje a nejen mě. Docela by mě... celý příspěvek >
Ochrana třešní před ptactvem, 24.5.2009
Je to asi tak jak píšete. Moje rada kterou se nemusí samozřejmě nikdo řídit není z fóra MŚ a pana přispivatele 95.58 mohu ujistit, že liliput nejsem a kvůli pár třešním si nemám zájem polámat hřbet. Za nějaký rok už pětimetrové výsuvné... celý příspěvek >
Ochrana třešní před ptactvem, 23.5.2009
Pokud má zadavatel dotazu dost místa na požární techniku kolem stromu, proč ne, ale také musí počítat s tím, že dost ptáků v síti natáhne ráfky a může mít dost velký problém s ochranáři. Jak jsem tu někde psal, nejlepší ochranou je mít... celý příspěvek >
Pilatka - stříkat teď?, 18.5.2009
Dobrý den, jedná se o pilatku jablečnou, poznáte ji podle hnědého lepkavého výtrusu v místě poškození. Starší larvy se přesunují na nepoškozená jablka takže postřikem se i nyní ještě něco zachrání. Jinak postřik se provádí jako proti každé pilatce... celý příspěvek >
Postrik proti pilatce, 12.5.2009
Přerytí na podzim jistě pomůže, pokud zapravíte do hloubky cca 20cm dusíkaté vápno, ničí většinu škůdců i mnohé plevele..Na povrch jej za tímto účelem nemá smysl sypat protože působí vzestupně.Dusíkaté vápno používám převážně při zakládání kompostu a... celý příspěvek >
Odrůda do těžké půdy, 12.5.2009
Kompostem můžete hnojit celý rok, přidal bych i cererit. Je to tak, že někdo má půdu jílovitou, někdo písčitou ale málo kdo obojího akorát. Co se týče opylovačů, nejsou známy okolní odrůdy takže teoreticky, snad by to mohlo... celý příspěvek >
Velkopavlovická - bujně roste, málo plodí, 12.5.2009
Určitě dejte na radu pana Vysloužila.           Zdravím
Odrůda do těžké půdy, 11.5.2009
Slabá plodnost může být způsobena daleko více faktory, také nedostatečným hnojením nebo slabou podnoží (Colt, P-HL aj.) a i nedostatkem vhodných opylovačů.Třešně se obecně nezalévají, ale na již zmíněných podnožích Vám za suchého počasí budou jen... celý příspěvek >
Odrůda Burlat - máte zkušenosti?, 7.5.2009
Špačci dokážou zlikvidovat úrodu vzrostlého stromu i za pár hodin, jsou proti tomu různé fígle jako cédéčka, muzika aj. Dovolím si takovou spíše  "hraběcí"  radu ovšem jen pro toho, kdo má dostatek místa, tedy pro mnohé... celý příspěvek >
Usychá nám meruňka, 5.5.2009
Moniliová spála se do stromu dostane pouze přes květy při vlhkém počasí okolo 13ti stupňů, tedy pokud ještě stromy nekvetou, není důvodu stříkat. Prevencí samotnou je postřik jak již zde na mnoha diskuzích bylo zmíněno. Jak jsem psal výše, pokud... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika