|
Domácí šunka, 27.11.2009 trvanlivosť kvalitných klobás ani výbornej šunky nezávisí od sily mrazáku ani od spôsobu skladovania, ale od sebazaprenia nezjesť to do dvoch týždňov... menej kvalitné majú dlhšiu skladovatelnosť.../nikdo ich nechce.../...Juraj |
 |
Zbylé švestky na stromě, 26.11.2009 otrhať, dosušiť a do kapustnice s nimi... alebo sušené večer k televízii... |
 |
|
 |
Kmitací pila, 19.11.2009 tiež mam parkside kmitaciu pílu... trochu ťažká ale perfektná... má už toho za sebou velmi veľa a max.spokojnosť kúpil som k nej aj náhradné plátky parkside a perfektné... držia dlho všetky typy /v sade ich je asi 7 druhov na rôzne... celý příspěvek > |
 |
Stevia rebaudiana (cukerná), 6.11.2009 Asi pred mesiacom Eur.Únia zakázala pestovanie stévie cukrovej tak si ich schovajte... je ešte sladšia rastlina a to aztécky cukor... predáva aj starkl... je 1000x sladší ako cukor, stévia iba100x... podla niektorých popisov... Juraj |
 |
Co s napadaným listím na vznikajícím trávníku?, 5.11.2009 namiesto hrabania povysávať kosačkou do koša... nôž sa ani nedotkne trávy a je to rýchle a účinné... môžete spustiť kosačku aj nižšie ako zvyknete kosiť... ja to robím po každom opade lístia každý rok... tiež mam dosadenú trávu a je určite menšie zlo... celý příspěvek > |
 |
Svestkove aroma, 2.11.2009 snáď jediná prípustná by mohla byť sušená slivka /švestka/...dodá aj farbu, aj jemnú príchuť... nedávať viac ako dve na veľú fľašu... |
 |
Pěstování starých odrůd jabloní na nízkých tvarech, 22.10.2009 staré odrody to niesú 25ročné ale min. 45 ročné...30 ročné sú už šľachtené a pestované ako nízkokmenné, príp pomalyrastúce ktoré sa tvarovali do rôznych radov a stien a do rôznych exotických tvarov /kužele válcové koruny, vyviazované na vedenie z... celý příspěvek > |
 |
Ke staré chalupě pod okna, 22.10.2009 Je to krása, moja sestra o takej sníva, ja mám v princípe tiež drevený dom ale má aj omietky... je to ešte od prvej svetovej vojny a mám pred ním velké jiřiny a červené pivónie /tie su tam ešte po pôvodných majiteľoch ale majú snáď 20 rokov a... celý příspěvek > |
 |
Slepice žere vejce, 22.10.2009 V každom chove sa vyskytujú anomálie... aj zajac zožerie mlaďatá aj mačka /kočka/ ich nechá opustené, aj pes... jediné a možné riešenie... vyradiť z chovu, aby sa ani náhodou neprenášala táto anomália ďalej... jednoducho sa to odučiť nedá možno iba... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku, 22.10.2009 keby ste to bol zrovnal pred tromi týždňami tak tráva už mohla mať 5 cm... ja som to vtedy dosieval a stále odvtedy je silná rosa ráno a teraz dosť často aj prší tak že tráva je už celkom pekná... má 5-6-cm... a to všetko je bez polievania... preto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ke staré chalupě pod okna, 22.10.2009 aké koľvek kríky časom prerastú ale klasika ku štýlovej chalupe sú asi jiřiny.../georgíny/...tie kvitnú celý rok bez akejkolnek starostlivosti... aj v suchšej zemi... pestré farby sú teraz od výmyslu sveta, aj velkosti... jediná nevýhoda, pred zimou... celý příspěvek > |
 |
Kdy naposledy posekat?, 20.10.2009 posledné kosenie je ťažko urciť... pred týždňom som skosil aj povysával do lístia a prišiel sneh... myslel som si že som to stihol tak akurát a už sa začína oteplovať a hlásia intenzívne dážde a oteplenie nad 15 stupnov až na tri týždne... tak že... celý příspěvek > |
 |
Odvětrání slivovice, 19.10.2009 ja ani 2% nepovažujem za stratu pokiaľ je výsledný efekt znatelne lepší ako bez úpravy... veď aj pri spracovaní zlata sa počíta s určitou stratou... tie pachute /nie z plesní a octu a pod/ väčšinou sa natlačia pri rýchlom pálení a veľmi intenzívnom... celý příspěvek > |
 |
Odvětrání slivovice, 19.10.2009 už je tu pochybnosť... to ste už za tu hodinu a pol aj vyskúšal???hore príspevky hovoria aj o dlhšom odvetrani a nechýba ani množstvo ani sila... tento postup iba urýchľuje a to velmi výrazne celý proces... |
 |
Odvětrání slivovice, 19.10.2009 v jednej starej knihe sa popisovalo umelé stárnutie... to zaroveň odstráni aj velmi veľa pachutí... je to velmi jednoduché... fľašu otvorenú ponoriť do teplej vody / do 60 stupňov.../ a nechať postupne chladnúť... toto opakovať 5-6-dní... pachute sa... celý příspěvek > |
 |