|
Meruňka kvete III, 21.3.2008  Tak mrazy snd polevily ve čtvtek nemrzlo a to ani v noci. Otázkou ne neutěšená předpověd na velikonoca a týden po velikonocích. Teploty: čtvrtek 20/3/08 :
13:00 4°C, 18:00 3°C, 22:00 3°C, 24:00 2°C
Martin |
 |
Meruňka kvete III, 20.3.2008 Děkuji za podporu - nevzdávám to (dnes bez obrázků). Mám meruńku již 4 roky a letos jsem si slíbil že jí konečně ochutnám - takže udělám skoro cokoliv. Na příští rok ale plánuji zprofesionalizovat svoje snažení a použiji zadeštovače.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňka kvete III, 19.3.2008  Tak můj boj s mrazem pokračuje. Následovala kontrola zakrytí a důkladné provlhčení tkaniny. Teploty: úterý 19/3/08 :
13:00 3°C, 18:00 -0,5°C, 22:00 -1°C, 24:00 -1°C |
 |
Meruňka kvete II, 18.3.2008  Tak jsme na vaši radu přikryl jeden stromek meruňky a jeden stromek broskvičky černou MOKROU folií (bílou doma nemám). Ostatní stromky jsem aspoň postříkal vodou. Teploty: pondělí 18/3/08 :
13:00 8°C, 18:00... celý příspěvek > |
 |
Meruňka kvete, 17.3.2008 Děkuji moc za rady, mám takové stromky 3 tak to udělám u všech. Ještě mne napadlo textílii namočit a využit tak měrného skupenství vody. Myslíte že to nebude kontrapoduktivní? Nebude se to odpařováním naopak ochlazovat... celý příspěvek > |
 |
Meruňka kvete, 17.3.2008  Jak zachránit kvetoucí merunku s ohledem na aktuální předpověd počasí a noční teploty -3 °C? Předem děkuji za radu
Martin (středočeský kraj, 255 m.n.m.) |
 |
vanilka, 28.2.2008 No ale právě ty semínka patří do toho valinkového krému! Ten lusk můžete vyhodit.
Martin |
 |
Jak zabránit předčasnému pučení meruněk, 21.2.2008 pro p. Boštičku: mohl by jste prosím podrobněji popsat jak "zadeštovat"? Modelová situace: přes den je 6°C a v na noc předvídají -3°C. Přijdu domů v 18:00 a co přesně a kdy bych měl udělat (nelituji peněz ani času)? ... celý příspěvek > |
 |
kapková závlaha Gardena - to se vyplatí ne?, 20.2.2008 pro: xxx.xxx.76.241
Máte samosebou pravdu je to 1 atm. To pro Zdenka znamená aby si nádrž zvedl o 0,5 metru do výšky (je-li to technicky možné).
Poznámka k ceně: Gardena není levné a já za výše uvedenou instalaci dal hrozivou... celý příspěvek > |
 |
kapková závlaha Gardena, 19.2.2008 Pro Zdenka: myslím že s Gardenou neprohloupíte. 4 roky používání (přes zimu je to pohoené na záhoně) a bez problémů. S napajecím tlakem cca 0,4-0,5 Atm (nádrž) nebude problém, stejně si musíte koupit redukci tlaku na 0,1Atm. Vřele... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zkušenosti s teleskopickými nůžkami, 19.2.2008 Mám moc dobré zkušenosti s teleskopickými nůžkami. Myslím že je to dobrá investice. Stíhám s nimi nejen místa vysoko (proč proboha sebou tahat ještě žebřík), ale třeba i okrasné trávy těsně u země (vlastní nůžky jsou natočit třeba i kolmo k... celý příspěvek > |
 |
Okus zajícem - ochranná spirála, 30.1.2008 Já jsem to už někdě myslím zmiňoval. S výhodou používám ochranné plastové spirály. Jednoduše se navlékají a zajíci nemají šanci. Kdyby jste měl zájem tak mi jich pár desítek zůstalo nepoužitých.
Jinak ty stromky bych asi vysadil znovu. Myslím že to... celý příspěvek > |
 |
měsíční jahody, 29.1.2008 Mohu se podělit o zkušenost z pšstování mesíčních jahod. Můj 6-ti letý syn si je vysel v lednu do květináče na parapetu ze semínek koupených v OBI. Tak po 6 týdnech jsem mu rostlinky pikýroval do sadbovačů no a v květnu byly na záhonu.... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti okusu zvěří, 22.1.2008 Loni jsem koupil takové plastové spirály (UV stabilní) a jsem s nimi moc spokojen. Jsou vysoké 70 cm což ve vašem připradě asi na srnky stačit nebude, ale proti králíkům bohatě.
Martin |
 |
jak změřit ph půdy lakmusovym papirkem, 18.1.2008 Nemáte někdo kontakt v Praze na komerční měření živin, PH a pak v půdě?
Máte s zím zkušenosti? Je to včetně oporučení?
Díky Martin |
 |