|
Kysané zelí, 17.1.2010 Brrr, až mě otřepalo. Něco podobného taky dokáže hoblovka... |
 |
Rozdil 3x a 2x vypalit, 17.1.2010 Nemá, ochudíte se o vonné látky v destilátu, díky nímž je slivovice tolik žádaná. Opětovnou destilaci se budete postupně blížit lihu.
Martin |
 |
|
 |
Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 14.1.2010 Rajčata před sušením nakrojím na 5mm plátky, posypu lehce solí a rozmarýnem. Pak suším v horkovzdušné sušičce.
Martin |
 |
Nejvyšší nadmořská výška, 12.1.2010 Mám takový pocit, že mě tady někdo trumfne - Ostravsko 323mnm . Ze zahrádky můžu jmenovat jabloně, hrušku, broskve, meruňky, švestky. V okolí rostou hojně ořešáky, třešně... |
 |
Slimáci a zima, 12.1.2010 Bezpochyb, zima je ještě před námi.
Martin |
 |
Slimáci a zima, 12.1.2010 Dneska jsem hráblem tvořil cestičku ke kompostu a musím říct, že slimáci se mají zatím jako v peřince. Půda pod sněhem totiž není vůbec zmrzlá.
Martin |
 |
Nerovný terén v trávníku, 10.1.2010 Asi tak, v mém případě se oral stávající trávník (ošetřen herbicidem), pak se rozvezla ornice se skrývky (pod rodinným domkem) pomocí UNC nakladače, a pak normálně rotavátorem a válcem...
Martin |
 |
Nerovný terén v trávníku, 9.1.2010 Střídal bych pískování s kompostem. Mále dvě možnosti, buď nerovnost vyrovnáte najednou pomocí písku a kompostu a zasejete znovu trávu na inkriminovaném místě, nebo provedete postupné pískování (například po 1cm písku) a vždy počkáte měsíc dva, než... celý příspěvek > |
 |
Nerovný terén v trávníku, 9.1.2010 Jak psal Alí, pomůže hlavně pískování postižených míst a vertikulace okolí. Postupně bych také do travníků zapracovával kompost v místě poklesů zeminy.
Martin |
 |
Destilační přístroj, 9.1.2010 Moje odpověď nebude uplně odborně fundovaná, ale Vaše úvahy jsou pravdivé. Trubka k chladiči by měla stoupat (záleží na její délce, ale při délce cca 2m pod úhlem cca 13°), a cylindr a trubka opravdu částečně nahrazují deflegmátor.
Martin |
 |
|
 |
Kompost - co do něj, 7.1.2010 nebude. Martin |
 |
Pecky ze švestek - a co s nimi?, 3.1.2010 Myslím, že to byla třešeň :-)) |
 |
Ovocné stěny z meruňky, 2.1.2010 Nevím, jestli je to dobrý nápad. Meruňky jsou dosti vzrůstné stromy, které po vytvarování koruny a vstupu stromu do plodnosti nemají moc rády řez (nebezpečí klejotoku). Na ovocnou stěnu je asi nejvhodnější jabloň.
Martin |
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 1.1.2010 Měl jsem do loňského jara odrůdu Bergeron, než mi v květu odešla na spálu. Jako jediná meruňka rodila každý rok. Plody byly spíše menší (ve srovnání s odrůdou Veecot) a i méně aromatické. Nicméně pro její odolnost v květu proti mrazíkům jsem si ji... celý příspěvek > |
 |
Mam triletou merunku, 1.1.2010 Kolem meruňky neryji, písek jsem jen prohodil kolem stromů a vidlemi nadělal díry do země. Kolem broskví normálně ryji, ale písek jsem nikdy nepřidával. Pokud máte těžkou půdu, tak přidáním písku do půdy nic nepokazíte...
Martin
Martin |
 |