Mam triletou merunku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 113.121 (?), 12.3.2007 23:36
Ještě k řezu.Nerozlišujete výchovný řez po výsadbě v 1. až 3.-4.roce a průklestem plodících stromů.Výchovný řez zásadně na jaře,později je dobře,ve stádiu růžového poupěte,v létě jen jako doplňkový řez při bujném růstu.Průklest 5ti a víceletých merněk hned po sklizni.Nikdy ne v únoru ani v březnu,pokud hrozí silnější mrazy.Meruňka není jablko,ta se stříhají v předjaří,ale také ne za silných mrazů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.121 (?), 12.3.2007 23:55
Rada Ivanovi,i když opožděně.Pokud máš kyselejší půdu,povápni Dolomitickým vápencem a na podzim Cereritem ,ne těsně ke kmeni,ale ze široka a max 15cm. hluboko obryj.Dávku Cereritu můžeš o třetinu zvýšit.Další rok dle návodu.Vápno 1x za 3-5let.V roce,kdy nevápníš je dobé přidat na podzim při obrývání hnůj,cca 1x za 4 roky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.121 (?), 15.3.2007 17:58
Určitě máte pravdu Vy i p.Jaroslaw.Struktura půdy i pH jsou základ.Proto jsem se zmínil o příp. kyselosti.Snad moje rada byla příliš strohá,nicméně mám 70 stromů v "pískovně" a podobný problém takto řeším leta,aniž bych stromu uškodil.A ten písek s kompostem do těžší půdy,jasně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
All - Stříbrný Zahrádkář (125) - 70.229 (?), 31.12.2009 23:31
Dobrý den, chtěl bych svým tříletým meruňkám trošku prozdušnit zeminu v okolí kmínků. Na zahradě mám spoustu písku (kopaného). Chtěl bych se zeptat, kolik písku můžu ke kmínkům přisypat, jak hluboko ho mám zapravit a jestli mohu tento písek přidat i k jiným ovocným stromkům (broskvoňe, hrušně, višně, třešně, jabloně).
Díky za rady. HS
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |