 |
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hobliny ze dřeva, 10.9.2009 Nevím, jak se měří půdní reakce profesionálně, ale v amatérských podmínkách se koupí za pár desetikorun sada na měření půdního pH. Nestačí nasypat půdu do vody a nechat ustát, třeba ještě vysrážet půdní koloidy. Alespoň v sadě, kterou jsem si koupil... celý příspěvek > |  | Kvas s třtinovým cukrem, 10.9.2009 Třtinový cukr kvasí úplně stejně a stejnými kvasinkami jako řepný, klidně si to vyzkoušejte. Do kvasu (když už musíte cukr přidávat) je rozhodně vhodnější než řepný, pokud je nerafinovaný. I ovocné víno se surovým třtinovým cukrem je lepší... celý příspěvek > |  |
|  | Preprava kvasu, 10.9.2009 Jsou-li švestky dostatečně sladké (např. udaných 26%, i když u nás jsem tolik nikdy nenaměřil), je přídavek medu zbytečný, neprokvasí ani veškerý cukr ze švestek. Přidávat med před pálením nepovažuji, na rozdíl od mnoha sběratelů, za vhodné.... celý příspěvek > |  | Slivovice - kvas, 10.9.2009 Radu nepotřebujete, je to správný postup. U velkých nádob není hermetická kvasná zátka nutností, ale určitě neublíží. |  | Vodní gril, 10.9.2009 Nemám ve svém českém nerezovém vodním grilu teploměr, takže nevím, při jaké se griluje. Intenzitu topení řídím podle varu vody. Když voda začne vařit, udržuji plamen co nejmenší, aby voda nepřestala vřít. Rošt leží jen v jedné poloze, nikam... celý příspěvek > |  | Lze dávat sušené švestky do kvasu?, 10.9.2009 Přestože souhlasím s p. Martinem i p. Gregorcem, je bezezbytku pravda, co píšou, já bych Vám přidání sušených švestek do kvasu jednoznačně doporučil. Kvas tím získá na cukernatosti, destilát na příjemném aromatu. Jediným problémem je pracnost a... celý příspěvek > |  | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 9.9.2009 Ač s hruškovým kvasem mnoho zkušeností nemám, nečekal bych na jejich hniličkovatění. Dochází při něm k množení mikroorganizmů, které kvašení neprospívá. A odlišit, zda mezi hniličkovatými nejsou už některé s počínajícím hnitím ne vždy lze.... celý příspěvek > |  | Vodní gril, 9.9.2009 Na vodním grilu jsem griloval pouze s poklopem, snímám jej pouze při potírání masa. Jestli to lze i bez poklopu, nevím, asi by to nebylo ono.
Co se týče smrkového dřeva. Negriloval jsem na něm a ani to nechci zkoušet. Nicméně,... celý příspěvek > |  | Černí brouci, 9.9.2009 Jak říkám, nepřemýšlel jsem o tom. Když jsem brouky sbíral, byl tento tesařík poměrně hojný, lovil jsem jej poblíž vesnice Bory. Ty bory tam opravdu rostou. Umí-li se tesařík vyvíjet i v jiném dřevě, netuším. Nebývá ale uváděn mezi těmi druhy,... celý příspěvek > |  | O aku jablon asi ide?, 9.9.2009 Prodávat jsem je neviděl, v Sudetech ještě rostou staré stromy. |  |
|  | Lečo, 9.9.2009 Je to pravda, mám to vyzkoušené 20 let. V co největším hrnci lze podusit rajčata (nerozkrájená!), jen na dně jich pár rozmačkat, aby postily šťávu a nepřipálily se. Po vychladnutí lze oranžovou vodu slít jako vodu z brambor.Scvrklá rajčata stačí jen... celý příspěvek > |  | Bezinky, 9.9.2009 Ten želírovací cukr bych tam nedával. Je zbytečně drahý a při 180o se Vám želatina nejspíš znehodnotí. Povidla, na rozdíl od džemů a marmelád, nejsou tuhá díky pektinům či želatině, nýbrž odpařením vody a zhoustnutím. Proto taky zůstanou hustá... celý příspěvek > |  | Hnojit při výsadbě?, 9.9.2009 Pohnojíte-li při výsadbě dobře uleželým kompostem, určitě neuděláte chybu. Přidáte-li pod kořeny něco draselného a fosforečného hnojiva, bude taky dobře. Kombinovanými a dusíkatými hnojivy bych přihnojoval až za vegetace |  | Zpracování kořeninové papriky, 9.9.2009 Taky si myslím. Papriku nepěstuju, ale vozí mi ji kamarád ze Slovenska. Je hruběji namletá, ale barva i chuť jsou fakt lepší. |  | Zvířátko v kompostu - vyloupaná kreveta?, 8.9.2009 Ponravy chrousta v půdě laik od zlatohlávčích larev nepozná. Málokde jsou ale chrousti tak hojní, aby způsobili citelné škody. |  |
 |
|
|
|