|
Jaka sluchatka?, 15.4.2010 Netvrdil jsem, že jsou nejlepší. Ale určitě je to jedna z těch lepších značek.
Jinak potit se budete úplně pod všemi - spolu s útlumem jde ruku v ruce omezení větrání. V extrémním případě mohou z toho být i záněty uší.
Zmíněné špunty do uší jsou... celý příspěvek > |
 |
Motor Honda - teče benzín z karburátoru, 15.4.2010 Přesně to jsem právě teď napsal o nějaké to vlákno výše. JK |
 |
|
 |
Motor Honda - teče benzín z karburátoru, 15.4.2010 Dobrý den, ano vím. V Plzni je prodejna Honda, kde by s takovou výměnou na zkoušku nebyl problém. Ostatně ale myslím, že normální servisák, pokud má k dispozici takový díl, by neměl mít problém s jeho zapůjčením výměnou za ten Váš a nějakou zálohu.... celý příspěvek > |
 |
Jaka sluchatka?, 15.4.2010 Já mám od Oregonu i se štítem, který jde snadno odcvaknout - komplet stál do 500,- Kč a naprostá spokojenost. Ještě jsem si místo drátěného štítu dal plexisklo ze štítu, co sluchátka neměl a můžu dělat i s flexou a podobnými nástroji. Jinak když je... celý příspěvek > |
 |
Motor Honda - teče benzín z karburátoru, 13.4.2010 Motory Honda jsou právem považovány za nejlepší benzínové čtyřtaktní motory na světě - spolehlivost, kultivovaný chod, nízká spotřeba. Vím o čem mluvím - mám celkem 5 strojů na různé činnosti s motory Honda (jeden dvouválec, ostatní jednoválcové) a... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktůrek - pomoc s výběrem ze tří, 13.4.2010 Já osobně bych volil StarJet. Pokud se k němu budete chovat slušně, vydrží mnoho let. Navíc má poměrně jednoduchou konstrukci, šikovný kutil si doma v podstatě cokoliv sám vymění, případně opraví.
MTD nebrat určitě, měl jsem a nikdy více. Castel... celý příspěvek > |
 |
Přípravek proti obrůstání, 25.12.2009 Dobrý den a hezké svátky všem!
Prosím o informaci, jakou chemii použít k docílení zahubení pařízků, aby neobrůstaly. Získal jsem nyní zakázku na vyřezání větších ploch od náletové zeleně, průměr dřevin na pařezu je max. kolem 10 cm. Léta používám... celý příspěvek > |
 |
Úklid listí, 14.12.2009 Je radost bydlet vedle souseda co:
- topí uhlím a když blbě foukne, nedá se otevřít okna, sušit prádlo, být na zahradě
- řeže motorovou pilou
- seká motorovou sekačkou
- pouští nahlas rádio
- křičí mu na zahradě děti
- štěká mu na zahradě... celý příspěvek > |
 |
Kácení břízy, 26.11.2009 Ale ano Radku, úředník je pán a ten má vždy pravdu. Takže když to shrnu - pokud stromy spadají do kategorie, kdy je nutné povolení, pak je na vydaném papíře od úředníka napsáno jak postupovat a v jakém období. Sice je fakt, že jaro poslední roky... celý příspěvek > |
 |
Úklid listí, 26.11.2009 Dobrý den.
Pokud máte problém s malými lístečky, pak doporučuji mechanizaci typu foukač/vysavač. Stačí lístečky z kůry vyfoukat a posléze vysát, případně pouze shrabat.
Vlastním fukar od jedné známé firmy, sice nebyl zadarmo ale zahrada je od listí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kácení břízy, 16.10.2009 Já tedy nevím jaký zákon máte na mysli, ovšem v zákonech obecně nejsou doporučení - už jsem přečetl hodně paragrafů a výraz "doporučení" jsem tam opravdu ještě nikdy neviděl.
Pokud jde o stromy spadající do výše zmíněné kategorie, kdy je... celý příspěvek > |
 |
Kácení břízy, 11.10.2009 Pokud je chcete odstranit, tak už můžete teď. A nebo počkat až listí spadne, větve jsou pak míň objemné a lépe se skladují (jenže to je zase můj postup - nechat větve vyschnout na hromadě a pak seštěpkovat na topení...)
JK |
 |
Podklad pod štrk, 11.10.2009 Ano, dejte tam netkanou textílii. Po čase až se štěrk zanese zeminou stačí vyrůstající plevel 2x ročně postříkat přípravkem Roundup naředěným vodou v doporučeném poměru (je uvedeno v návodu na výrobku). Případně stěrk zbavit nečistot překátrováním a... celý příspěvek > |
 |
Zanedbaná zahrada - co dělat?, 11.10.2009 Začal bych tím, jak sama píšete - dobře rozmyslet, které stromy již nechci a vykácet. S tím rozmyslem ale pozor - nevykácet všechno, aby tam toho sluníčka v létě zase nešlo moc, to se pak uzaléváte. Menší keříky přesadit jdou, thuje bych zkusil... celý příspěvek > |
 |
Kácení břízy, 11.10.2009 Jakákoliv mimolesní zeleň (i na soukromém pozemku) podléhá nutnosti povolení ke kácení, které vydá příslušný obecní či městský úřad. Výjimku tvoří stromy, které ve výšce 1,3 m nad zemí mají obvod kmene menší než 80 cm (ne průměr!), případně stromy... celý příspěvek > |
 |