|
Co dělat proti plzáku španělskému?, 27.6.2009  JAK PROTI PLZÁKŮM
Plži patří odedávna mezi zahradní škůdce. Jejich druhové složení se však mění. Plži s ulitou, ke kterým patří hlemýždi, ustupují ve prospěch nahých plžů, u nichž ulita zakrněla nebo úplně zmizela. Tím se stávají snadněji... celý příspěvek > |
 |
Netradiční pěstování host, 17.4.2009 Orientace ke světovým stranám nemá velký vliv, rozhodující je polostín. |
 |
|
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 29.3.2009 Pokud použijeme kolem rostlin /v souvislém kolečku/ Vanish, vidíme podle mrtvých plzáků jak zabral. To při použití fosforečnanu železitého nemůžeme posoudit. Nemůžeme také určit, kdy je třeba návnadu opakovat. |
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 27.3.2009 Jaké máte zkušenosti s bojem proti němu? Já na zahrádce kvůli němu nemohu pěstovat zeleninu, protože se přemnožil tak, že "sežere" všechno. Marie. |
 |
Brugmansie lze vysazovat na záhon, 26.3.2009 Rostliny v nádobách nebo po uvolnění z půdy můžeme přenést na suché chladné místo. Při nižší teplotě od 5-10 stupňů na suchém místě rostliny shodí listy a není třeba je zalévat. Druhou možností je umístit je do místnosti s menším osvětlením a s... celý příspěvek > |
 |
Skinia, 15.3.2009 Děkuji za vystihující zodpovězení mého dotazu. |
 |
Skinia, 11.3.2009 Má někdo zkušenosti s tímto stále zeleným keřem. Je nutno ji chránit proti nízkým teplotám? |
 |
hnojení po povodni, 9.3.2009 Omlouvám se, zřejmě jsem se špatně vyjádřila. Je to hrozné, když voda zničí všechno. Měla jsem štěstí, že byla odplavena jen povrchová vrstva. Jana |
 |
ledek vápenný nebo amonný, 8.3.2009 Ledek vápenatý je okamžitě rostlinami přijatelný, ale snadno se vyplavuje, ledek amonný má polovinu ve formě jako vápenatý, druhá forma je v půdě poutána a může tak být rostlinami využita později. Bohuš. |
 |
hnojení po povodni, 8.3.2009 Povodeň, ikdyž byla prudká, netrvala dlouho. Došlo k odplavení jen povrchové vrstvy o několika málo cm. Hnojeno bylo NPK. |
 |
|
 |
hnojení po povodni, 7.3.2009 Mám zahradu u řeky. Povodeň byla u nás tak silná, že se řeka rozšířila do zahrad umístěných u řeky a odnášela všechno co se dalo. Na podzim jsme zahradu vyhnojili. Prosím o radu zda v půdě hnojiva zůstala anebo ji nyní musíme vyhnojit znovu.... celý příspěvek > |
 |
Hortenzie strihat/nestrihat?, 3.3.2009 velkolistou nestříhat, latnatou stříhat -sestříhání přímo vyžaduje |
 |
Brugmansie lze vysazovat na záhon, 1.3.2009 Vyšší rostliny vyžadují větší bal s kořeny. Nemusíme se bát případně upravit nadzemní část.Řez brugmansie dobře snáší. |
 |
Vysazujeme brugmansie do zahradní půdy, 1.3.2009 Nikdy je nedávejte do stínu, na slunci se jim daří, ale vyžadují velmi časté zalévání. Je nutné sledovat vysychání půdy a též si pomoci mulčováním. Menší polostín je nejvhodnější. |
 |
Vysazujeme brugmansie do zahradní půdy, 1.3.2009  Brugmansie kvete i několikrát během vegetace, u mne vždy kvetla 3x. Předpokládá to mít pěkně vzrostlou sazenici. Sadbu jsem napěstoval z odebraných řízků začátkem října a po zakořenění v bytě dal na chodbu, kde nemrzlo. První kvetení lze očekávat v... celý příspěvek > |
 |