|
Čím zahubit pařez černého bezu?, 1.7.2009 Možný je i další postup, rovněž spolehlivý. Nechte pařez obrůst výhony a při jejich délce půl až jeden metr je důkladě postříkejte silnější dávkou nějakého glyphosátu (Roundup, Touchdown atd.) v tank mixu s se Staranem, nebo Garlonem, příp. Aminexem.... celý příspěvek > |
 |
Svinuté listy rajčat, 1.7.2009 Ta svinutka je opravdu v podstatě neškodná. Vyskytuje se např. i v bramborách. U rajčat ji mám na spodních listech, a tak jsem je dnes odstříhnul. |
 |
|
 |
Cosi na stéblech trávy, 1.7.2009 Docela bych si typnul na černě. V obilovinách se vyskytují často.Pomůže postřik fungicidem. |
 |
Díra nevykopaná dopředu, 1.7.2009 Zajímavá, až chvílemi nepochopitelná diskuse. Připojuji se rovněž ke stanovisku p. Hausera. Jen k poslednímu příspěvku. I cererit obsahuje fosfáty. Ty ze severní Afriky (Alžírsko) a nikoliv z jižní, jak je uvedeno v příspěvku, obsahovaly skutečně... celý příspěvek > |
 |
Výrustek na listech, 24.6.2009 Letos se mi roztoči vyskytli na mladých stromkách višně, švestky, hrušně a jednom vřeteni jabloně. Rozsah poškození není nijak výrazný, a proto jsem neošetřoval. V tom souhlasím s předchozími příspěvky. Zato jsem však musel ošetřovat rybízy a... celý příspěvek > |
 |
Strupovitost - je pozdě na postřik?, 24.6.2009 Triazoly skutečně mají kurativní účinnost proti strupovitosti, u některých se uvádí až 96 hod po vzniku infekce. Ale pokud se na listech už choroba viditelně projevila, už ji neodstraníte, můžete ji pouze zastavit. A teď jde také o odrůdu. Protože... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Oleo-mac, 21.6.2009 je to sranda tady to cist:)ja delam v lese a mam husqvarnu 350 a sem s ni moc spokojeny za den udelam 2 -3 metry mam ji snad uz 3 roky adrzi je v zatahu porad, pokud nekdo reze 3 metry za rok tak mu staci nejaka kvicala za 3 litry ja osobne bych... celý příspěvek > |
 |
Signalizace obaleče švestkového, 20.6.2009 Nálet obaleče švestkového začal letos dříve než bývá obvyklé. Je ovšem otázka, jestli tomu tak bude i u druhé generace, vzhledem k chladnému letošnímu červnu. Jestli jste už našla napadené plody, tak si myslím, že jsou to larvy z prní generace.... celý příspěvek > |
 |
Strupovitost - je pozdě na postřik?, 20.6.2009 Pokud máte strupovitost i na plodech, už s tím nic neuděláte. Pokud je jen na listech, lze pravidelným použitím kontaktních herbicidů až do sklizně docílit slušných plodů. Je to však také záležitost odrůdová.
Vlhkost v koruně či jejím okolí rozvoj... celý příspěvek > |
 |
Místo strunové hlavy?, 15.6.2009 Tipnul bych si, že to je na drobné větve a křoví a né na trávu |
 |
|
 |
Pilatka svestkova, 13.6.2009 Jak už tady bylo někde výše napsáno, pilatka napadá především velkoplodé odrůdy. U Altanovy skutečně dokáže zlikvidovat 8O až 100% plůdků, mám to před více lety několikrát ověřené. O mnoho lépe na tom nejsou ani odrůdy z Čačaku. |
 |
Černí broučci v květu, 13.6.2009 Silně pochybuji, že Vám květy višně likvidoval blýskáček. A postřik proti němu na konci kvetení nedává žádný smysl. |
 |
Obaleč jablečný, 13.6.2009 První vlna náletu a následného kladení byla v oblasti vých. Čech HK-Ja -DK ve dnech 25.5.-29.5. Stříkal jsem Calypso+Zolone. Jelikož je prognoza na oteplení zítra a pozítří, dnes jsem stříkal Integro+ Reldan. |
 |
Pýr mezi tújemi, 6.6.2009 Abych vás uklidnil nevěřící Tomáši, stříkal jsem zádovým postřikovačem paseku v lese, kde byly před 3 lety vysazeny smrčky Gallantem super (v současné době ho nahradil Garland forte), samozřejmě bez problémů. Panterou jsem likvidoval sousedce pýr... celý příspěvek > |
 |
Banánovitost švestek, 6.6.2009 Puchrovitost švestek se skutečně objevuje jen v některých letech. Asi před 5 lety mi jeden známý přinesl větvičky švestky, abych mu poradil, co to je a co s tím má dělat. Byly napadeny puchrovitostí. Chemické ošetření v této době nemá smysl. Poradil... celý příspěvek > |
 |