|
Zmlazená hrušeň, 10.9.2009 Pproč mám na výhonech na zmlazené hrušni plody jako kdyby to byly pláňata?Je to ve výšce tak dva metry tak to snad není část ponože. |
 |
Cibuloviny - kdy do země?, 10.9.2009 Čím mořit cibule tulipánů? |
 |
|
 |
Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 8.9.2009 Sušil jsem soudkovitá rajčata na kolečka ale zdála se mě příliš slabá tak jsem je nakrájel na čtvrtky a potřech dnech sušení mě zčernaly což si neumím vysvětlit.nemají se rajčata při sušení větších kusů loupat? |
 |
Vodárna - nerez?, 5.9.2009 Jak velká je nádoba, má vak?Např. při 80-100l nádobě bez vaku by se mělo vypustit bez zapnutí asi 10-15l vody.Při této nádobě je-li uplně prázdná t.j.bez vody a napustíte-li ji tak je v ní to správné množství vzduchu které ale dlouho nevydrží!! |
 |
Jak rozpustit slimáka v trubce, 23.7.2009 Občas najdu rosekaného slimáka v perlátoru u dřezu, nikdo z zrodiny to ale neví.Víko u studny má těsnění ale i přesto. |
 |
Třešeň prořezávání, 17.7.2009 Kde sousedka ořezala větve, uVás nebo u sebe?Jinak třešně se řežou v letě, třeba teď. |
 |
Hnede flaky na stonkách rajčat, 12.7.2009 Domnívám se že letos je s rajčatama konec.Jak se objeví hnědé fleky je to v háji.To by teď muselo přijít sucho.To co se objevilo už nyní bývá až v srpnu a to už se něco vždyy sklidilo. |
 |
Vodárna - nerez?, 4.7.2009 Co ukazuje manometr?Jak stoupá tlak při plnění nádoby? |
 |
Škůdce na broskvi, 27.6.2009 Na kmeni broskve těsně u země jsem zjistil klejotok.Při podrobnějším zkoumání jsou tam vidět drobné piliny, něco tam asi vrtá a proto to teče.Co to je a co s tím? |
 |
Tak co kadeřavost?, 15.6.2009 Už jsem se domníval že kadeřavost pro letošek je definitivně zažehnána a ona se mrcha objevila až teď.Ne moc ale přeci asi druhá vlna nebo co.Letorosty jsou 20 a více cm a až na vrcholech na nejmladších listech. |
 |
|
 |
Grilování na kameni, 13.6.2009 Nešla by ta žulová deska čistit jako sklokeramická deska na vaření?Chystá se na tento gril, zatím mám jen desku. |
 |
Co přes léto do skleníku?, 2.6.2009 Co paprikyy nebo okurky nebo i melouny.To co jste jmenoval rozhodně ne. |
 |
Zalévání modrou skalicí, 27.5.2009 Skalicí se nic nezalévá zvláště ne modrou, na hortensie je specielní hnojivo s vysokým obsahem železa. |
 |
Co se starými bramborami, 23.5.2009 Co bramborové knedlíky?Máteli jich metrák tak asi ten kompost. |
 |
Slimáci? Vím jak na ně, 14.5.2009 Afrikány používám jako indikátor přítomnosti slimáků, první ožer a jdu na ně.nesmíte vynechat ani den. |
 |