|
Příspěvky uživatele - 228.74
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Do akej vysky plnit demion?, 13.11.2015 Pokud mošt kvasí, nechává se volný prostor třeba jako na obrázku. Ale pokud již dokvasil, je nutné demižon doplnit, už jej nechrání CO2. |  | Réva vinná pěstování bez postřiku, 6.10.2015 Tak trochu závidím ideály pokud chce někdo pěstovat révu bez postřiku, byť jednu viničku v nechráněné a tudíž větrné poloze jsem od výsadby neošetřil.
Ale za víc jak 10 let jsem vyzkoušel téměř 200 odrůd a dosud jsem nenašel jedinou, která by ve... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou bezsemenou vinnou révu?, 1.10.2015 Moje zkušenosti s BV-16-16-3 jsou stejné, sprchává každý rok. Kdyby neměla tak dobrou chuť, asi bych se jí už zbavil. Jako nejlepší z bezsemenných odrůd pana Glose považuji BV-16-20-2 (Zlata). Letos měla a ještě má slušně velké hrozny a výbornou... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva 2015?, 1.10.2015 Na sítě používám "cečka" z drátu, která jsem si nastříhal a pozohýbal do tvaru písmene C. Je to rychlé a dají se to použít neomezeně dlouho. |  | Vinná réva do vyšších poloh, 1.10.2015 Nechtěl bych tvrdit, že Prim je špatná odrůda, to si netroufám, ale myslím si, že jsou lepší a také odolnější a ranější. Odolnější mám na mysli jak k zimním mrazům, tak k plísni révové. Rodiče Primu či Palatiny jsou VILLARD BLANC (SEYVE VILLARD... celý příspěvek > |  | Vinná réva do vyšších poloh, 22.9.2015 Údaj o mrazodolnosti odrůdy Himrod jsem převzal z vinograd.info, ale dnes si myslím, že neodpovídá.
Např. na stránce L. Rombougha je uvedeno okolo -15°F, tj. -26°C, stejný autor udává odolnost Einsetu stejnou, tj -15°F
Jak labruskové odrůdy... celý příspěvek > |  | Vinná réva do vyšších poloh, 22.9.2015 S Einsetem by neměl být problém, měl by dozrát, i když Himrod zrál letos o cca týden před ním. |  | Vinná réva do vyšších poloh, 22.9.2015 Prim mám obavu, jestli by dozrál. Známý ho má v 550 m a bývá tam na hraně. Augustovskij se dá doporučit, ale nemá moc velké bobule, Vostorg je má větší. |  | Vinná réva do vyšších poloh, 22.9.2015 Hodně záleží kromě nadmořské výšky i na dalších faktorech (mrazové kotliny atp.). Pokud nejsou zimní mrazy silnější než -25°C, dal by se zkusit třeba Vostorg, případně Galahad, z bezsemenných třeba Himrod.
Vostorg a Galahad jsou slušně odolné... celý příspěvek > |  | Jak uchovat hrozny vinné révy, 9.9.2015 Je fakt, že je lepší dávat ochranu proti vosám nebo ptákům dřív než hrozny začnou zrát, ale pytlíky z Ukrajiny jsou natolik pevné, že je vosa nebo sršeň neprokousne, alespoň jsem nic takového nenašel. A nejhorší s vosami letos bylo, když vlivem deště... celý příspěvek > |  |
|  | Marquette - cervena mustova odroda, 4.9.2015 Byl jsem vyzván, abych zhodnotil vzorek vína z Marquette. Vezmu to zkrátka: víno bylo výborné. Bez rušivých tónů, harmonické, intenzívně červené barvy.
Sám jsem ještě víno z této odrůdy nedělal, většinou jí byla trocha, až letos vrchovatá bedna,... celý příspěvek > |  | Hniloba plodů paprik, 4.8.2015 V letošním velmi horkém létě je výskyt suché hniloby u papriky velký. Důvodem je okamžitá nepřijatelnost vápníku kořeny pro rostliny paprik, ale i rajčat. Doporučuje se vyrovnaná zálivka (porost by neměl přeschnout) a přihnojení vápníkem na list... celý příspěvek > |  | Bazény Bestway - životnost, 29.7.2015 Tampu o průměru 4,5 m mám cca 14 let a kromě jednoho je každé léto v provozu. Kamarád, co měl BestWay podstatně později, tak už ho měnil. |  | Jak na pěťoura?, 4.6.2015 STOMP je cenově srovnatelný nebo i dražší než OUTLOOK, a hlavně STOMP má širší registraci. Jeho účinnost na peťour je pro mne zcela dostačující, ale tomu Vy stejně neuvěříte, to už je mi jasné, proto končím tuto neplodnou polemiku s Vámi. |  | Jak na pěťoura?, 4.6.2015 Jako profesionální pěstitel používám jen přípravky, které jsou do dané plodiny registrovány a pokud mám mnohaletou zkušenost, že STOMP na peťour účínkuje, nevim, proč bych měl věřit dokumentaci. Účinek Stompu na peťour beru třeba jako bonus. Dělám to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|