Ztratil jsem po havárii pc uživ. jméno, takže jsem se znovu registroval, toť pro začátek. Jako pěstitel révy v 600 mnm mám zkušenosti tyto. Prim dozraje dobře, sklizeň od začátku září do teď, v horších letech je o cca 10 dní pozdější. Nebál bych se omrzání oček, ale oběcně jak mi tu potvrdí vinohradníci amatéři z drsnějších klimatických podmínek, tak adrenalin jsou jarní mrazíky. Zatímco honíme rostliny za co nejkratší vegetativní dobou, aby bobulky dozrály, tak riskujeme brzkým ranným rašením těchto odrůd, že nám okolo tří zmrzýlch pojdou výhony s nasazeným květenstvím. A to s mnohem větší pravděpodobností než na nižších a jižnějších polohách. Samozřejmě také riziko zvyšují mrazové kotliny.
Jako mrazuodolné bych ze zkušeností i ostatních doporučil třeba Krystal nebo Vostorg, nicméně i modrý Nero s poměrně krátkou veget. dobou, když ho přikryjete na zimu pod zem tak dá úžasnou úrodu jako třeba mě letos. Ani bych se nebál vyzkoušet Solaris
Alfaomega jsou jarní mrazíky, všechna další rizika tzn. pro ochranu před omrznutím hlavy atd přes zimu jsou ozkoušené fígle, videa jak se takový keř přikryje před zimou na jutubu najdete dost.