|
Příspěvky uživatele - 215.208
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Krtek - a je to, 25.1.2009  Tak jsem dnes přišel na chalupu a myslel jsem, že mě klepne pepka. Na zahradě zhruba 30 obrovský krtinců, byly to dobře čtyři kolečka hlíny. Na shánění nějakých pastí nebylo ani pomyšlení, tak jsem zaimprovizoval. Varina stojí v dílně, kus hadice... celý příspěvek > |  | Jak topit při uzení, 25.1.2009 Mám také dřevěnou udírnu s delším kouřovým kanálem, jen je o něco větší. Ideálně tam futruju bukové dřevo, ale v podstatě může být jakékoli listnaté, dobře vyschlé dřevo. Jabloň, hruška, švestka, třešeň... ovocné stromy jsou po ruce, jen je... celý příspěvek > |  |
|  | Proc nekoupit sekacku z Mountfieldu?, 15.1.2009 Zatím jsem si nikdy v Mountfieldu nic nekoupil - chodím vždy k profesionálům - ale teď jsem se tam díval na vozík Vares ke kultivátoru a po porovnání cen jsem si zjistil, že stojí stejně jako všude jinde, plus mínus něco málo. Akorát že jinde nemám... celý příspěvek > |  | Kupit bubnovku k Terra MJ-5 (1984) ale radsej nieco ine?, 11.1.2009 Nemáte někdo informace o výrobcích firmy Lakr? Firma snad už neexistuje, ale sekačky se pořád objevují v inzerátech... |  | Cider - výroba, 11.1.2009 Originál má klidně 5-7% a je docela čirý. Takže musí být pořádně prokvašený a potom ležákovaný v chladu a tmě, aby se vyčeřil a byl pěkně šumivý. |  | Cider - výroba, 11.1.2009 Takže nezakvašovat, stačí nechat napospas divokým kvasinkám? A co další skladování, několik desítek litrů cideru na posezení nevypiju. Stačí ponechat na chladném místě a postupně konzumovat? Originál se nechává zrát v dubových sudech, které... celý příspěvek > |  | Cider - výroba , 10.1.2009 V očekávání letošní slušné úrody jablek se raději už v přestihu zajímám o jejich využití. Samozřejmě mošt, ale chtělo by to i něco jiného. nedávno jsem ochutnal z Anglie dovezený cider a bylo to výborné. Ano, já vím, je to zkvašený jablečný mošt, ale... celý příspěvek > |  | Kupit bubnovku k Terra MJ-5 (1984) ale radsej nieco ine?, 9.1.2009 Řeším stejný problém, koupil jsem starší Vari s 2t motorem Jikov a chtěl bych nějakou bubnovou sekačku. Zatím jsem na nic zajímavého v inzerátech nenarazil, kromě sekačky Lakr, která se mi ale zdá dost primitivní oproti např Samson 56. |  | udírna, 26.12.2008 Asi to opravdu bude vzdušná vlhkost, na dehet to nevypadá. Jen se děsím, jak dlouho to budu roztápět, udírna je dost velká a kouřovod dlouhý. Ještě po dvou hodinách topení tam ta vlhost byla, takže radost. Na druhou stranu se povedla izolace,... celý příspěvek > |  | udírna, 25.12.2008 První zkušební zatopení v nové udírně proběhlo zdárně, jen mě překvapilo, že i když byla postavená z dobře proschlého (řekl bych až přeschlého) dřeva, je na vnitřní stěne dost vlhkosti. Odkud se tam asi mohla vzít? IP |  |
|  | udírna, 25.12.2008 Dnes příjde ten velký den, kdy poprvé zatopím v nové udírně. Doufám, že se nedočkám nějakého negativního překvapení... Původní plány na malou udírnu padly a tak opět máme největší uzák ve střední Evropě. Když stavět, tak s rozletem... celý příspěvek > |  | Sejmutí etiket z lahví, 21.12.2008 Dobrý je louh, vyžere vše dočista dočista... ale je třeba být při práci s ním opatrný. |  | použití dřeva na uzení nebo grilování, 8.11.2008 Lípa si moc vhodná nebude... Mě by zase zajímalo, jestli by se dala použít pěkně proschlá třešeň. |  | Technika orby, 25.10.2008 Dnešní pokus o orbu zkončil naprostým fiaskem. Vari mělo v mokrém jílu obrovské potíže, prostě to neutáhlo. Zzkusím za suššího počasí a s orebnými návleky, ale nevím. Na našem záhumenku už pohořely i silnější stroje. IP |  | Technika orby, 10.10.2008 Domů se mi přistěhoval pan Vari, vyplatí se pro účely orby investovat do orebných návleků? Je to opravdu takový rozdíl? Půda je u nás všeobecně těžká a jílovitá. 15-20 centimetrů pod vrstvou jílu se navíc skrývá vrstva kamínků, kterou sem... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|