|
Příspěvky uživatele - 100.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jahody, 17.8.2008 Jahodám se daří prakticky všude, i na Šumpersku. V Koutech bez problémů, na sedle už asi ne. |  | Jak napojit čerpadlo (zasuvku) ve venkovnim prostredi?, 17.8.2008 Zástrčku na prodlužce mám ve vodorovně uložené drenážce. |  |
|  | Neznámý ovocný strom, 17.8.2008 Althanova ryngle (patrně je to skutečně ona) často trpí pilatkou. Pokud kvete, a v okolí - i v sousedních zahradách - současně kvetoucí slivoně rostou, nedostatek opylovačů zřejmě nebude. Stálo by za zvážení strom prosvětlit, přihnojit, příp.... celý příspěvek > |  | Durancie, 17.8.2008 U durancií budou pravděpodobně semenáče mít podobné (ne však totožné) vlastnosti jako matečná odrůda. I tak budete mít jistější i rychlejší použít odkopek. Většina durancií je pravokořenných. |  | Bentonit a jiné kamenné moučky, 17.8.2008 Pravý bentonit je rozsivková zemina, používá se na čiření vín, do suspenzí tekutých pudrů a m.j. k výrobě dynamitu. Mám za to, že čistý je poměrně drahý, nalezišť je stále méně. Na vylepšování půdy mi přijde skutečně drahý. Nebylo by snazší... celý příspěvek > |  | Starkinson, 16.8.2008 Jmenuje se Starkrimson (Delicious), v zahrádkách se ještě někde pěstuje. Zrušil jsem jej před mnoha lety. |  | Stará zahrada, poškozené jabloně, 16.8.2008 Nemyslím si, že je nutné stromy likvidovat, zejména pokud je pěstujete pro radost, nikoli na výdělek. Rány jsou staré a i když se nikdy zcela nezahojí, strom může žít a plodit ještě mnoho let. Zejména dostane-li přiměřenou výživu a šetrný... celý příspěvek > |  | Hniloba letních jablek, 16.8.2008 Soudím, že půjde o kombinaci vlhkého počasí (letos jsem nemusel ani jednou čerpat vodu dosudů z potoka, vždy stačila napršet), savého hmyzu a velké násady plodů (infikují se jeden od druhého dotykem). Sršni, podle mě, vzhledem k jejich počtu, nemají... celý příspěvek > |  | Stříhání jednoduše - broskev, 16.8.2008 Já bych tak zcela nesouhlasil. Řez broskvoní a meruněk se dost zásadně liší. Broskvoně je nutné řezat nejen v prvních každoročně, nejen v prvních letech a zcela jinak než ostatní ovocné druhy. Dnes většina pěstitelů preferuje dlouhý (americký)... celý příspěvek > |  | Praskání meruněk, 16.8.2008 Nedostatkem hnojiva to určitě nebude, nadbytkem možná. Krom draslíku meruňky mimořádný přísun hnojiv nevyžadují. Mám pocit, že jim i víc svědčí mírné sucho než pravideloné zalévání. |  |
|  | Jed Akátu, 16.8.2008 Rána po píchnutí trnem se obvykle rychle hojí a to i když trn není sterilní. Zanítí-li se, je často příčinou cizí těleso, tedy kousek ulomeného trnu v ráně. Trny žádný jed nevylučují. |  | švestička, 10.8.2008 Čacanská raná mi letrios zaplodila pár švestek, a byla víc do modra. |  | koupe hadice 3/4 na zahradu, 10.8.2008 Na některé práce Docela se mi osvědčilla tzv. savice - hadice se zalisovanou spirálou, sloužící jinak k nasávání před čerpadlem.. Nelze ji skroutit vůbec, takže se špatně navíjí na buben - má tendenci se sama odmotat. Její cena, prvda, vyšší, je... celý příspěvek > |  | Tolerantní švestky k šarce, 10.8.2008 Prolistováním starších příspěvků najdete řadu odrůd s rozdílnými názory a zkušenostmi pěstitelů.
Před 2 lety mi učarovala Tulu gras s čistými sladkými plody až do října, letos nic moc, navíc s šarkou. Letos je pěkná Hanita - sladké plody... celý příspěvek > |  | co pěstovat na písčité půdě, 10.8.2008 Na písčité půdě lze pěstovat všechno, většinou úspěšněji než na jílovité. Pravda, jsou větší nároky na zalévání. Právě rybíz a maliny písčitou půdu neocení, rostou dobře i v té vlhčí. Víno, až zakoření, určitě neuschne. |  |
 |
|
|
|