Wistarie
|
|
|
|
|
 |
 |
|
evka1 - (4) - 72.3 (?), 17.6.2009 19:22, zobrazeno: 18890x
Pěkné odpoledne.Také mám dotaz a budu ráda, když budete někdo reagovat.
Jako pokus jsem si letos s velikou radostí zakoupila asi 1m vysokou wistarii s úmyslem udělat z ní na 1-2 roky bytový doplněk:-))) (a poté darovat známé na zahrádku). Koupila jsem jí 40 l keramický květináč, substrát univerzál, keramzit a hliníkovou opěru. Přesadila a... upřímně se divila a divím, co se jí nelíbí:-))). Krásně rozvinula listy, ale co se výšky týče(jak jsou viděny v zahradách nové šlahouny), tak ta moje Kráska se nepohnula se ani o pár cm. Rostla by, ale všechny nové (od 3 mm do 5 cm) mladé výhonky zaschnout hned nebo téměř v prvopočátku růstu.Zalévám dostatečně, od začátku května přihnojuji tekutým hnojivem (Kapalné univerzální hnojivo ES- NPK od "Kapka Forestina").Dívá se z okna na SZ, sluníčko má až kolem 16hod., ale v bytě je teplo.Napadá vás, více schopní pěstitelé, čím by to mohlo být, popř. co by jí mohlo vadit, chybět nebo přebývat???Těším se na každou odpověď.Evka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.85 (?), 17.6.2009 19:42
Evko, píšete, že jako pokus jste zakoupila vistárii..., takže jste si ověřila, že pokus nevyšel, radím, dejte vistárii své známé a když si ji vysadí na zahradě, ne např. v ložnici, tak uvidíte, jak se vistárii začne venku dařit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
evka1 - (4) - 72.3 (?), 17.6.2009 22:03
Ano, jako pokus: za 1.) v květináči a za 2. v obývacím pokoji... Děkuji za odpověď. OK, asi máte pravdu - podřídím se přírodě. Byl to jeden z mnoha mých typů, proč mi dává najevo svoji nechuť růst... Škoda. Ale přesto 40 l zeminy není zase tak málo... Nebo...???
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.3 (?), 18.6.2009 8:39
Ne nadarmo se rostlinky dělí na pokojové a venkovní, prostě smrk patří do lesa a tchýnin jazyk do obýváku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
evka1 - (4) - 72.3 (?), 20.6.2009 7:52
Je to tak.Každá má již dávno určené své prostředí k žití. Děkuji pěkně.e.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 253.83 (?), 15.9.2009 18:20
Dobrý den, pěstuji wistarku taktéž v květináči, na jižní straně u okna, zalévám a hnojím hnojivem na pokojovky.Koupila jsem ji v červnu asi metr vysokou, už je třikrát pokrácená, dělá stále nové a nové výhony, bude muset ven:-) Taky to byl pokus, ale za rok by nás už z pokoje vyhnala!
ivona
|
|
 |
|
 |
 |
|
Majdalena - (7) - 4.182 (?), 20.9.2009 21:13
Dobrý večer, myslím si, že wistarka patří ven do půdy, protože v bytě má velmi omezené podmínky. Bratr vypěstoval z wiatarie krásný velký strom a kvete mu dvakrát do roka nádhernými fialovými hrozny květů. Já jsem si ji vypěstovala ze semene a nasedila k plotu, ale nevím za jak dlouho mi vlastně pokvete. Slyšela jsem, že to bývá i více jak pět let. Ví to někdo?
magda
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.216 (?), 1.3.2010 8:49
ano ze semene kvete až tak po pěti letech, já jsem si ji koupila na zahrádkářské výstavě s tím že že to není semenáč a že mi pokvete již příští rok vykvetla po šesti letech když už jsem ani nedoufala že se někdy dočkám Dana
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |