Valentýnka phalenopsis

host - 2.142 (?)
18.7.2007 19:18
Zdravím všechny pěstitele orchidejí a chtěla bych poprosit o radu. Máme doma zatím tři phalenopsisy, a tento pátek jsme zakoupili čtvrtý, jenže když jsme ho přivezli domů, zjistili jsme že je zasazen pouze v mechu a hrozně přemokřený, tak jsme ho přesadili do hrubého substrátu, ale už měl hodně kořenů uhnilých a teď mu začínají žloutnout listy. Poraďte prosím jestli se dá ještě zachránit a jak. Moc děkuji.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 244.77 (?), 21.6.2007 17:45
Mám problém a nikde jsem nenašla odpověď  - Mám 2 roční a 4 nové PHALE. Sice krásně kvetou ale mám problém s měknutím listů. Když jsem je dostala byly listy krásné "tuhé" a teď  jsou jak "mokra handra". Mevíte co s tím. Moc děkuji za rady. Radka.melich@post.cz 

host - 2.142 (?), 18.7.2007 19:18
Zdravím všechny pěstitele orchidejí a chtěla bych poprosit o radu. Máme doma zatím tři phalenopsisy, a tento pátek jsme zakoupili čtvrtý, jenže když jsme ho přivezli domů, zjistili jsme že je zasazen pouze v mechu a hrozně přemokřený, tak jsme ho přesadili do hrubého substrátu, ale už měl hodně kořenů uhnilých a teď mu začínají žloutnout listy. Poraďte prosím jestli se dá ještě zachránit a jak. Moc děkuji.

host - 165.35 (?), 25.7.2007 15:16

Před půl rokem jsem si koupila jeden Phalenopsis s tím, že nemaje žádné zkušenosti, za pár týdnů jde "do kytek". Jako by to mrška vycítil, již půl roku kvete bez přestání a dokonce vyrazil i na dalším stonku,takže celkem má 15 velkých květů. Tak mě nalákal, že jsem si před týdnem koupila další. Je ovšem malý s menšími listy a právě také zasazen jen do mokrého mechu. A já se ptám - jedná se o malou kvetoucí rostlinku nebo je to miniorchidej?? A co ten mech?? Je třeba přesadit teď v květu???

Díky za odp.

host - 70.110 (?), 12.2.2008 14:51

Dobrý den,

moje teta pěstuje phalenopsis následovně: v průhledném květináči má trochu kamínků a trochu zeminy na orchideje, jednou za 14 dní (!) je proleje hnojivovou zálivkou, nechá pořádně nasáknout, a to je celé! Tento recept (i ty phalenky) má přímo od pěstitele orchideí, který bydlí o patro pod ní. Samozřejmě je má na slunci, ale zase ne celý den, přílišný úpal jim nesvědčí. Kvetou jí nádherně 2x ročně, už několik let, je to vděčná kytka.

Zuzana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024