Přísavník

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?) 
15.1.2008 17:26

Jak deleko od se řízky... to máte v podstatě jedno, loubinec i břečťan mají mnohometrové šlahouny, takže po několika letech je to už jedno. Snad jestli chcete rychle vidět výsledky tak je dejte po metru, ale stejně to na plotě nejspíš poznáte až tak třetím rokem, když se vám to dobře ujme tak druhým.

Kdy sázet...jestli nemáte ještě nic připraveno, tak si tak v březnu nebo dubnu než začnou rašit nastříhejte řízky z břečťanu nebo loubince. Zasaďte jich vždy několik do jedné jamky, kdyby něco nevzešlo. Ten březen není nejlepší termín pro odebírání řízků, ale proč byste měla čekat do léta, když i řízky odebrané začátkem jara taky zakoření. A kdyby ne pak můžete v létě udělat další pokus. Sadit můžete hned u plotu. A studení chlapíci? Ti s tím nemají nic společného, na ty se neohlížejte.

host - 33.209 (?), 16.1.2008 12:18

Milý Ferdo Mravenče, díky za rady. Jsem začátečník a určitě se na tebe neobracím naposledy..Já bohužel asi žádnou radou v této oblasti přispět nemohu. Jana

host - 1.118 (?), 8.4.2009 20:02

Rozmýšlím se, zda Přísavník, nebo Břečťan. Ten je prý jedovatý. Je takové nebezpečí i u Přísavníku? Děkuji za info.

Ewa - (2) - 151.123 (?), 10.9.2008 14:43

Dobrý den mám opačný problém..prosím o radu jak zničit přísavník??:-((Už jsem ho stříkala vším možným a nic na něj nezabírá.Pokaždé opadají jenom listy a pak začne zase růst, mám ho vysázený na nepřístupném místě kam se nikdo nedostane a kousek mají sousedi zahrádku. Přísavník se prorůstá do dřevěné dílny a ničí strop nevím jak ho zničit..prosím poradíte???

host - 76.122 (?), 10.9.2008 18:31
uříznout?

Ewa - (2) - 151.123 (?), 11.9.2008 7:38

Tak to už jsem zkoušela jenže je to na místě kde není přístup.Roste mezi plotem a dílnou je tam tam max 20 cm místa co se dalo jsem ořezala a otrhala v domění že už neporoste, ale na jaře začal růst ještě víc :-(((Chce to nějaké silný postřik Rondup na něj nezabírá i když ho pokapu neředěným koncentrátem opadne pár listů a zase roste a roste :-(((

host - 231.122 (?), 5.4.2009 19:04

Z poddomu bez viditelné pukliny mi začal růst přísavník. Nevěnoval jsem tomu pozornost, ale nyní už je silný cca 3 cm, vysoký přes 3 m, šplhá po balkoně, ale u kořene se k němu nelze nijak dostat, okolo je jenom beton a pod tím plastový odpad. Mohou kořeny přísavníku pod betonem odpad poškodit, když nemají moc místa?  Celková rekonstrukce odpadu byla drahá, nechci přijít o odpad ani o přísavník. Kořeny přísavníku jsem nikdy neviděl. Děkuji za odpověď

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 5.4.2009 23:44

přísavník koření mělce, z poškození odpadu strach mít nemusíte - jistě bude v hloube větší než 20-30 cm:-))

host - 65.153 (?), 7.5.2009 13:58

Mám rostlinu Trubač cca 12 ti letou

Protože nadzvedává dlaždice (v písku) a je nutno dláždit opakovaně znovu a znovu.

Rozhodl jsem se jej uříznutím, zničit. Ale ouha. Přestože jsem do malého

kmínku navrtal 1cm otvory a nalil konc. kyselinu solnou (opakovaně), rostou kořeny dál a vylézají opět mezi dlaždicemi.

Jak jej zničit (kořeny); v blízkosti mám jednu hlavu viné révy.

Poraďte prosím, předem děkuji.

Bohumil Jindra, Konzumní 31, Praha 9 - Hloubětín.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz