A dnes jsem jel kolem a na focení jsem nezapomněl a měl jsem na něj čas. Tak přikládám všechny udělané fotky (bez cenzury). Bohužel nebylo pěkné počasí, bylo zataženo a fotím pouze mobilem (3,2Mpix). Tomu všemu - a mně samému - odpovídá "kvalita" fotek.
Jé, nemáte fotku? Já mám pavlownii asi 8letou, každý rok nasadí moře pupenů... a na jaře opadají všechny pomrzlé nevím, jestli u nás má šanci Moc Vám ty Vaše krásné přeju... třeba se někdy, za mírnější zimy taky dočkám...
Rok se s rokem sešel a pavlovnie v Plzni právě velmi bohatě kvetou. Nádherná podívaná. Dva stromy ve spodní části Zahradní ulic a další, méně nápadný strom - snad semenáč od předchozích dvou? - ve vnitrobloku blíže ke Slovanské třídě.
Kam se na ně hrabe pavlovnie v lednickém parku (poblá zámku): není ani tak veliká, květů má podstatně méně a také má už dosti vyrašené listy, což efekt květů narušuje.
A dnes jsem jel kolem a na focení jsem nezapomněl a měl jsem na něj čas. Tak přikládám všechny udělané fotky (bez cenzury). Bohužel nebylo pěkné počasí, bylo zataženo a fotím pouze mobilem (3,2Mpix). Tomu všemu - a mně samému - odpovídá "kvalita" fotek.
Díky za fotky... no..je to nádhera Musím se pochválit, ale naše paulownia nám poprvé, po cca 9 letech vyhnala pár květů. Ona tedy pupenatí každořočně, ale pokaždé to v pupenech zmrznulo tak, že se vůbe nerozvinuly a kuličky zčernaly a opadaly. Takže letos po mírné zimě poprvé... jsme nadšení a snad to nebude do dalšího květu zase 9let
Ty,,vaše" jsou ovšem nádherné to se nedá s tím naším chcípáčkem srovnat
Zdravím, dostal jsem semínka tohoto krásného stromu a chtěl bych je zasadit do květináčků. jak asi hluboko se sází? Semínka jsouty drobečky, nebo mám to mám zasadit celé viz foto? Děkuji za Vaše rady Milan N.
Já jsem měl semena z internetu a bylo téměř neviditelné chmýří s drobnou černou tečkou. Roste to úplně příšerně rychle, první rok ze semene asi 50cm, druhý rok na jaře vyrostly první listy a zmrzla, pak ze země vyrazil nový výhon a na podzim již přes 2m, příští rok uschnul jen poslední článek nahoře a na podzim 4,5m listy jak deštníky. Tak jsem zvědavý co to udělá letos.
Netušil jsem, že je to popínavá rostlina. Jak to nejlépe zasít? Nasypat semínka do květináče, jemně posypat zeminou a po vzejítí přesadit jednotlivé rostlinky do větších květináčů? Nakonec bych rostlinky rád vysadil ven, třeba místo Japonských topolů :-)
Samozřejmě to popínavka není, já jsem dával do rašlinových tablet a pak do 3l květináče a na zimu do sklepa, druhý rok už musela do země, protože to roste rychle (2 rok v srpnu přes 2 metry)